Kemal bey hiç gülecegim yoktu. Siz çok yaşayın.
Printable View
İcbc nin satacağını adım gibi biliyordum ya tamam borsada her şey mubahta bu kadar basit oyunlara ne gerek var. Önce al sonra öner sonra sat :) hayır yanlız icbc bunun birebir aynısı bir hissede de yaşadım yakın zamanda bu kadar vizyonsuz aracı kurumlarda işlem açanlara aciyorum. Tek yapabildiği bu galiba
Bir tacir mal alıyor. Malını pazarlıyor. Alıcı istediği düzeye ulaşamayınca düşük fiyata elden çıkarıyor. Bu ticaretin ana döngüsüdür. Tüm dünyada geçerlidir. Aracı kurumun da yaptığı bu. Aslında ortada sorun yok da insanların çıkarına uymadığında sorun oluyor. İnsan doğası
Ak icbc ,icbc ak :)
Bu hisseyi niye aldım biliyormusunuz ? gırgırına :yahoo:!
Portföy de boya da olsun diye :bravo: teknik Temel umrumda değil
Ayıya sormuşlar bu seneki armutlar nasıl olur demişler çok güzel olacak demiş nereden biliyorsun demişler canım öyle istiyor demiş :kahkah:
Yatırım tavsiyesi değildir
Pendik Arazi süreci neden yıllardır çözülemiyor ve bu kadar uzadı? Şimdi bunu bir güzel açıklayalım. https://www.hizliresim.com/kt4lx3y Ek'teki resimde gördüğünüz gibi Polisan'a ait Pendik arazisinde Elektrik Kurumunun ve TOKİ nin ön alım imtiyazı ve şerhi var. Bu ne demektir?? Stratejik yerlere yakın araziler (Sabiha Gökçen Havalimanı) Devlet önceliğinde kamu alım avantajına sahiptir. Tıpkı Kanal İstanbul çevresinde arsası, tarlası olan halka buralarını yedirmedikleri gibi aynı şey şuan Pendik Arsası için geçerli. Ön alım hakkı şu demek : Sizin (Polisan'ın) bir arsanız var ve buraya proje yapmak istiyorsunuz önce Devlet alım önceliğinden vazgeçilmesi gerek. Devlet tarafından Elektrik Kurumuna ve Toki ye bu arazi kullanımı için öncelik verilmiş, önce bu kurumların "Biz Bu Arazi ile ilgilenmiyoruz" demeleri lazım
TOKİ istese Arsanın resmi değerlemesi olan 352 Milyona burayı Polho dan Kanuni olarak rahatça alır. Keza Elektrik Kurumu ise burayı kiralıyorum dese Polisan Holding birşey yapamaz. Lakin en can alıcı noktaya geliyoruz. Polisan Holding büyük bir yönetim zekasıyla Hükümete yakınlığı ile bilinen DAP yapı ile ön anlaşma imzalar. DAP YAPI muhtemelen "tamam işi bana bırak ben hallederim" diyerek Polisan Yönetimini ikna eder fakat buna karşılık yapılacak yapının %33 lük kısmını Polisan'a vermeyi taahhüt eder. (Normal durumlarda Mütahit arsa sahibine %40-45 lik pay verir) Polisan ise metrekaresi 2.000 liraya TOKİ alacağına DAP'ın Projesinden %33 lük payımı alırım daha iyi ve karlı olur der ve ikna olur. (Çok Akıllıca Strateji) Şuan DAP YAPI bu arsanın kullanım hakkını almak ve Tapu Şerhlerini kaldırmak için Ankara da mekik dokuyordur buna eminim. Polisan Yönetimi gerçekten akıllı ve ticari zekaya sahip insanlar tarafından yönetiliyor bunu da görüyorum. En kötü ve zayıf ihtimalle 352 Milyon'a TOKİ burayı alır, Büyük ihtimalle de DAP işi halleder diye tahmin ediyorum. (Bu yazdıklarım tamamen kendi hayal ürünümdür, Yatırım tavsiyesi içermez, Benim gerçeğim budur, herkesin inandığı kendini bağlar, Düşünmek Suç Değildir) Saygılar
Dün ben de bu olayı gördüm ve aha dedim zamanında çıraklık döneminde bu arsaya da göz dikmiş meğer malum kupon arazi düşkünü AŞEKA şahıs. Dün de tesadüf, ülkenin gümrüklerinde nasıl milyar dolarlık gelir elde ettiğini de gördüm malum şahsın. Her alanda ettiği gibi. Bitmiş bir halk…
Arkadaş genel kurul oldu giden ortaklar bir sürü soru hazırlamışlardı. Herhalde tatmin edici bir cvp alamamışlar. Buraya bilgi paylaşımı yapacaklardı , bekliyoruz.
Arsada Şerh olduğunu bende yeni öğrendim, Projenin bu kadar uzamasının nedeni buymuş demekki. Bu işi hallederse yine Hükümete yakın, onların dilinden anlayan birileri halledebilirdi, DAP YAPI seçimi Polisan Yönetiminin boş insanlar olmadığının göstergesi. Tahminim o arsanın metrekare değeri minimum 25- Maksimum 35 Bin liradır. Minimum değerden satsa 170.000x25.000= 4 Milyar 250 Milyon yapar. Polisan 'ın Borsa işlem değeri ise 2 Milyar 267 Milyon TL. O arsanın ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş olduk. Tabi kimse TOKİ nin ve Elektrik Kurumunun (Yani Hükümetin) bu alım hakkından Babasının hayrına vazgeçeceğini düşünmüyor sanırım. Sanırım pazarlıkların sonuna gelinmiştir. Seçimden sonra söz hakkı yeni Hükümet te olacağı için ben seçimden önce kararın verileceğini düşünüyorum
F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim baktığım şey şu şirket 800 milyon dolar değerleme ile halka arz olmuş mu olmuş şuan ne kadar 150 milyon dolar. 10 yılda bir çivi çakılmamış mı daha bu sene alınan450 milyon teşvik yatırımı nereye gitti. Şirket şuanki piyasa değerine yani holdingin işlem gördüğü 150 milyon dolara sadece poliport u satar mı? Yada pendik arsasını 150 milyon dolara verirmi? Yada boya ve kimya fabrikasını 150 milyon dolara satarmı? Mesala Migros marka değeri 2 milyar tl bilançosuna yazıyor polisan marka değeri sıfır mı? 2016 da 1,6 dolar gören firma değeri şimdi neden onda biriine işlem görüyor? Neden geçen sene 50 cente mal satan patron ve ortaklar 3 te birine 17 cente geri alım yapmıyor. Masa sandalye firmalar bile ortaklarına zarar ettirmez iken ederi olan firma neden yatırımcısını zarar ettiriyor. Ürünlerine 3-4 kat zam yapan firma cirosu büyüdükçe fiyatı hala neden 3 tl ye mahkum? Buradaki hırsızlıktan küçük yatırımcı mı sorumlu yoksa tahtayı yapan polhospu çocuklar mı?
DAP %33 lük proje payına Polisan'ı ikna ettiğine göre, (Benim için normal şartlarda %40 olmalıydı) Hükümeti ikna masraflarını da DAP üstlendi. Bu Hikayenin kısa özeti şudur aslında (Teşbihte Hata Olmaz) ; Hani büyük bir alacak meseleniz vardır ama elinizden birşey gelmez, sizde işi halletmesi için mahallenin ağır abisine gidersiniz. Alacağımı tahsil edersen paranın yarısı senindir Ağam dersin. Ağa şöyle bir gerinir ve "o işi bana bırak hallederiz evlat" der.
Bikaç dağınık yorum yapıcam:
Polho arsayı Toki ye resmi değerleme fiyatına satmak zorunda değil. Sadece satmak isterse öncelik toki de olur ve fiyatta anlaşamazlarsa yine satmaz. Farklı şeyler bunlar.
Dapın arsayı bağlaması için ankaraya mekik dokumasına gerek yok. Projesnin vakti sırası geldiğinde baş haram yiyiciye gidip haracını verecek olay anında kapanacak. Tek kararla iş bitecek.
Polho yöneticileri çok zeki demişsiniz. Aksine hepsi mirasyedi beyinsizler. Çünkü arsada imar dahi yokken 10 sene önce bir inşaat firmasına konut yaptırmaya kalktılar süper beyinliler. Tabi iş durduruldu ve yıkım kararı çıktı.
Genel kurula gidenler saçma sapan taleplerle gittiği için spk mevzuatına uygun değil cevaplarıyla postalanmışlar. öyle mi peki efendim demiş bunlarda.
Dap seçimden sonraya bence de kalmaması lazım çünkü, polho rüşvetini kendi yol arkadaşlarına vermek isteyecektir. Başkası geldiğinde o iş yatar.
Teşvik konusunu bakıyorum herkes yanlış anlıyor. Devlet, teşvik olarak 450 milyon ödemiyor firmaya. Teşvik kapsamı farklı farklıdır ama para ödemek demek değilidr. Bazen kdv-ötv muafiyetidir, bazen gümrük muafiyeti, bazen arge desteğidir vs vs. Teşvik deyince küt diye para veriliyor sanıyor herkes.
Bilinçli yatırımcıyı severim, bu 450 Milyon konusu çok ortalarda dönüyor, Millet sanıyor Devlet bunların cebine 450 Milyon koyacak. Ne Bir Araştırmaları var nede incelemeleri. Aç bir faaliyet raporunu oku desen "o ne ki" deyip gazete bayine gidip faaliyet raporu gazetesi soracak adam dolu ortalık
Ana fikirlerde birbirimize yakın düşünüyoruz Sayın Thyshine, sadece ufak detaylarda sizinle aynı fikirde değilim o kadar. Evet Baba malına konan vizyonsuz gibi görünebilirler ama ben Ticari zekalarının iyi olduğunu düşünüyorum. Boya kolundan yavaş yavaş çıkıp Kimya ve Liman işine ağırlık vermeleri büyük bir hamle. Ayrıca Yunanistan da İspanyol işletmeciden satın alınan PET fabrikası hem döviz geliri hem büyüme için mükemmel hamleler
Ayrıca şuan ne kadar yatırımcı düşmanı ve ilgisiz gözükselerde ilerisi için çok büyük potansiyel görüyorum. Öyle böyle bir potansiyel değil bu, inanıyorum ki birgün Kârı görüp 7-8 lerden satanları bile pişman edecek gücü var. Hatta 1-2 yıllık vadede Ödenmiş sermayesi kadar Kâr yazacağını düşünüyorum. Yakın gelecek yıllarda son çeyrekteki gibi Favök ve Kar artışı performansı gösterirse yıllık kârı Ödenmiş Sermayesini bile geçecektir. Ayrıca elinde büyük değerleri olan birçok firma var Borsada, yatırımcıları isyanda "bu kadar varlığı var ama hisse fiyatı çıkmıyor" diye ağlıyor hepsi ama iş öyle değil ve asla o şekilde işlemez. İstediği kadar değerli varlığı olsun şirketin önemli olan bunu kâra çevirebilmektir. Polho da bu potansiyel fazlasıyla var. Mesela Atakule Gayrimenkulün (Agyo) elinde olan araziler, arsalar devasa değerdedir ama yıllardır hep arsa olarak yerinde durmakta, ne bir proje ne bir girişim yok. Yatırımcısı ağlar durur "milyonluk arsaların var niye fiyatın buralarda" diye. Boş yatan arsa, arazi, fabrikanın bir değeri yoktur aslında buna inanmak istemezler. Poliport başlı başına büyük bir değer benim için, yoğunluk bakımından Mersin Limanından sonra ülkenin 2.büyük limanıdır. Yarattığı katma değer ve kâr açısından ise ülkenin 1.llimanıdır
Son olarak kimse farkında değil ama Polisan Hellas (Yunanistan daki fabrika)gelecekte büyük bir potansiyele sahip. Şuan tüm Balkan ülkelerinin 1.Tedarikçisi durumunda. Ben Holdingin ilerde Boya işinden de tamamen çıkacağını düşünüyorum. Polisan ın kalan %50 lik kısmını bir şekilde orta yolu bulup Kansai ye devredeceğine yada başka bir alıcıya satacağına inancım yüksek.
Thyshine gidenler sorulara spk mevzuatına göre cevap almışlarlardır anlaşılan paylaşmak istemiyorlar postalanmış olsalardı twit parayla degil ya onlarca saydırma twiti gelirdi.
Ünsüz düşünür düşünen yatırımcıyı severim.
Akıllı adamı severim; yolun düşerse buyur gel..
Yattığı yerden bilgi alacak bazıları..😅
Gk herkese açıktı..
Teşvik konusuna gelince, o ödenmeyen paraların hepsini ödüyoruz biz, teşvik almayan kesim..
O kadar kafası çalışmayan adam yatırımcı değil, kumarbazdır..
Cümleten hayırlı Ramazanlar..
Paylaşacak bişey yok ki, mevzu ortada. Hayatında kurumsalın yanından geçmemiş, ya da toplantısına girmemiş adamlar iki takım elibiseli güler yüzlü zengin yönetici takımı görünce yalanlarından etkilenir gözlerinde melaike olur. Üstüne genetik kralcılığımız da eklenince bunu anlayışla karşılıyorum çok normal.
Hemen gaza gelip trene binmeliyim
Hemen gaza gelip trene binmeliyim
Hemen gaza gelip trene binmeliyim 😅😅
Farklı şirketlerde 19. Gkm..
Ama gerçekten anlatılacak bir şey yok😅
Çok komik birşey daha söyleyebilir miyim, takım elbiseli görmemiş olarak;
Halka arz düşünce ve hazırlığı olan şirketimin Yönetim Kurulu Başkanıyım..🤣🤣
Sevgili Tunahan kimsenin gazına gelmeyiz merak etme sadece ufak bir paylaşım yapacagım :)
Öncelikle şuana kadar katıldığım en verimli kurullardan biriydi.
Mehmet Emin Bitlis,Nilgün Kasrat ve Faik Bitlis mütevazi cana yakın insanlar .Hele 3.kuşak Cenk Bitlis o yaşlarda akranları baba parası yerken duruşu konuşması ,mütevaziliği ve eğitimi ile şimdinin on numara yöneticisi gelecegin yk başkanı olacağını belli ediyor. G.K da Sosyal medya konusuna değindik bilinçli karalama ve hakaretlerin peşlerine düşmelerini istedik özellikle bizden platform isimleri alarak not ettiler bundan sonra takipçisi olacaklarına inanıyorum.
Burada paylaştıgım tüm sorulara Spk kuralları içinde cevap verdiler not aldılar önerileri ciddiye aldıklarını söylediler. Hakim ortaklar ve Cfo Tolga Üzümcü ile Yatırımcı ilişkileri yöneticimiz Varol beyin gösterdikleri ilgi ve alaka sayesinde sorularımıza Spk kuralları içerisinde cevap aldıgımız öneri ve temennilerimizin dikkate alındıgı verimli bir gk geçirdik.umarım bundan sonra negatif ayrışma sona erer ve şirket hak ettiği piyasa degerine ulaşır.
Bomboş bir gk için önemli sırlar perdesi rolüne gerek yok, bilgi talep eden oldu mu sizlerden? Ben tek noktada konuyla muhatap oldum o da şu: görüyorum ki 2 güler yüze, kurumsal aura da eklenince kandırılmışsınız. 1 yıldır sövenler karşılarına çoktığında kulak memesi kıvamına gelmiş. Bunun da aslında normal ve doğal olduğunu söylüyorum. Beni kandıramazlar diye de ekliyorum. Çünkü gk dan gk ya değil. Ömrüm bu toplantılarda geçti. Lütfen konuyu burda kapatalım zaten sinirliyim. Polho pişmanlığına bir de bu gereksiz konular eklenmesin. İyi günler
Thetunahan abi seni anlıyorum hem laf edip hem beleş bilgi akışı isteyenlerin gazına gelip trene binmem diyorsun:)sana bir tek soru sormak istiyorum genel kurul sonrasi hisselerini satmayimi dusundun agirligini arttirmayimi? Spk mevzuati icinde cevaplarsan sevinirim:)
Arkadaşlar isyanda olanları anlıyorum, lakin yönetime biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. 10 yıldır Borsada olan bu şirket 1 kez dahi olsa Bedelli Sermaye artışı yapmadı, üstelik diğer şirketler sapır sapır Bedelli açıklarken onlar buna tenezzül etmedi. Çok cüzi ve komik oranda olsa dahi her sene temettü verdi,Bedelsiz artış yaptı vs... Tamam isyanda olanlara da hak veriyorum, gözlerinin önünde birçok borsa hissesi prim yaparken sizler, bizler aval aval tahtayı izliyoruz. Ama zaten ortak olduğunuz şirket Al-Sat Kağıdı değil, öyle bir niyeti olan zaten bu hisseyi alarak yanlış karar verdiğini kabul edip şansını başka hisselerde denemeli. Ben yaklaşık 5 ay önce kendi çapımda büyük bir sermaye yatırdım bu şirkete, Benim asıl mesleğim Muhasebe ve Mali Müşavirlik. 5 ay önce bu hisseyi almadan önce tam 3 hafta boyunca şirketin mali yapısını inceledim ve öyle ortak olmaya karar verdim. Her koyun kendi bacağından asılır, başkalarının lafıyla değil kendi özgür iradenizle ve bilginizle yapın yatırımlarınızı. Benim Polho da gördüğüm potansiyel emin olun Sasa ve Kordsa da bile yok. Aksa ile potansiyel açısından kafa kafaya yarışır. Belki bir çoğunuza abartı gelecek ama Bu şirketin Borsada Aksa harici başka potansiyeli yüksek rakibi yok, o kadar iddialıyım. Yarın lazım olacak paranızla böyle büyük değer yatırımı yaparsanız hep üzülürsünüz yada en iyi ihtimalle Trenden çok erken atlarsınız sonra yine üzülürsünüz.
Ünsüz üstat, ben yanlış gördüğümü söylerim. Heleki konumuz yatırım ise. Şakası yok. Vebal de alamam. Konuyu özkaynak ve karlılıktan götürücem. Aksi durumda konu çok uzar.
Sasa demişsin. Sasa bir efsanedir efsane. Özkaynak karlılığı en düşük 20 en yüksek 50. Ortalamada 25-30 gezinmiş. Bu darphane demek. Para basıyor demek. Son 10 yılda özkaynklarını 300 milyondan 4 milyara çıkarmış. Borsada kıyas yapacağım bir kağıt değil polho.
Aksaya bakalım. Güncel özkaynak karlılığı %50 :)))) önceleri 20 civarında gezerken bikaç sene bu da darphaneye dönüşmüş. E buna uygun olarak fiyatı artmış. Doğal…
Bir de gariban polhoya bakalım. Karlılık %6-10 arası değişip durmuş son 10 senede. Garibanım benim. Ya kar etmiyor ya da soygun var. Ben kötüsünü söyliyim. Bence ikisi de. Liman dışında adam gibi kar getiren yok. Ve bence soygun da var. Ama bi dakika ceketleri güzeldi, yüzleri gülüyordu….. sorun yok demeliydim sanki… ben yapamıyorum.
De get ne işin var burda diyeceksin. Kader diyelim. Senin gibi 2 li maliyetimiz yok. Olsaydı andım olsun saniye durmazdım. Vakit kaybı.
Şimdiye kadar okuduğum en güzel yorum👏👏
2026-2028 arası 4 Tl ye kadar her ay düzenli alım yapacağım..
Sürpriz beklenti olup çift hanelere giderse satabilirim başka yatırımlar için..
Değil ise en az 2026ya kadar tutacağım..
Buralarda gezinmesi malı daha ucuz almama yarıyor..
Ben bile erken pozisyon almışım..
Bu yıl başlamak lazımmış..
13 aydır istikrarlı bir şekilde topluyorum..
Twttra yazdığım gibi Pendik benim için son beklenti..
Ben sermaye oranında yıllık kârlılık, poliport stratejik ortaklık ya da arz, kimya da ithal ürünlern üretimi ve kansai’nin gücü ile de iharacatta sağlam büyüme beklentisi içersindeyim..
İnşallah bu uzun vade düşünmeyenler için bu sene hareket edip kârlı bir şekilde satmalarına fırsat verir..
Ben dövizin bu ve bundan sonraki hareketlerini de düşünerek uzun süre burdayım..
Kemalcim, senin sorunun cevabını da bu sayede verdiğimi düşünüyorum..
Thyshine sasa özsermaye karlılıgı19.79 bu özsermaye karlılıgı icin kac katı para ödüyoruz 16 kat pdd 17 :)
Polho özsermaye karlılıgı 14.72 özsermaye icin kat kati para odeniyor 0.11 :)) pdd 1.1
Özkaynak 300 den 4 milyara çıkarttı demişsin. pendik bu seneye yetişirse polho özsermaye kaça çıkar :)
Thetunahan abi mesaj alınmıştır:)
Sevgili Dostum ben daha yeni sayılırım bu hissede. 5 ayım doldu kiminiz 3-4 senedir bekliyorsunuz, sabrınızı zorladığını ve isyanınızı anlıyorum. Polho gibi hisseler (değer yatırımları) size para kazandırmaz zengin eder. Para kazanmak isteyen Betası yüksek, endeks korelasyonu yüksek olan hisselerden alır, zengin olmak isteyen ise potansiyeli yüksek şirkete yatırım yapar. Kusuruma bakma ama Sasa ve Aksa'yı karşılaştırman bile senin değer yatırımcısı olmadığının ispatıdır. Sasa büyük çok değerli bir şirket ama zaten bunu fazlasıyla fiyatladı. Hatta 2030 yılında edebileceği karı bile fiyatladı (SASA için değer yatırımı treni çoktan kalktı, atı alan Üsküdar'ı geçti) Bu gitmez demek değil elbet ama kafama silah dayasalar bana aldıramazlar. Aksa ya gelirsek o da potansiyeli yüksek bir hisse ama bir sene sonra edeceği kâr bile fiyatların içinde değil, o yüzden hâlâ bir değer yatırımı olarak duruyor. Polho değer yatırımı için bir çok alana sahip. Poliport, Polisan Hellas, Polisan Kimya bunların her biri teker teker büyük bir değer yatırımıdır. Bu şirket içindeki değer yatırımı olarak görmediğim tek alan Boya tarafı. İlerde Boya tarafından tamamen çıkarlarsa büyük iş yapmış olurlar. O zaman onları birkez daha alkışlarım. Bulunduğu Pazarda Dyo ve Marshall varken Polisan pazar liderliğine oynayamaz. Pazar lideri olsa dahi Boya gelirleri çok dalgalıdır, istikrarlı gelir vermez. inşaat durur Boya satamasın, hane halkı alım gücü düşer adam 5 yılda bir boyar evini vs... Bu şirket sadece Kimya ve Liman işine yoğunlaşırsa İhya olur. O yüzden F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlamışsın. Ben sana git sasa al bu saatte demiyorum ki. Konu sasa nın neden efsaneye dönüştüğü. Yatırımları ve netşcesinde Karlılık potansiyeli kaçınılmaz yükselişe neden oldu. Polhonun karlılığıyla övünsenize madem. Anlatın şu karlı firmayı da ben de öğreneyim :) pendik bu sene gelirse özsermaye küt diye 2 katına çıkar. Özsermaye karlılığı daha da düşer. Yani pendik en iyi beklentisi artık sen düşün. Ne kansai imiş 6 senedir boyayı gram sattıramadı. Piyasa değerini bile düşürdü. Kansai elden çıkarmasın da…
Zaten çöktükleri liman olmasaydı başka neyini konuşacaktık bunun anlamadım. varsa yoksa liman. Zaten dedik karlı. Ama holding için yeterli değil malesef.
Kimyayı zaten geç. Sabit ve hantal devam ediyor.
Burda atılımın boyadan gelmesi lazım. Teknolojik bir atılım, marka değeri patlaması vs. Ama boya yani. Ata sporu. Herkes yapıyor. Zor alan.
Ünsüz, bu mesajla sana da cevabımı vermiş oldum sanırım. Sasa al demedim.
Bu arada bu körü körüne uzun vadecilik saplantısı benim oldum olası sinirimi oynatır. Arkadaşlar yatırım kazanmak için yapılır. Hisseyle evlenmek için değil. Sen 1 senede kazanabileceğin parayı 6 senede kazanırsan süper yatırımcı olmazsın sırf uzun vadecisin diye. Size samimi olucam, bir arkadaşım geçmiş senelerde 6 aylık bir sürede ana parasını 6 ya katladı. Girdi, 6 ay yatırım yaptı ve sistemi terketti. Yanlış anlamayın öyle tek bir hisse denk geldi de şansa olmadı. Tam aksine hergün yapılan hummalı araştırmalar ve biraz da tabi hissiyatla ve hatta öneriler ile. Belki 15-20 hisse taşıdı ve sattı. Başarı budur.
Thyshine sana konumuzla ilgili çok uygun bir örnek vereyim ve aslında ne demek istediğimi iyi anlatayım istiyorum. Şuan sana "Rumelihisar üstünde deniz manzaralı boş bir arsa var" diyorlar; metrekaresini 1.000 TL den sana verecekler paran yettiği kadar ve istediğin kadar toprak al özgürsün ama aldığın arsayı 4-5 yıl satman yasak... Diğer taraftanda sana Esenyurt tan boş bir arsa öneriyorlar metrekare fiyatı piyasa değerinde olacak (hatta biraz pahalı olabilir) ama çevresine okul, hastane, metro yapılacağı sana özel bilgi ile fısıldandı ve görünüyor ki kısa zamanda sana para kazandıracak. Sadece birini seçme şansın var??? Bu olayda işte aynen o olaydır. Tarafını seçeceksin, herkesin tercihi farklıdır. Ya para kazanan biri olacaksın yada Zengin olan. Hangisini seçersin 2.seçeneği seçip %100 ihtimalle parada kazanabilirsin ; ilk seçeneği seçip %90 ihtimalle zenginde olabilirsin ?