Sayfa 324/931 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

11 nisanda portföy 216 417 tl ,13 nisan yani bugün 218 963 tl olmuş 2 gün için portföydeki artış fena değil ne dersiniz.

Aslında kafamı bulandıran konu şu meşhur 0.98 lere gitme olayı.Bu kağıdın tarihinde olmuş bir iş değil.Borsa deneyimim de borsada nedensiz iş olmaz diyor .Birileri kağıda 0.95 üstü satış imkanı neden verdi.Malum bu kağıdın yatırımcısı belli ,asıl yatırımcısı nisan ayında kessen 0.95 lerden kağıdı almaz ,satar ,örnek kalvin .Borsa o gün acaip eksiydi neden 0.95 üstü satış imkanı verdi.Bilmediğimiz bir haber mi gelecek ,çözemedim cidden.Rasyonel mantıkla açıklanabilir bir şey değil.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    11 nisanda portföy 216 417 tl ,13 nisan yani bugün 218 963 tl olmuş 2 gün için portföydeki artış fena değil ne dersiniz.
    altının spekülatif yükselişi ile ilgili o oynaklık. yarın normale döner

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Aslında kafamı bulandıran konu şu meşhur 0.98 lere gitme olayı.Bu kağıdın tarihinde olmuş bir iş değil.Borsa deneyimim de borsada nedensiz iş olmaz diyor .Birileri kağıda 0.95 üstü satış imkanı neden verdi.Malum bu kağıdın yatırımcısı belli ,asıl yatırımcısı nisan ayında kessen 0.95 lerden kağıdı almaz ,satar ,örnek kalvin .Borsa o gün acaip eksiydi neden 0.95 üstü satış imkanı verdi.Bilmediğimiz bir haber mi gelecek ,çözemedim cidden.Rasyonel mantıkla açıklanabilir bir şey değil.
    fiktif işlem olduğunu düşünüyorum. temettü öncesi uzun süre yüksek fiyatlandı. temettü sonrası aniden düştü. Bazı kişiler ellerindeki malı çıkaramamış olabilir. isgsyo tavan yapmasını ve satıcı olmamasını da fırsat bilerek fiktif işlemlerle tahtayı yükseltmiş ve küçük yatırımcıya vermiş olabilirler.
    bunların hepsi tahmin tabi.
    bundan sonrası için oluşacak varlık değerine göre 0.58 PD/DD değerinden alım yapmayı planlıyorum. son günlerde portföy tahminleriminden hızlı yükseliyor. Umarım böyle devam eder.

Hangi küçük yatırımcıya verecekler borsanın çakıldığı gün ,aksine kalvin gibi kağıdı bilen yatırımcılardan kafalarına mal bile yemiş olabilirler.Bu yıl temettü sonrası olan bitene benim aklım ermedi.Bilmediğimiz ne olabilir diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    fiktif işlem olduğunu düşünüyorum. temettü öncesi uzun süre yüksek fiyatlandı. temettü sonrası aniden düştü. Bazı kişiler ellerindeki malı çıkaramamış olabilir. isgsyo tavan yapmasını ve satıcı olmamasını da fırsat bilerek fiktif işlemlerle tahtayı yükseltmiş ve küçük yatırımcıya vermiş olabilirler.
    bunların hepsi tahmin tabi.
    bundan sonrası için oluşacak varlık değerine göre 0.58 PD/DD değerinden alım yapmayı planlıyorum. son günlerde portföy tahminleriminden hızlı yükseliyor. Umarım böyle devam eder.
    Temettü öncesi 1.04 1.05 den milyon milyon lot kademelerde alıcı vardı neden satamasınlar ki.Ben anlamadım olayı.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    normal günlerde olsak bunun 2 anlam taşıdığını düşünürdüm .ilk anlamı sizin dediğiniz gibi 98 e kadar alanları ve aşağıdan alanları silkeledi ki ( tekrar aşağıya gelmesi bu düşünceyi çürütüyor anca 81 altı çıkış yapıldıysa oralar için bir silkeleme yapıldı denebilir ) / 2.anlamı ise 98 e kadar kurduğu senelik yükseliş merdivenini bozdu nedeni ise bir gün sonra ortaya çıktı trampın tweti. yok canım nasıl olur bunu yapan kahinmi diye söylediğinizi duyar gibiyim. şunu göz ardı etmemek gerek ( piyasayı yönlendirenler herşeyi haberi düşmeden bizlerden önce duyar bilirler ) twet gelecekti ve biliniyordu twetin düşüş saatine ve endekse göre zamanlamasına dikkat edin çok bariz belli ne amaçla yapıldığı bu işler danışıklı döğüş gibi bir şey amaç da belli . yine şükretmek gerek işyat gibi bonkör bir kâğıttayız diğer kâğıtlar direk aşağıya yöneldiler hee diyeceksiniz diğer kâğıtlar yüzde yüz verdi diye orda da haklısınız.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ISYAT portföyünde yaklaşık 1 yıldır bulunan 1.73 maliyetli 1.5 milyon lot ISGSY hisselerini 9 nisan tarihinde(tahminen 1.53'den) boşaltması ve sattıktan sonra hisselerin 3 günde %50 yükselmesi (2.49 gördü) konusunda fikriniz nedir?
    O hisselerin maliyeti 1,73 değil. 1,73 2017 bilançosu için alınan yıl sonu kapanış değeri. Tutma süresi de 1 yıl değil, en az 2012den beridir portföyde, maliyeti 2 liranın üstünde.

Satıldığını sanmıyorum, nereden gördünüz, inanamadım.

Sayfa 324/931 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •