Sayfa 644/925 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 5,145 - 5,152 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın Sn.Mao.

Çok Twitter'a takılmayın. Orda herkes hustad herşeyi bilir.

Çok Twitter yalansiz olmaz derler...
    Sağlıcakla kalin.
    Ytd.
    Ne demek ne kusuru olur mu hiç öyle şey
    Yalnız dünkü kapanış beni bile korkuttu mantıklı gelmedi burada bazı şeyleri açık açık yazıyorum ama dünkü piyasadan sonra beni bile tırstırdı zaten amaç ve hedef budur bistin palası diyorlar bunu başardı bakalım bizim pala bu kadar beklentiyi ne yapacak ben burada bir müddet yazmamaya karar verdim çünkü burası borsa ve patron isterse tahtasını ederi 10 bile olsa 1 de tutabiliyor ben bu şirkete inanıyorum güveniyorum kısa vade için beklentim tutmayabilir ama uzun vade için en öndeki hissem geçen arkadaşa tesla aldırdım 108 dolardan 180 doları geçti 2 haftada satayım mı diyor ben karışmam al sata çok ucuz ve potansiyelli idi ben olsam alırım dedim aldın şimdi ben olsam 2 sene beklerim teslada bu fiyatlar hala bedava dedim sen bilirsin dedim bana sen niye almıyorsun dedi benim beklediğim yavuklum var dedim bu hisseye bakışım bu benim ama kısada ne olur bilmem artık cidden koç gurubu şirketlerinin en karlılarının bile taban yaptığı bir günden sonra bizim malum speği de tanıyınca o olmaz bu olmaz deyişlerimin hatalı olduğunu düşünmeye başladım burdan birileri gaza gelir hayır aldığında kısa da düşse ve beklese zararı olmayı bırak katmer katmer para kazanır ama bizim yatırımcı 75 e düşse mazallah obo çizen herif 10 diyordu acaba olur mu deyip satar sonra bize kızar şirket sonra bin olsa biz suçlu oluruz geçen 125 iken niye düşemiyor demiştim burdan bir arkadaş alıntı yapmıştı şimdi diyorum ki ben boş bir işle uğraşıyorum bir yönlü yazı yazınca sonradan nötr olmak çok zor ve ben şu an nötr olmak istiyorum tekrar belirteyim ben bu hisseye inanıyorum ama kazancı da kaybı da bana ait artık burda belli bilgiler dışında ky korkmasın panik yapmasın vari yazılar yazmayacağım lütfen dürüst olan kimi kırdıysam affetsin ben sonuna kadar bu şirkete güvenmeye devam edeceğim kısa da ne yaparsa yapsın katlanacağım kimse bana bakmasın artık düşemez de demiyorum ki bazen spek benim dediğimin tersini özellikle yapıyor gibi geliyor son 3 gün hariç neyse çok uzamasın asla Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Teknik olarak mümkün değil ama fiyatlamaya bakılırsa hasılat - falan gelecek herhalde. Ya da tahta yapıcı 10 kat çıkmış, aynı harflerden oluşan başka hisseyle karıştırıyor Kront'u.😂

3. Elbette uzun vadede beklentisi buyuk ve umit edildigi gibi cok guzel basarilar elde ederse, cok yuksek fiyatlara gelebilir.

Ama bu siglikla (hem dolasan adet hem de kucuk yatirimciya yaklasim acisindan) bu hisse yari degerine ya da 3-4 kat degerine cok rahat gelebilir. Bu biraz da sektorden kaynaklaniyor. Normalde hisseler 5-10 sene sonrasini fiyatlar. Ama konu yazilim sektoru olunca, 10 senelik risk o kadar fazla ki, sirket batmis da olabilir, uzaya cikmis da. Dolayisi ile tahta yapici istedigi fiyata cekebilir. Simdiye kadar hep alt sinirlarda tuttu hisse fiyatini (gecici dalgalanmalar haric) ancak elbette yukari ihtimal bolgelerinde de tutabilirler. Sabirla bekliyoruz.

