pegasusa vadelide şort açmayı planlıyorum , hedef 38 di ama gelmez diyorsunuz
Printable View
pegasusa vadelide şort açmayı planlıyorum , hedef 38 di ama gelmez diyorsunuz
Tahta, şortçularla uğraşacaklar gibi duruyor.
50'ye doğru yelken açarsak şaşırmam.
Fırtına öncesi sessizlik...
Pegasus yılın ilk çeyreğinde 213.8 milyon lira zarar açıkladı
borsa gündemde ki bu haber doğru mu ?
tahta bir bakmışsın 49 bir bakmışsın 47 enteresan ...
PGSUS
2019/2. Çeyrek karı 324.4 mn (bek. 72 mn)
PGSUS Konsolide 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 109130445 Ana Ortaklık Payları: 110518545
Fiyatlama net kar dan ziyade favök e göre yapılıyor...favök beklentilere paralel, hatta biraz beklenti altı.
Thy de ise netkar beklentinin yarısı gelirken, favök beklentilere paralel...yarin thy Pegasus dan iyi performans gösterebilir( sonuçta Pegasus bu yıl fiyatını ikiye katlarken, THY eksilerde).
Kısa vadede beklenti bitti oyunu oynansa da orta vadede Pegasus thy ye göre çok daha iyi performans gösterecek görüşüm devam ediyor.
sabahtan öğleye kadar yukarı bence , öğleden sonra verirler
Bu Harika bilançoya rağmen Başlıkta kimse yok...sanırım mal iyice toplanmış, bu durumda yabancı iyice yukarı sürmek isteyebilir
Hisse 30 TL iken cok sisti satin kacin diyen birileri vardi bu forumda, art niyetli degillerse forumlara girip insanlarin fikrini degistirebilecek iddali yorumlar yapmamalari gerektigini ogrenmislerdir umarim :)
Bilanco en olumlu tahminlerin bile cok cok ustunde geldi, gordugum en efsane bilancolardan birisi, 3. ceyrek icin 1 milyar TL ustu bir kar rakamini bekleyebiliriz. Piyasa yillik toplam 1.1-1.2 milyar kari kac liradan fiyatlayacak gorecegiz...
Allah'tan shortları geçen hafta kapamışım yoksa bugün babalara gelmiştim :)
Hisse fiyatı düşürülerek küçük yatırımcını döküleceğini düşünenlere en güzel cevap PEGASUS. 8 ayda 2.5 kat arttı, soluksuz yükseldi hissede kalan küçük yatırımcı neredeyse hiç yok.
8 ay öncesi ile kıyaslamak lazım. Yükselmenin başlangıcında takaslar şu anki gibi değildi. Yabancı aldı hisse yükseldi. Yükseldikçe küçük yatırımcının çoğu borsada zaten düşen bir sürü hisseden birisini almak için bunu sattı. Yine yükseldikçe insanlar yeni giriş yapmaktan korktu.
Çok büyük alım yapan Citi ve Doçe bank bu bilançoları o zamanlardan gördü demek ki.
Tavuk yumurta ilişkisi gibi olacak ama benim fikrim hisseler küçük yatırımcı olmadığı için yükselmezler. Hisseler yükselir, küçük yatırımcı dökülür.
Pegasus asil kari 3. ceyrekte yapar, 2. ceyrekteki yar normalde 3. ceyrek karinin yaninda onemsizdir. Ama 2. ceyrekte oyle bir kar geldiki 3. ceyrek icin buyuk hayaller kurduruyor. Tabi babalar bunlari onceden bildikleri icin hisseleri topladilar fiyati 2 katina cikardilar. Pegasusa guvenen kazandi, bir sure daha kazanmaya devam edecek gibi gorunuyor...
*bnp paribas, pegasus için hedef fiyatını 26,04 tl'den 119,71 tl'ye, tavsiyesini 'tut'tan 'al'a yükseltti
Tek kelimeyle o. Çocukluğu...bir bilanço ile beklediği fiyatı 4,5 kat arttırmış..bunlar da kurum diye geçiniyor..muhtemelen iki değerlendirmeyi yapan da aynı analist.. analist dediğime bakmayın, ben bu adama çaycılık bile yaptırmam.
