Öyle bir şey farketmedim.
Printable View
Enflasyonu kontrol altına almak üzereler biraz sabır. Son 2 ayda fiyat artışı aşırı olmadı. Şaka maka enflasyon da azalma var beyler. Bence Reise birr 20 yıl daha verelim ülkenin içinden bir daha geçsin.
Acaba eski AKP'lilere, bak enflasyonu duzeltiyor, emeklileri de enflasyona ezdirmeyecekmis, dini butun adam gelin oy verin desek, yerler mi ?
:bravo:
Turizmde olduğu gibi Dünya gerçekleri ile yüzleşmeleri gerekiyor...
BIM de 99.9 liraya satılan tavuk ; Migrosta 94, BIm de 92 ye düştü...Kıyma ilk kez Migrosta 550 den 400 altına geldi..
Kırmızı et dünya ortalaması 8 dolar hadi bizde de 10 dolar olsun a.q...Neyse şimdilik bazı gıdalarda gevşeme hakim...
Yazın gıda fiyatları gevşer, kışın misliyle acısını çıkartır, hiç merak buyurmayın.
doları bastılar gene 33 altına.. dur bakalım bu döviz işinin sonu nasıl olacak.. iyice merak etmeye başladım..
çok da işime geliyor şu durum tl kazan dövize çevir dünyayı gez...
Bunlar var ya, alayi cehenneme gidecek.
Su cinarin altinda oturan, namaz saatini bekleyen dayi ise cenette.
Yersen.
https://www.youtube.com/watch?v=QRoWiTcO7dk
Akrep gibisin kardeşim,
korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Aklıma geldi, euro düşükken Türkiyeye yerleşen alaman, ingiliz v.s. gavurlar ülkelerine geri dönmüşlerdi, keza bizim alamacılar ise nahhh... gelebiliyorlardı.
Bu sefer de fiyatların yüksekliğinden gelemiyecekler, Türkiye pahalı gelmeye başladı.
Hiç unutmam, Avusturyadan evlenmiş bir kadın annesinin babasının bilmem kaç yaşına gelmiş torunlarını, hiç görmediğini söyleyip ağlıyordu.
Doları yastık altında tut tavsiyeleri vardı bir ara.
Uyan oldu mu acaba?
Zararın haddi hesabı yok.
Yastığımın altı, yokluktan pırıl pırıl...
https://www.bloomberght.com/erdogan-...iyoruz-2356915
Yeni dogalgaz gemisi geliyormuş
Geçen yıl toplam 400 bin Suriyeli, Iraklı, Afgan, Rus vs ülkesine dönmüş.
Yabancı bir youtuber var takip ettiğim, geçenlerde Suriye'ye gitti, çarşısı, pazarını gezdi. Suriye'de günlük yaşam normale dönmüş görünüyor. Savaşın yaralarını sarıyorlar. Bizim kapalı çarşıya benzer bir yerleri varmış, yıkılan dükkanları yenilemeye başlamışlar.
Burada tutunamayan, düzgün bir iş bulamayanlar, hayat pahalılığının da etkisi ile kısmi olarak Suriye'ye dönebilir. Diğer taraftan, geçen 12 yılda Türkiye'de bir düzen kuran, Türkiye'de doğan, buraya alışmış olanlar kalır, TC vatandaşı da olur, ileride milletvekili de olurlar. Açıkçası ben bunda bir sorun görmüyorum. Bizim hakkımızı yiyen Suriyeli emekçiler değil, başkaları...
Tersine göç başlıyormuş.Olur olur.
Suriyedeki fiyatların Türkiyeden ucuz olduğunu duyanlar araya kaynayarak bizde Suriyeliyiz diye giderse pek kimse şaşırmaz.
Varsa Hatay kenarından ucuza arsa kapatacaksın vesaire.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Hz. Muhammed'e hakaret ederek dini değerlere saldıran şahsın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan gözaltına alındığını duyurdu.
Konu ne bilmiyorum,ama senin anayasanın 34 maddesine göre eylem hakkın var yani meşrudur,kimsedende yazılı belge almaya gerek yok,yani anayasal suç işleniyor ana yasaca,zaten ana yasa mah geçende açıklama yaptı iktidar 10 senedir yasa dışı işlemler yaptı dedi :he:
Bu sıcakta tüm klimalar full çalışırken, cereyan sistemi hiç çökmedi hayret.
Bünyamin de bazı bankalarda makas 3-5 kuruşa inmiş hatta dün 1.5-2 kuruşa inen bankaya bile şahit oldum .
Bazı bankalar normalleşmişler . Darısı diğerlerinin başına diyelim
Çok ilginç geldi bunları ilk defa okuyorum
ZATEN ADIDA OSMAN DEĞİL ATAMAN'DI diye yazmaktan bıktık...
‘’ OSMANLI ‘’ İSMİ İLK DEFA NE ZAMAN KULLANILDI.
Bizim “Osmanlı” dediğimiz devlet, resmî ad olarak hiçbir zaman “Osmanlı Devleti”, “Osmanlı İmparatorluğu” gibisinden içerisinde “Osmanlı” kelimesinin geçtiği bir isim kullanmamıştır;
Devletin resmî ismi asırlar boyunca “Devlet-i Aliyye” yani “Büyük Devlet” olmuştur!
Türk tarihinde aslında sadece iki devlet vardır: “Doğu” ve “Batı” Türk Devletleri...
“Doğu Türk Devleti” Göktürkler’den başlar, Timur, Bâbür, Altınordu ve diğerleri ile devam eder.
Batı’ya doğru ilerleyen Türkler de gittikleri yerlerde kendi devletlerini kurmuşlardır,
Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları ile Türkiye Cumhuriyeti de “Batı Türk Devletleri”dir.
HANEDAN İSMİ GELENEĞİ
Tarihteki Türk Devletleri, yani Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda da yeralan 16 devlet, “Doğu” ve “Batı” Türk Devletleri’nin devamlılık esası dahilindeki yeni şekilleridir.
Yıkılan bir devletin yerine derhal yenisi kurulmuş,
Türkçe günlük konuşmada devletten bahsedilirken o kurucusunun yahut idarecisi olan hanedanın ismi ile söylenmesi gelenek olduğu için herbiri başka isimler almıştır.
“Osmanlı” sözü de bu geleneğin devamıdır,
yani devletten kurucusu ve asırlar boyunca idarecisi olan hanedanın adı ile bahsedilmesinin örneğidir.
RESMİ İSİM, BUDUR!
İmparatorluk isim olarak daima “Devlet-i Aliyye” terkibini kullanmıştır ama son zamanlarında nâdiren de olsa terkibin sonuna “Osmaniye” kelimesi de ilâve edilmiş ve “Devlet-i Aliyye-i Osmaniye” hâlini almış ama resmî isimde bir değişiklik olmamış,
her zaman “Devlet-i Aliyye” olarak kalmıştır.
“Osmaniye” sözüne özellikle 19. asrın ikinci yarısından itibaren rastlanır,
Bazı Türkçe belgelerde de bu şekilde geçer ama uluslararası yazışmalarda ve yabancı memleketler ile yapılan anlaşmaların Türkçe tercümelerinde, yani resmiyette daima “Devlet-i Aliyye” vardır.
Peki, devletin Türkçesi bu şekilde olan ismi yabancı yayınlarda, belgelerde, yazışmalarda, vesairede nasıl geçiyordu?
Bilmeyenler belki şaşıracaklardır ama Batı dünyası “Devlet-i Aliyye” karşılığı olarak her zaman “Türkiye”yi kullanmıştır!
Devletin ismi yazıldığı batı diline göre “Turquie”, “Turkey” yahut “Turchia” veya “Türkei” olmuş, imparatorluktan bahsedildiğinde de “Türk İmparatorluğu” denmiştir.
Aslına bakarsaniz Fatihten sonraki padişahlar kendilerini Türk olarak görmedikleri için Türk kelimesini de kullanmamislardir. Kendileri ni " al_i Osman. Osman'ın oğlu" olarak tanımlarlar di, fakat Avrupa'nın gözünde her zaman Türk denildi.
Türk bilindi.
https://www.sondakika.com/politika/h...i-ne-17547626/
Bahçeli'den sürpriz basın toplantısı! Ne açıklayacağı şimdiden merak konusu oldu.
amed abi yorum yapmıyor ama msjlarla ısınma turları atıyor
merak ettim ne zaman cavıs muhabbetine gelecek :oleyo:
Deniz hoca yeşil soğanın adil değerini 43 TL hesaplamış.
Rahip olayı bitti,sırada kavala ve demirtaş var,eğerki seçilirse mutlaka bu duruma el atar,olmadımı yeniden hakaret dolu mesajlar atabilir,hala biz millet olarak akıllanmadık,ekonomiyi yerle bir et içini boşalt cebine indir peşinden patır patırdan ama ceplerine attıklarından tek kuruş soydukları ekonomiye ilave etme,yani hep bana rabbena ekonomisi,başkalarına çamur atacaklarına kendilerine baksınlar,sağ faşist dinci partilerden bu ülkeye fayda yoktur !!!
Bu yeşil soğan,zart zurt laf giydirmelerden iyice usandım,bu forum hisse ve yatırım formu ve neti,eğer deyimlerden korkuyorsanız foruma hiç uğramayın,neymiş silivri soğukmuş neden korkuyorsunuz,bu ülke vatandaşı değilmisiniz,bu ülke kanlan sulandı onlara hiçmi saygınız yok,zaten hainler kuşatmış ortalığı,şimdi güç birliği oluşum zamanı,düşman önce dıştan aranmaz içten aranır,bir kale içten yıkılır,kalenizi korumak istiyorsanız iç düşmanlan savaşın önce:he: