MT yi bosver dostum
iki kere tarif ettigim gibi banka cep uygulama da bakin zaten %13 gorebileceksiniz
Bugün doğalgaz faturası geldi.
İlk okuma 30 mart
Son okuma 9 mayıs
Normali 872 tl imiş altta yazıyor ama ödeme tutarı 0 - sıfır
Bu iş te yanlışlık yok mu ?
30 mart - 24 nisan arasını ödemem gerekiyordu halbuki. Bu dönemde ocak da kullanıldı , kombiyi de yaktık , banyo da yaptık , eminim.
24 nisan - 9 mayıs arası bedava olmalıydı.
Bir dahaki fatura nasıl gelir bilmiyorum.
9 mayıs - 31 mayıs arası bedava olmalı.
31 mayıs dan sonrası ise ücretlendirilmeli
Bir sonraki fatura da 0 gelirse , devleti kazıklamış durumuna düşücem.
Ağrıma gidiyor. Eğer okuyan bir Botaş çalışanı var ise , uyarıyorum , devleti zarara uğratıyorsunuz. Bi arkadaş ile konuştuk durumu , boşver , devletden yediğin onca kazığa say dedi bana ki haksız değildi. Sadece Tüik kazığı yeter.
Bunlar ne biçim hesap yapıyor anlamak mümkün değil.
*** TL GECELİK FAİZLER ***
%30 - VOV ( 2 M TL ye kadar. Vadesizde fazla bakiye bıraktırıyor )
%30 - Marifetli ( 1 M TL ye kadar )
%30 - Renkli ( 2 M TL ye kadar. 500 üstü oran düşüyor. )
%30 - Kiraz ( 2 M TL ye kadar günlük )
%30 - ON ( 1 M TL ye kadar. 250 üstü oran düşüyor )
%30 - e Turuncu ( 2 M TL ye kadar )
%29 - ARI ( 5 M TL ye kadar )
%29 - Oksijen ( 1 M TL ye kadar )
* Tüm hesaplarda birbirinden farklı olarak, vadesizde bakiye bıraktırma hepsinde var az çok.
+ marifetli hesapta 10000 pay teb ppf zorunlu .miktar azsa hem vadesiz den kesiyor hem fon aldırıyor yani verdigi faiz kusa dönüyor..ilk kez fon alacaklar mkk hs.açiliş ucreti ve yatirim ekstresi ücreti de hesaptan otamatik çekilir.
yanlış okumuşlar 24 nisan öncesi ayrı 24 nisan sonrası ayrı faturalandırılması gerekiyordu
mayısın tamamı ise ücretsiz olacak haziran asarkan kısmı ücretli olacak normalde
nasıl olsa devlet toptan bi gaz vrecek diyip şirket aldırmadan öyle kesiyor olabilir aturayı
tabi yanlış uygulama
Arkadaşlar kredi çekip döviz alan oldu mu aynı banka üzerinden sorun yaşanıyor mu bu konuda?
Doğal gaz sayaçları cep telefonu operatörleri gibi hangi günlerde ne kadar tüketim yapıldığını kaydedip bunu faturaya yansıtabiliyorlar mı?
Ben zannetmiyorum. Okuma yapanın geldiği gün okunup son okunanla fark üzerinden dönem tüketimi çıkıyor olmalı.
Mayısta fatura gelenin bir sonraki faturası tekrar mayısta gelse bile bedava olmaz.
Nasılsa bedava diye fazladan kullanmasından diye bir aylık bedava kısmı aslında nisan tüketimi için geçerlidir.
Primli kkm açan oldu mu bu aralar? Oranlar yükselmeye devam ediyoyor mu?
Nebati: Faiz artırımı olmaz. Bu çok net.
Meali ise biz kazanırsak ister TL olsun ister KKM de olsun gerçek enflasyona göre SATIN ALMA gücünüzü ve BİRİKİMLERİNİZİ GERÇEK ENFLASYONLA EZMEYE, SIFIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ. Hatalı politikaların, müteaahit kesimin palazlanması uğruna yapılan yanlış yatırımların, yeniden iktidar olabilmek için bedelini size ÖDETMEYE DEVAM EDECEĞİZ midir?
Belki de bu durumun serbest piyasa koşullarında SÜRDÜRÜLEMECEĞİNE GÖRE, dolara erişimde TAM KONTROLLÜ sisteme mi geçilecek?
Herşeyden 2 tane olacak sanal bir ekonomiye geçiyoruz.Kendilerine oyun alanı açacaklar işte.Söz söylem yorumlar sanala göre olacak
Misal faizleri 8.5 a düşürdük ama aslında olan 35 e çıkardık
Dolar 19.50 de sabit ama mesela belki serbest piyasa 28 olacak
Enflasyonu 30 a düşürdük ama mesela gerçeği 100 olacak.
gibi.
Oy uğruna salla demişlerdir de, hepsinin birer kul hakkı olduğunun, devlet dediğinin sen, ben, o olduğunun, devletin karşılaması gibi bir durum olmadığının, bir yerden verilen ulufenin aslında vatandaşlar olarak hepimiz tarafından yüklenildiğinin farkında değiller ya da farkında olmak istemiyorlar sanırım...
Yalnız bunun öteki dünya hesaplaşması ağır olur, birilerinin haber etmesi lazım...
Kkm 92 gunluk olduğundan ve faizler yükseleceğinden kkm oranları normal aylık mevduati gecti.
Kiraz hesap açtım ilk defa.. Daha önce uzun süre aktif kullandım, orda bono alıyorduk.. Kirazda bir şey almaya gerek var mı? Hesapta öyle durunca faiz işliyor mu?
Fiba aradım 31 veriyor. 1m üzeri ıh mıh 32 dediler. Ankara necatibeySM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hsbc hangi sube acaba, SM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağol. Geçen yazmissiniz unuttum. SM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış anlamayın ama inanın oran almak 3 faktöre bağlı..
1. Paranın miktarı.
2. Çalıştığınız Mt.nin sizin için ne kdar istekli çalıştığı
3. Sizin ne kadar istekli olduğunuz ve iletişiminiz.
Ben bu forumda 3 yıl önceye kadar başka nick ile yazıyordum. 1995 lerden beri bu işlerle uğraşıyorum. İnanın paranız yüksek, mt niz hevesli, siz de zorlayıcı yaklaşıyorsanız konuşulanların üstünde oran alırsınız.. Bugün parayı bağlarken %38'den telefonla arayıp %25 den bağlatanlar oldu gözümün önünde.. Tüm bankaları dolaşın.. Oran alın.. Yüz yüze konuşun.. Telfon ile olmaz.. Mt sallamaz sizi.. Aldığınız en yüksek oranı diğer bankaya söyleyin.. Üstünü isteyin.. vs..
Ya da KKM veya DDKKM vs yapmayacaksın hiçbir şey. Alacaksın USD'yi, bekleyeceksin seçim sonrasını:)
Ayrıca Vakıf da KKM ye %35 vermişti bugün..
https://www.patronlardunyasi.com/hab...telendi/279302
Aynı sitede önemli bir haber.
Rusyaya petrol-gaz olarak ne kadar ertenmiş borcumuz var?
Savaşta olan ve tüm dünyanın boykot ettiği Rusya bu ertelemeyi ne amaçlı yapıyor?
Seçim sonuçlarını beğenmezse geri ister mi? Ertelemede takvim nedir?
Bunları kime soracağız.
Bakanlar muhasebeden çıkış alıp P.tesi işsiz kalacaksa muhatap kim?