Yok kalsın.
Çocuk bir ihtimal anneye benzer falan, hiç gerek yok.
"Büyük resmi niye göremiyon baba yaa" diye bana diklenen bir evlat istemem. :kahkah:
Neyse konu dağılmasın.
Printable View
Merdan Yanardağ Twitter ;
“Dün gece Halkbank 3.72'den tam 3.3 milyon dolar sattı.. Piyasada o sırada dolar 6.55'den işlem görüyordu. Ayrıca yine dün gece Halkbank internet üzerinden 4.32'den yaklaşık 700 bin de Avro da sattı.. İktidar kimi zengin ettiğini derhal açıklamalıdır. Dolar ve avro alanlar kimdir?”
Hükümetin aklındakileri Mahfi Hoca'ya söyletemezsiniz!
Hükümet kanadı, bence, yapısal reformlar ile, IMF'nin isteklerini dile getiriyor. Bu istekler şöyle: a) Kıdem tazminatını kaldırın. b) 2019 yılı için memur maaş zammını %5 olarak belirleyin. TCMB'nin yıllık enflasyon hedefi %5.
Nasıl diyeceklerini bilemiyorlar. Kıvranıp duruyorlar. Yapısal reformlar, yapısal reformlar, neymiş bu yapısal reformlar! :) Beleşe çöreklenme tezi üzerine toparlanmış siyasi taban üzerinde, bu yapısal reformların nasıl bir etkisi olur? O da bir muamma...
http://666kb.com/i/dwl5het7o6vndipyl.png
http://www.imf.org/en/Publications/C...t-by-the-45822
İTO:İstanbul'da ağustos ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlarda yüzde yüzde 2,23, toptan fiyatlarda yüzde 3,80 artış kaydedildi.
Mahfi Eğilmez..Asaf Savas Akat Deniz Gökçe üçlüsünü hiç kaçırmazdım NTV de program yaparlarken. Dalgalı kura geçerken epey bir 'dalga' geçmişlerdi, dalga denizde olur v.s. Hangisi bilmiyorum birisi itiraf etmişti; borsayı anlamıyorum, ekonomik göstergelere göre hareket etmiyor, borsada başarılı olan bir iktisatçı da görmedim demişti.
Hala okurum takip ederim, en azından açık açık da olsa dudak ucundan da olsa karşı cenahtan olduklarından gerçekleri duyma şansı veriyorlar, borsada paritede kafama göre takılırım o ayrı. Tabi bunlar da sanatçılar gibi son ümit kesilene kadar, ben kullanışlı donanımlı teknik bir bürokratım mesajı verip ortada dururlar, ümidi kesince tarafları belli olur. Yani ümidini kesmiş, emekli olmuş, artık bürokrasiden talebi olmayan iktisatçılar okunmalıdır dersek, sanırım bir tespit de yapmış oluruz.
Aynı makro ekonomik göstergelere Picasso tablosuna bakar gibi bakıp farklı anlamlar çıkarırlar, en nihayetinde o kadar netleşir ki veya ayrışırlar ki, 'evet evet bu bir kadın' temelinde birleşirler. Eh ya kriz olup dip görülmüştür, ya da hisse/değer zirve yapmıştır.
Saygılar
Deniz gökçeyi hiç sevmedim. Diğerlerine görüşüm nötr.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TL ve döviz faizlerinden gelir vergisi kesintisi oranlarında değişiklik yapan kararname ile birlikte Türk Parasının Kıymetini Koruma ile ilgili Karar'da vergi dairesi başkanlıkları ve vergi dairelerine bakanlıkça verilecek görevleri yapma yetkisini veren değişiklik aynı günlü resmi gazetede yayınlandı.
Gazete haberi vergi ile ilgili olabileceği varsayılıyla yazılmış, ancak yapılan değişiklik Türk parasının kıymetini korumaya yönelik tedbirlere ilişkindir. İleride alınacak yeni tedbirleri Türkiye çapında eş zamanlı ve yaygın bir şekilde uygulatabilmek için şimdiden yasal altyapı hazırlığı olarak görüyorum.