Allah başka dert vermesin, en kötü derdin böyle olsun.
Bende halkbank var, bugün eksi yüzde dokuz yaptı, dertleri değişelim mi? :)
Printable View
Kalvin kardeş bende alım için 79/78 bekliyordum açıkcası 4 yıldan fazladır bu kağıdı taşıyorum bu gün bu güne özel bir davranış oldu başka 1 şey değil bizim borsa zaten ahım şahım değil düştümü cılgını çıkartıyorlar bütün kağıtlar cümbür cemeat düşüyor aynı oranda çıksındüşenler çıkmaz 8 adet hissem var sadece işyat yeşil yelil iyiki işyatımızfa var 😬😬
Takas paylasabilecek var midir acaba?
Sent from my iPhone using Tapatalk
bugün bi ara bende düşünmedim degil satmayı..sonra actım ortalamama baktım 0.42.boşver hiç elleme ilerisini düşün dedim kapattım tekrar.umarım yanlış bir karar vermemişigizdir.saygılar
Her ay 1000 lot alınır biriktirilir mi? Sanki daha çok fon gibi hareket ediyor kagit
etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alsana çıkmamış kağıt f/k ve p/d düşük... Alacaksanız bu alınır
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yavas yavas fiyatlaniyor, kim aliyor boyle yuksekten...
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad, aşağıda kalmış kağıt az kaldı., yok gibi
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sanki bedelsiz vericekmiş gibi bu hareketler.
tekrar aranızdayım 82 ile
fena dağıldı kapattılar bu gidiş kötü işte keşke girmeseydim.
Nasıl kapattılar kalvin anlamadım.
Allah allah 2 gündür olan biten işyatın tüm tarihinde olmamıştır eminim.E ne zaman açılacak tahta.
Kap’a bakarsaniz onlarca hisseye cok kisa zaman araliginda devre kesici girmis.
Pek hayir bir sey olmasa gerek
Sent from my iPhone using Tapatalk
işte trede böyle yapılır istesem şimdi satarım ama artık temettüyü beklicem :))))
ISYAT portföyünde yaklaşık 1 yıldır bulunan 1.73 maliyetli 1.5 milyon lot ISGSY hisselerini 9 nisan tarihinde(tahminen 1.53'den) boşaltması ve sattıktan sonra hisselerin 3 günde %50 yükselmesi (2.49 gördü) konusunda fikriniz nedir?
11 nisanda portföy 216 417 tl ,13 nisan yani bugün 218 963 tl olmuş 2 gün için portföydeki artış fena değil ne dersiniz.
Aslında kafamı bulandıran konu şu meşhur 0.98 lere gitme olayı.Bu kağıdın tarihinde olmuş bir iş değil.Borsa deneyimim de borsada nedensiz iş olmaz diyor .Birileri kağıda 0.95 üstü satış imkanı neden verdi.Malum bu kağıdın yatırımcısı belli ,asıl yatırımcısı nisan ayında kessen 0.95 lerden kağıdı almaz ,satar ,örnek kalvin .Borsa o gün acaip eksiydi neden 0.95 üstü satış imkanı verdi.Bilmediğimiz bir haber mi gelecek ,çözemedim cidden.Rasyonel mantıkla açıklanabilir bir şey değil.
fiktif işlem olduğunu düşünüyorum. temettü öncesi uzun süre yüksek fiyatlandı. temettü sonrası aniden düştü. Bazı kişiler ellerindeki malı çıkaramamış olabilir. isgsyo tavan yapmasını ve satıcı olmamasını da fırsat bilerek fiktif işlemlerle tahtayı yükseltmiş ve küçük yatırımcıya vermiş olabilirler.
bunların hepsi tahmin tabi.
bundan sonrası için oluşacak varlık değerine göre 0.58 PD/DD değerinden alım yapmayı planlıyorum. son günlerde portföy tahminleriminden hızlı yükseliyor. Umarım böyle devam eder.
Hangi küçük yatırımcıya verecekler borsanın çakıldığı gün ,aksine kalvin gibi kağıdı bilen yatırımcılardan kafalarına mal bile yemiş olabilirler.Bu yıl temettü sonrası olan bitene benim aklım ermedi.Bilmediğimiz ne olabilir diye düşünüyorum.
normal günlerde olsak bunun 2 anlam taşıdığını düşünürdüm .ilk anlamı sizin dediğiniz gibi 98 e kadar alanları ve aşağıdan alanları silkeledi ki ( tekrar aşağıya gelmesi bu düşünceyi çürütüyor anca 81 altı çıkış yapıldıysa oralar için bir silkeleme yapıldı denebilir ) / 2.anlamı ise 98 e kadar kurduğu senelik yükseliş merdivenini bozdu nedeni ise bir gün sonra ortaya çıktı trampın tweti. yok canım nasıl olur bunu yapan kahinmi diye söylediğinizi duyar gibiyim. şunu göz ardı etmemek gerek ( piyasayı yönlendirenler herşeyi haberi düşmeden bizlerden önce duyar bilirler ) twet gelecekti ve biliniyordu twetin düşüş saatine ve endekse göre zamanlamasına dikkat edin çok bariz belli ne amaçla yapıldığı bu işler danışıklı döğüş gibi bir şey amaç da belli . yine şükretmek gerek işyat gibi bonkör bir kâğıttayız diğer kâğıtlar direk aşağıya yöneldiler hee diyeceksiniz diğer kâğıtlar yüzde yüz verdi diye orda da haklısınız.
ben tam tersi aldıgına dair kuşkularım var...geçen hafta isgsy takasında yatırım ortaklıkları 1.474.999 görünüyordu...şimdi 1.913.525 görüyor...takasta 438.526 lot yatırım ortaklıklarının fazlalıgı var...tabı bu işyat aldıgına dair kesin bilgi degil,başka bir yatırım ortaklıgıda almış olabılır...yarın haftalık raporda anlaşılır....
SPK sayfasındaki rapor şu şekilde...
Ek 18363
ben yanlış bakmışım. pay miktarı azalmamış artmış haklısınız. karıştırmışım. şu an yaklaşık 20 mil. değerinde hisse senedi var portföyde.
2009 dan sonrası için spk nın tebliğidir.işyat neden %20 oranında temettü vermiyor acaba.tüm temettü oranları ele alındığında her sene temettü ortalamasını yükseltmeye çalışıyor izlenimi var böylece senelik bazda yüzde 20 vermiş gibi olucak heralde. Dovizdeki yukselis nedeniyle Eurobond'larin artan verimine bakarsaniz ve hisse bazlı edinilen karlarıda ele alınırsa bu yıl %20 verme ihtmali yüksek gibi gözüküyor.
Halka açık şirketler SPK’nın belirleyeceği oranda asgari temettü dağıtmakla yükümlüdür. SPK’nın Seri: IV No: 27 sayılı Tebliğine göre temettü oranı dağıtılabilir kârın %20’sinden az olamaz. Payları Borsa’da işlem gören anonim ortaklıklar, genel kurullarının alacağı karara bağlı olarak temettüyü; a) Tamamen nakden dağıtma, b) Tamamen pay olarak dağıtma, c) Belli oranda nakit belli oranda pay olarak dağıtarak kalanını ortaklık bünyesinde bırakma, d) Nakit ya da pay olarak dağıtmadan ortaklık bünyesinde bırakma, konusunda serbesttir. SPK 27.01.2010 tarih ve 02/51 sayılı kararı ile payları Borsa’da işlem gören şirketlerin 2009 yılı faaliyetlerinden elde ettikleri karlar için asgari dağıtım zorunluluğu getirilmemesine karar vermiştir.
eurobond olması yanıltmasın, yüksek miktarda kısa dolar pozisyonu var. doların yükselmesi portföye zarar olarak etki etmektedir.
ISYAT temettü konusunda çok bonkör. karından daha fazlasını dağıtıyor zaten. kar marjı %13 olsa 20 kuruş dağıtması sürpriz olmaz. ama ilk çeyrek kar marjı %2, yıllık bazda %8-9 gibi bir gidişat var. Fondaki altınlar bir miktar bu kötü gidişatı frenledi. şimdiden bir şey söylemek zor. 16 kuruş ya da geçen yılki gibi 18.5 vermesi kuvvetli ihtimal gibi duruyor.
baya çetrefilli işler bunlar nerden nekadar ne geleceğini hesaplamak baya yorucu eee tabi sizler temettücü olduğunuz için bilgi dağarcığınız daha fazla bu konularda oyuzden elinize su dökmek zor ,sen ve birkaçtane daha arkadaş var bu konuda bilgili olan birtanesi hakem kardeş biri sen diğeride trade shark tı sanırım yanlış yazmış olabilirm nici kusura bakmasın artık.
Kalvin şu anda kafamı karıştıran temettü miktarı kar rakamı falan değil.Bunca yıldır borsayı takip ederim ,nedensiz büyük hareketler olmaz yapılmaz.Her anlamsız hareketin kokusu sonra çıkar.Bu kağıdın 1 yıldan az süredir yatırımcısıyım.Ama ben her kağıda girmeden herşeyini okur takip ederim.Geçen haftaki hareket bu kağıdın tarihinde yok.0.98 e kadar neden çektiler,o kadar kötü günde küçük yatırımcının gelme olasılığının az olduğu bilindiği halde eskilerin de almak bir yana satma olasılıkları yüksek olduğu halde nisan ayında 0.90 üstünde satış fırsatını neden verdiler.Cevabını bir türlü bulamadım.
Genelde ileri bir zamanda neden öğrenilir, a bundanmış denir, ama çok geçtir tabi :))))))))
daha önce bu soruya cevap mahiyetinde bir yazı yazmıştım,1ci olasılık silkeleme ki 81 e kadar geri döndüğü için bu olasılık geçersiz / 2ci olasılık yıl boyunca yükselişlerde kullanacağı merdiveni temettü öncesi ayarlamıştı bunu ancak ekranı takip eden ve hareketleri anlayan birisi çözebilir işte bu merdiveni savaş davulları çalmaya başladığında yani twetten bir gün önce senin be bizim bilmediğimiz bir konuyu onların bilip o ayarladığı merdiveni 1 günde bozup eliindeki malı teslim etmesidir.hepsi bu.