Ama bu raporların ısmarlama usulü yazıldığını da bilecek durumdayım..ama azıcık onuru olan insan parayla kendini satmaz...o analizin altına imza atmaz.
allah allah!
Hızlı koşan atın boku seyrek düşer, hissenin nerden nereye geldiğini ve teknik boyutları iyi analiz yapılmalı umarım bu noktadan itibaren ucacak kacacak algısıyla bu hisseye atlayan ky arkadas olmaz üç lira kar edecem derken evdeki bulgurdan olmaz...
Aracı kurum onerileriyle hisse alınmaz bu adiler piyasya mal kilitlemeye calışmakta, dünya ekonomisi resesyona giderken bist 30 hissesinin iki günde yuzde yirmi yedi artması normal değil bu işin içinde iş var ya patron mal kilitleyecek ya buyuk bir bedelsiz olacak yada bilmedimiz başka bir hikaye var ama karı cebe indirmek için illaki ellerindeki malı satacaklar ve ozaman burası ve diğer siteler aglama duvarına dönecektir tekrar tekrar söylüyorum 3 krş kar edeyim derken evdeki bulgurdan olmayınnn bu hisseyede bulaşmayın. Short konumunda olanlar sabırla bekleyin.
THY,ASELSAN da ne yaptılarsa geçmiş yıllarda aynı pgsus da dönüyor yediler bitirdiler milleti bu aldıkları malı vermeye karar verdiklerinde verecek birilerini bulabilierlerse alanlar hangi beklentiyle alacak :) hiç bir samimiyeti kalmadı THY,ASELSAN,Petkim,ve bunun gibi bir çok hisse yatırımcıyı küstürdü artık kimse bulaşmaz kolay kolay hisselere herkesin ağzı yanmış :)
bir araci kurum yazmis:
16 Ağustos gün başı için geçerli olacak teminat miktarları;
PGSUS Başlangıç Teminatı: 500 TL’ den 1.000 TL’ ye yükselmiştir.
bu ne demektir ve neyi gosterebilir?
Bir şirketin gerçek değerini nasil bula biliriz?
Şirketin değerin Piyasadaki Senet Sayısına bolmeyecekmiyiz acaba?
Burada (https://www.borsagundem.com/piyasa-e...se-detay/PGSUS) Piyasadaki Senet Sayısın 37.052.953,88 miktar yazmistir. ama sirketin degeri ne kadar acaba? nereden detail anlaya bilirim?
şirketin ödenmiş sermayesi hisse senedi sayısıdır, hisse senedi x bir hisse fiyatı= piyasa değeri eder. aşağıdaki gibi
Beta1,61
Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı36,22%
BIST-100'deki Ağırlğı0,88
F/K Oranı8,65
Piyasa Değ. / Defter Değ.1,55
Dibe Uzaklık **205,15% *
Yıllık Piyasa Değeri(USD)1.107.096.081
Piyasa Değeri(TL)6.184.017.288
Özsermaye(TL)*3.994.461.891
Sermaye(TL)102.299.707 hisse senedi adedidir
Net Kar(TL)110.518.545 Dönem:** 2019-6
Bu konuda en etkin gösterge pd/defter değeridir. Bu oranda 1.55 olduğu için. Defter değerine göre 40 TL olması gereken fiyat piyasada şuanda 60 tan işlem goruyor. Yine bu oranla THY yi kiyaslarsak THY 0.47 pd/ddoraniyla olması gereken fiyatın yarisi fiyattan piyasada işlem görüyor. Tabi bu İran önemli bir kriter olmasına rahmen gercek fiyat her zaman piyasanın uygun gordugu fiyattır.
Teselurker hocam
Bu 40 tl nereden hesapladiniz? Birde bu thy yarin fiyat oldugun anlamadim.
P.S. boyle anladim. Mesela deter degeri 1.55. Yani gerçek fiyattan 1.55 kat fazla satiliyor. Demi? Yani deter degeri 1 olursa yani gerçek fiyat satildigi fiyattir . Dogrumu acaba ?
Ama oyle olursa yani pegasus bir gun çöke bilirmi? Yani mesela fiyat yarin olsun bir anda