Allah'tan shortları geçen hafta kapamışım yoksa bugün babalara gelmiştim![]()
Allah'tan shortları geçen hafta kapamışım yoksa bugün babalara gelmiştim![]()
Hisse fiyatı düşürülerek küçük yatırımcını döküleceğini düşünenlere en güzel cevap PEGASUS. 8 ayda 2.5 kat arttı, soluksuz yükseldi hissede kalan küçük yatırımcı neredeyse hiç yok.
8 ay öncesi ile kıyaslamak lazım. Yükselmenin başlangıcında takaslar şu anki gibi değildi. Yabancı aldı hisse yükseldi. Yükseldikçe küçük yatırımcının çoğu borsada zaten düşen bir sürü hisseden birisini almak için bunu sattı. Yine yükseldikçe insanlar yeni giriş yapmaktan korktu.
Çok büyük alım yapan Citi ve Doçe bank bu bilançoları o zamanlardan gördü demek ki.
Tavuk yumurta ilişkisi gibi olacak ama benim fikrim hisseler küçük yatırımcı olmadığı için yükselmezler. Hisseler yükselir, küçük yatırımcı dökülür.
Pegasus asil kari 3. ceyrekte yapar, 2. ceyrekteki yar normalde 3. ceyrek karinin yaninda onemsizdir. Ama 2. ceyrekte oyle bir kar geldiki 3. ceyrek icin buyuk hayaller kurduruyor. Tabi babalar bunlari onceden bildikleri icin hisseleri topladilar fiyati 2 katina cikardilar. Pegasusa guvenen kazandi, bir sure daha kazanmaya devam edecek gibi gorunuyor...
*bnp paribas, pegasus için hedef fiyatını 26,04 tl'den 119,71 tl'ye, tavsiyesini 'tut'tan 'al'a yükseltti
Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
Yer İmleri