Bir ip ucu lütfen
sevği ve selamlar
Printable View
Bir ip ucu lütfen
sevği ve selamlar
Patron uzun seneleri etkileyecek bir sarsıntıya sebep oldu, bu fırtınayı atlatana karada ölüm yok gerçekten.
Değerli Subutay ,
Sabır ve zaman en büyük hazinedir.
250K lot olsun bakarız.
2X yıldır bu gözler ne sarsıntılar gördü.
Herkese bol kazançlar
Sewgiler
Beetlejuice
Çok haklısın zaman herşeyi tedavi edecektir. Hatta benim senaryoma göre bundan sonra nereye düşerse düşsün, gördüğü en yüksek seviyeler bile SASA için yakın bir zamanda hikaye kalacaktır.
Zaten düşüş trend çizgisi bile ip gibi dümdüz olan bu operasyonun, piysanın kendi dinamikleri ile oluştuğu söylenemez. Bu nedenle bu düşüş oldukça planlı, programlıdır ve rastsal olamaz.
İnsanın içine sindiremediği, baş aktörün (yani patronun) yatırımcısına tezgah kurmaya çalışmasıdır. Bu kasta tenezzül eden patrona da, müsade edilsin de bizim de iki çift lafımız olsun.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz misali, SASA yatırımcısı da bunu unutmaz.
Brüt takas çıkış tarihinden önce bir aksiyon olacak, bu tarihi ve bu aksiyonu kaçırmayın. Adına ölü kedi sıçraması dahi diyebilirsin. Muhtemelen 90-100 arasından 123-130 aralığında bir yere gitme ihtimali çok yüksek. Koşul şart ise sermaye haberinin gelmemesi. Bana göre sermaye haberi hemen gelmez, yılın bitmesini bekleyecekler. Ve muhtemelen büyük bir oranda bedelli gelecek. 80-100 lira arası bür değerde olan hisseye 10-15 lira hisse başı bedelli gelebilir. Tahsisli ihtimalini düşük görüyorum.
Fiyatta bir istikrar oluşmuş görünüyor...
Sasa'nın büyük ihtimal 2023'te başlayacağı dev yatırımlar öncesi yatırımcıyı korkutma ve kaçırma operasyonu çekildi. Halen de bitmiş değil. Beklemeye devam...
Burda yazıp bilgi teknik tecrübelerini paylaşan iyi niyetli olan görüşleri yatırımcılar tarafından değerlendirilebilir.Asıl olan kişinin kendi hedef ve görüşleridir.Burda paylaşim yapanlar birbirlrini sadece forumdan tanıyor burda herkes geleceğine yatırım yapıyor.Yanlış anlaşılmasın gerçek hayatta benim kardeşim kazanmamı isyemezken burda hiç tanımadığımız kişiler bizim kazanmamızı ısrarla neden istesindiye düşünüyorum.Gazla yatırım olmaz diye düşünüyorum.Nederece mantıklı bilemem ama yatırım uzun vade yapılır diye söyleniyor bizde uzun vade bekliyoruz.Yanlışsa yada eksik düşünüyorsam zaman bunu gösterecektir.Herkese önce sağlık sonra yiyebileceğimiz bir kazanç diliyorum.
Bir aracı kurumun yatırım danışmanı gibi saatlik ve günlük olarak yatırımcıyı yönlendirme çabası olan yorumların da ekran görüntüsünü alıp saklıyorum. Bir gün lazım olur :)
Ben uzun vadede kemik hisselerimi sürekli tuttum ve tutmaya devam edeceğim. Çünkü ;
Bu şirket sanayi kuruluşları içerisinde ilk 20'de olan bir şirket...
Bu şirket yumurtalıkta binlerce metrekare araziyi ihaleye girerek liman ve rafineri yapımı için satınaldı...
Bu şirketin büyüme odaklı olma özelliğinde önde gelen şirketler içerisinde olduğunu bilmeyen yok...
Gübre yapımında kullanılan amonyum nitrat tesisini ilk kez ülkemizde kuracak olan şirket sasa... bunu kendileri açıkladı...
Saatlik ve günlük yönlendirme yapanları işte bu nedenle ciddiye almıyorum ve sadece gülüyorum...
Her tecrübenin bir bedeli vardır.Bedavadan kimse kimseyede tecrübe vermez.Vesselam.
Benim anladığım kadarıyla...
Hisse bu güne kadar bofa, city gibi büyük kurumların etkisinde değildi...
Hisseye biz küçük yatırımcılar tarafından büyük rağbet oluştu...
Son zamanlarda borsaya giren küçük yatırımcı sayısında büyük artışlar meydana geldi...
Hisse MSCI endeksine de girince, baktılar ki küçük yatırımcının hissede ağırlığı çok fazla...
Hisseyi yukarılara çekip kâr satışları ile küçük yatırımcının bir bölümünü silkelemeyi başardılar...
Bana göre uzun vadede pasta büyük olmalı... ben kendi adıma bekleyeceğim...
Kendi adıma mütevazi görüşlerinize katılıyorum 2024 ten sonrası için bekliyorum.Bilanço ve yatırımların gerçekleşmesine bakacağım şuana kadar firma dediklerini gerçekleştirdi ki en son rakam vererek yanlışta olsa fiyatlamayıda aşağıya çekti her söylediğini yapıyor.Bizede beklemek düşüyor bir hissenin yatırımları devam diyor 30 endeksine alımıyor mscı endeksine alınıyor tabiki böyle bir hissede kumar olarak değerlendirenler için güzel bir hava vardı herhalde temennim herkesin yatırım yaptığı hissenin faydasını görmesi bu hisseye yatırım yapan olarak aç gözlü değilim.Ağlayıp sızlanacakta değilim.Keşke diyecekte değilim zaman uzun herşer olabilir.Yukarı yada aşağı.Umarım yatırımımıza değer.
Aynen Hocam çok haklısınız sasa büyüme odaklı yatırımları güzel bir şirket. Önden yüklemeli hızlı bir şekilde yükseldi bütün suçu bu şimdi bunun fk /Pd düşük olsa aslında kimse bir şey söylemeyecek bu değerlerin yüksek olması insanı düşündürüyor şirketin yaptığı ve gelecekteki yatırımları arka planda kalıyor. Bence şu karlar bir gelsin fk /pd düşsün o zaman çok daha iyi olacak. Kısacası uzun vade düşünmek lazım. Her zaman kıyıda köşede sasam kendi adıma bulunsun istiyorum.
2.263.633.096 ödenmiş sermayesi olan bir şirket sasa...
8.008.417.000 9 aylık net kâr...
sermayesinin neredeyse 4 katı kâr açıklamış...
Böyle bir şirketin hissesini kumar hissesi olarak düşünemem...
Haaa kumar gibi düşünüp uygulayanlar kazanabilir, saygım var...
ama yatırım amacı ile alanlara da sattırmaya çalışmak tam bir aymazlık...
Hissede 10 günlük ortalama 126 lira olmuş...
50 günlük ortalama ise 115 lira...
SASA'nın 589 milyon euro'luk kredi başvurusu onaylanmış... hayırlı olsun...
Haber güzel zamanda düştü. Hayırlı uğurlu olsun
Bu kredi ile yatırımların başlaması eli kulağında diyebiliriz galiba...
işte bu hisseden küçük yatırımcıyı korkutmak kaçırmak istediklerinin net cevabıdır bu kredi onayı...
Herkes kendi bildiğinden şaşmamalı, kendi yatırım kararını kendisi vermeli...
Kontrolmatik hektaş çoştu sıra sasa da. Haftaya sıra sasada
Yazmaya kalmadı tavan..
Üstelik krediye aracılık yapan kurum JP Morgan...
Bu kurum öyle her şirkete kredi için aracılık yapmaz...
Büyük konuşmayayım ama Çakır Hocam 80 artık zor gibi. 98 yine son nokta olur.
Geçen sene sanayi şirketleri içinde ilk 20'ye girmeyi başaran sasa'yı
bakalım bu sene ilk 10 içinde görebilecek miyiz merak ediyorum...