Dolayisi ile 130larda iken gaz verdiginizde ne kadar anlamsizsa, dusme ihtimallerinden bahsedenlere kizmaniz ne kadar haksiz ve anlamsizsa, simdi de daha ne kadar dusebilir ki diye desteksiz fikir beyanlari anlamli.

Ben etkilenmedim 130 kusurden biraz sattim ama bence bir cok kisi hisse tepe tepe giderken bu soylemlerden etkilenir. Herkes uzuncu olmak zorunda da degil. Sen, ben uzunu kastettim diyorsun kendini temize cikarmak icin ama o zaman farkli ihtimalleri soyleyenlere neden cemkiriyorsun, o soylemler uzun vade fiyati zerre etkilemez ki.

Neyse.. surada az kaldi vergi beyannamesine, sonra da bilancoya.

Teknik dedigimiz sey, psikolojilerin grafige yansimis halidir. Insanlarin toplu olarak psikolojilerinin hisse alim-satimina etki ettigini dusuneceksiniz ama grafiklerin rastgele hareket ettigini ileri sureceksiniz.

Yatirim tavsiyesi degildir

4. Guzel seyler oldu son 3 ayda ve hisse fiyati uctu

1-) Havelsan anlasmasi
    2-) Turksat projesi
    3-) Ufone 5 yillik devasa anlasmasi
    4-) Pega ek anlasmasi
    5-) Bedelsiz
    6-) Buyuk sponsorluklar, artan fuar katilimlari, Amerika'ya yogunlasma

Cirkin seyler de oldu
    1-) 2 sene hic haber gondermeyip, biriken haberleri bir anda gondermek
    2-) 2 senede neredeyse 1-2 Gartner yorumu dusup, son 3 ayda aniden 16-18 adet yorum dusmesi, ihtiyac kalkinca yeniden aniden yorumlarin kesilmesi
    3-) Ufone satisinin, 3.ceyrek son gununde yapilip 3. ceyrek bilancoda gosterilmesi

Bunlarin hepsi de hisse hareketi ile oynanmak icin yapilmis gibi duruyor ve elbette insanlari endiselendiriyor.

4-) 40 liradan tek alim yapmayan yatirim fonunun 3 ay sonra 109 liradan toplu alim yapacak kadar bonkor olmasi.

5. 10 sene sonrasını geçtim, 2 ay sonraki bilançoyu bile fiyatladığını düşünsem biraz içim rahatlayacak. Son çeyrekte, 2021 son çeyrek karı kadar kar gelse yıllık kar 65 milyon lira yapar. Bu rakamın üzerinde bir kar rakamı gelme olasılığı, altında gelme ihtimalinden daha yüksek bence. Bir aksilik olmazsa seneye bunun çok üzerinde gelme ihtimali de oldukça yüksek yine bana göre. Şu anki piyasa değeri ise 1,1 milyar TL. Seneye bu rakamın 10'da biri kadar kar gelebilir mi? Başka bir deyişle şu anki hisse fiyatına göre F/K 10'a düşebilir mi? Yatırımcılar, yatırdıkları parayı, bir sene sonraki kar rakamıyla (karın yıllara sari artışını da hesap dışında tuttum) 10 senede (rakamları kendimce minimumda tuttum) çıkarabilecekleri bir siber güvenlik şirketinin hissesini neden almazlar? Hisse sığ olduğu için de fiyat neden hızla yukarı çıkmaz?
    1) Bu rakamlar yanıltıcıdır ve bu karların elde edilme olasılığı düşüktür.
    2) Hisse fiyatı üzerinde oyun oynanıyordur.
    Karar sizin.

6.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Elbette uzun vadede beklentisi buyuk ve umit edildigi gibi cok guzel basarilar elde ederse, cok yuksek fiyatlara gelebilir.

Ama bu siglikla (hem dolasan adet hem de kucuk yatirimciya yaklasim acisindan) bu hisse yari degerine ya da 3-4 kat degerine cok rahat gelebilir. Bu biraz da sektorden kaynaklaniyor. Normalde hisseler 5-10 sene sonrasini fiyatlar. Ama konu yazilim sektoru olunca, 10 senelik risk o kadar fazla ki, sirket batmis da olabilir, uzaya cikmis da. Dolayisi ile tahta yapici istedigi fiyata cekebilir. Simdiye kadar hep alt sinirlarda tuttu hisse fiyatini (gecici dalgalanmalar haric) ancak elbette yukari ihtimal bolgelerinde de tutabilirler. Sabirla bekliyoruz.

Dolayisi ile 130larda iken gaz verdiginizde ne kadar anlamsizsa, dusme ihtimallerinden bahsedenlere kizmaniz ne kadar haksiz ve anlamsizsa, simdi de daha ne kadar dusebilir ki diye desteksiz fikir beyanlari anlamli.

Ben etkilenmedim 130 kusurden biraz sattim ama bence bir cok kisi hisse tepe tepe giderken bu soylemlerden etkilenir. Herkes uzuncu olmak zorunda da degil. Sen, ben uzunu kastettim diyorsun kendini temize cikarmak icin ama o zaman farkli ihtimalleri soyleyenlere neden cemkiriyorsun, o soylemler uzun vade fiyati zerre etkilemez ki.

Neyse.. surada az kaldi vergi beyannamesine, sonra da bilancoya.

Teknik dedigimiz sey, psikolojilerin grafige yansimis halidir. Insanlarin toplu olarak psikolojilerinin hisse alim-satimina etki ettigini dusuneceksiniz ama grafiklerin rastgele hareket ettigini ileri sureceksiniz.

Ben neden kendimi temize çıkarmak isteyeyim pis dersen bana bende burda ky üzerine algı yapan sana pis derim kavga çıkar amacın kavga etmek ise başka kapıya yeter yoruldum ben düzgün konuşma yapmak zormuş bazılarına pis olan biri varsa burda ky üzerine algı yapanlardır ben algı yaptığını düşündüğüm kişilere serzenişte bulunamazmıyım bu neden sizin zihin yapınızda çemkirmek olarak yankılanıyor sizin zihin yapınız çirkin mi ben kendi özeleştirimi yaptım size ne oluyor siz önce hisse hiç çıkış yapmadan önce ki negatif algılarınıza bakın ordan almak isteyen alamayan varsa elinde satmış olan bile tabii olabilir benden etkilenen sizden etkilenmiyor sanki kimin ne hali varsa görsün benim geçmişe dönük yazılarıma bakın bir tutarlılık görürsünüz hep inandım bu hisseye fikirlerimi beyan ettim şimdi bunun negatif yanları olduğunu düşündüm özeleştiri yaptım pis oldum vay arkadaş ne hakimler savcılar varmış burda küçük yatırımcı burda yazılanların algı boyutuna dikkat et etmezsen ilmek ilmek algıyı işlerler burda kafana günü geldiğinde hisseyi patlatırlar yıllarca bekledim uçtu gitti dersin sonra demedi deme yatırımcı ol.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
    Ben neden kendimi temize çıkarmak isteyeyim pis dersen bana bende burda ky üzerine algı yapan sana pis derim kavga çıkar amacın kavga etmek ise başka kapıya yeter yoruldum ben düzgün konuşma yapmak zormuş bazılarına pis olan biri varsa burda ky üzerine algı yapanlardır ben algı yaptığını düşündüğüm kişilere serzenişte bulunamazmıyım bu neden sizin zihin yapınızda çemkirmek olarak yankılanıyor sizin zihin yapınız çirkin mi ben kendi özeleştirimi yaptım size ne oluyor siz önce hisse hiç çıkış yapmadan önce ki negatif algılarınıza bakın ordan almak isteyen alamayan varsa elinde satmış olan bile tabii olabilir benden etkilenen sizden etkilenmiyor sanki kimin ne hali varsa görsün benim geçmişe dönük yazılarıma bakın bir tutarlılık görürsünüz hep inandım bu hisseye fikirlerimi beyan ettim şimdi bunun negatif yanları olduğunu düşündüm özeleştiri yaptım pis oldum vay arkadaş ne hakimler savcılar varmış burda küçük yatırımcı burda yazılanların algı boyutuna dikkat et etmezsen ilmek ilmek algıyı işlerler burda kafana günü geldiğinde hisseyi patlatırlar yıllarca bekledim uçtu gitti dersin sonra demedi deme yatırımcı ol.
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Kendini temize cikarmak bir deyimdir, siz pissiniz demek degildir.

130larda iken gaz veriyordunuz, oradaki sucunuzu ortbas etmek, hatanizdan dolayi vicdaninizi rahatlatmak (temize cekmek) istemis olabilirsiniz. (hatanin soylenmesinin rahatsiz ettigi dolayisi ile soylenmedigi ozelestiriye, tek yonlu muhasebeye temize cekmek diyoruz)

Ben gecmiste iken de simdi de pozitif ve negatif ihtmalleri yaziyorum, yazdim. Forumun amaci da budur, insanlari farkli yonlerden bilgilendirmek, karsilikli fikir alisverisi. Insanlarda farkli ihtimallere gore yollarini cizerler. Tek yonlu bilgi seline tabi tutmak yanlis yonlendirebilir, cunku kimse gelecekte ne olacagini bilemez.

DIger taraftan, sen ise, alternatif yaklasimlara tahammul edemiyorsun, eline gore konusulsun istiyorsun. Bundan sebep olsa gerek, zamaninda benim yazdigim onlarca pozitif sey icerisinde, Rusya savasindan dolayi Rusya satislarimiz kisa vadede etkilenebilir yorumumu topa tutmus kisisin (gercekten serzenis oldugunu mu dusunuyorsun onun). Rusya ile o kadar partnerimiz varken, savas patlamisken, kisa vadede Rusya satislarimiz etkilenmez mi deseydim?

Ozetle, ben diyorum ki, eger uzuncu isen, velev ki benim bu pozitif ihtimallerin yanina ekledigim negatif ihtimaller algi yapacak, asla uzunculari etkilemez. Ya uzuncuyum demeyeceksin beni algi ile itham ederken, ya da kisaci isen, kendinden emin kisa vade yaptigin hedeflerin/gazlarin tutmadiginda elestirenlere katlanabileceksin...ama ben uzunu kastetmistim kaydirakciligi yapmayacaksin, lafinin arkasinda duracaksin.

Yuzde -7 olmus, iki gundur OBOculara laf sokuyorsun. Noldu simdi o aceleci soylenmis sozlerin ne olacak? nasil arkasinda oluyormussun merak ettim.

Diger taraftan, o teknik de sonucta bir kac aylik hedefli. Velev ki tutsun. Uzunculari etkilemez. Ama borsadakilerin buyuk yuzdesi (yuzde 90'dan fazlasi) kisacidir Turkiye'de/

8.  Alıntı Originally Posted by Forza korfez Yazıyı Oku
    10 sene sonrasını geçtim, 2 ay sonraki bilançoyu bile fiyatladığını düşünsem biraz içim rahatlayacak. Son çeyrekte, 2021 son çeyrek karı kadar kar gelse yıllık kar 65 milyon lira yapar. Bu rakamın üzerinde bir kar rakamı gelme olasılığı, altında gelme ihtimalinden daha yüksek bence. Bir aksilik olmazsa seneye bunun çok üzerinde gelme ihtimali de oldukça yüksek yine bana göre. Şu anki piyasa değeri ise 1,1 milyar TL. Seneye bu rakamın 10'da biri kadar kar gelebilir mi? Başka bir deyişle şu anki hisse fiyatına göre F/K 10'a düşebilir mi? Yatırımcılar, yatırdıkları parayı, bir sene sonraki kar rakamıyla (karın yıllara sari artışını da hesap dışında tuttum) 10 senede (rakamları kendimce minimumda tuttum) çıkarabilecekleri bir siber güvenlik şirketinin hissesini neden almazlar? Hisse sığ olduğu için de fiyat neden hızla yukarı çıkmaz?
    1) Bu rakamlar yanıltıcıdır ve bu karların elde edilme olasılığı düşüktür.
    2) Hisse fiyatı üzerinde oyun oynanıyordur.
    Karar sizin.
    Super...

elinize akliniza saglik..

Sayfa 644/925 İlkİlk ... 144544594634642643644645646654694744 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •