Tüik yıllık %48 demiş enflasyona sanırım fiyati en az artan ürün %48 arttı demek istedi :he:
Printable View
Tüik yıllık %48 demiş enflasyona sanırım fiyati en az artan ürün %48 arttı demek istedi :he:
Bence tam tersi gerçek enflasyonun çok altında kredi bulunuyor..
Hatta mbler bedava kağıt para basıyor.
Enfasyon yüksek oluşu bu paralar..
Artık yerli para bulma sorunu yok..
Bunu bilen sanayi endüstürüsü basıyor zammı.
Nasıl olsa bedava para verip alıyorsunuz diye..
Niye ucuza satayım ki SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuncay Turşucu o tweeti atarken hiç utanıp yüzü kızarmıyomu ya , Yapı Kredi %85 , İş C %65 , Akbank %55 yapmış 3 ayda , ne karaktersiz adamlar bunlar ya...
Ben 2400 hareketini bi artış olarak görmüyorum mesela :)
1300 lerde olunması büyük bir saçmalıktı ve ona küçük bir fiyat ayarlaması yaptı. Üst banda taşıdı borsayı.
Şimdi bu band içinde testere yapıyor. Yarın da bir üst banda taşır, orda devam...
Bu sene sonu içinde 3000 dedim mesela. 3000 lerde kapatırsak borsa arttı demem.
Ancak enflasyon karşısında değerini korudu derim. O da 3000 kaparsak, altını sölemiyorum bile...
Borsa bunların söğüs yeri, evet. Kimi söğüşlüyorlar?
Yatırımcıyı işte :)
Aynı vergilerle insanların cebindeki parayı götürdükleri gibi, borsada yine bir benzeri.
Halkdan devlete para transferi transferi yapıyorlar.
Türkiye şu anda 80 milyonun devleti doyurmaya çalıştığı bir yapıya dönüştü.
Ben devlete ödediğim direk ve dolaylı vergileri hesaplıyorum.
Beni acayippppp rahatsız ediyor mesela.
Karşılığında aldığımız hizmet ne?
Sıfır...
3000 beklentisinde aynı düşünüyorum..(xu100 için)
O 2400 zirvesi!! Bir kaç yıla bi çentik olarak kalacak..
Bütün dünya MB nezdinde kontrollü yüksek enflasyona girdi..(bilerek ve isteyerek)
Çünkü başka çareleri yok..
O devasa borçları artık eksi faizler ile bile düşüremezler..
Riskli bir karar ama başka çareleri yok..
FED falan gargara yapıyor..
Enflasyon istiyorlar ..Ama kontrollü..
6 ay 1 sene sonra bunu da anlı şanlı ekonomistlerimiz yazar..
Biz burada 2 senedir badem borsası hikayesi yazarken yabancı mabancı dedikleri gibi..
2018 e kadar el ele kol kola giden, ki olması gereken, TUFE ve UFE ne oldu da o tarihten sonra ayrıştı? UFE mi yanlış, TÜFE mi? Yoksa üretici hayrına mı iş yapıyor? Beyler KUL HAKKI var burada. Yazıktır günahtır bu millete. Çoluğun çocuğun rızkı var burada. Ödeyemezsiniz, helalleşemezsiniz.
https://i.hizliresim.com/8xuov19.png
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
54sn
Türkiye Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, gelen son verilere göre sefalet endeksinde Türkiye’nin Arjantin'i geçtiğini söyledi.
onlar konuşur yaparsa akp yapar, durmak yok yola devam, nereden nereye..
Kademeler boş ve hareketler çok hızlı.
TEK KALDIRAÇ vob oynuyorum.
22.000 tl. varsa tek kontrat gibi.sıfır sıkıntı:)
adamlar makası eğip büküyor. tam bir testere var.
Tatıl modunda
Neredesin Memedabi
ne zaman gelecen Memedabi
218-219 arası bi yere getirme ihtimali arttı..
224 üzerinde kalamadı iblis..
Yabancılar yine satmış geçen hafta... -138,9 mio usd...
gözlerimdeki ışıltıya bakın ayu ışıltısı gıdıklarım sizi her an karşınıza çıkabilirim daş da düşebülü :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Dünya Gazetesi
@dunya_gazetesi
·
12d
Bakan Nebati: Program 18 aylık, 17 ayımız kaldı
şafak 17 ay diyor , hala çıkmışınız enflasyondan bahsediyorsunuz.:kahkah:
çap beni çup beni manyak manyak işler :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Garantide bofa tek lot işlem yapmamiş..Enteresan geldi..Yanliş mi bakiyorum yoksa?
YP Mevduatları, 28 Oca - Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatları önceki haftaya göre 4,11 mr$ azaldı ve 228,16 mr$ oldu. Gerçek kişilerin mevduatı 2,69 mr$ azalarak 141,31 mr$; tüzel kişilerin mevduatı 1,42 mr$ azalarak 86,85 mr$ oldu.
4 milyar dolar azalma varsa
dolar daha çok düşmeli idi
enteresan
Naci Ağbal krizi ertesi haftasında bu borsadan adam olmaz diyerek görülen en düşük fiyatlardan hisselerini satıp yine aynı gün zirveden dolar alan adam borsada kalan adama göre dolar bazında %10 kârda. Gerisini siz düşünün. Yıl içinde daha düşük olmaz dediğimiz her yerin daha altına geldi. Bankalara gelen bilançolar bile hareket ettirmiyor endeksi. Muhtemelen kimse devamının geleceğini düşünmüyor veya düşünse de belirsizlikler nedeniyle alım yapamıyor
Biz ülke olarak hep başımızda bizi bir yere götürecek bir çoban bekleriz. Yabancı yıllarca bunu yaptı. Onların satıp çıkmaya başladığı son 1-1,5 senede de bademler -varlık fonu ile hisseleri topladılar. Fakat şu an bunu yukarı götürecek durumları sanırım yok. İlaveten götürse de kendi kendine götürecek. Alım yapan büyük grup yok. Endeksi 2400 üstüne neden çıkartsın? Oradan malı kime devredecek. Zaten güven sıfır insanlarda.
https://www.tradingview.com/x/PFBOmGD4/
Teknik olarak durum bu. Ekim ortasında başlayan mavi kanalın içinde kalabilirse aylık %9 artış var. Fena değil fakat kalabilir mi şüpheli?
Demekki enflasyon rallisi değil dolar rallisiymiş kasım-aralık ayındaki mevzu
korkudan alamıyorum ama Kontr denen kaadın hareketleri çok hoşuma gidiya.
Taşınan Açıklar, THYAO dışında ciddi açık taşınmamış,
https://i.hizliresim.com/d98yfuh.PNG
Başkan ne yaptın yonciş le devam mı
2022 de kusursuz bir mal dağıtma operasyonu var...
yapay zeka eşliğinde muazzam...
ibrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
2d
Kırmızı daire#SONDAKİKA
Almanya, Rusya'nın basın ajansı olan Russian Today'in yayınlarını ülkesinde yasaklamıştı.
Bu karar sonrası Rusya da Almanya’nın ajansı olan Deutsche Welle'nin yayınlarına son vereceğini açıkladı.
219 getirmesi şart.mübarek gün
Dünyada bu kadar ekonomik ve jeopolitik belirsizlik varken uçuk rakam yazan teknikçi veya temelci boş konuşuyordur.
Ha çıksınlar o boş konuşmaları doldursunlar ,
çıkıp zamanlama yı söylesin , çıksın dip rakamını belirtsin , çıksın katalist ne onu belirtsin.
neymiş ENFLASYON muş :)
işaretlediğim bölge netleşmeden 3000 çokkk zor pıst 100 de , yoksa her kademeden mal verirler bu piyasada
S&P yükselirken çok takip ediyordun da şimdi vadelisine göre hareket ediyorsun :kahkah: