GBC'ye bir kac soru sormustum.Bu aksam portfoy yoneticisinden gelen cevabi faydali olabilecegi dusuncesiyle yatirimci arkadaslarla paylasmak istiyorum.
//GBC fonumuz bir yabancı ETF fonu ve biz günlük en az % 80 ETF tutmamız gerekmektedir. Bu fonda amacımız yatırımcılarımıza potansiyel fırsat alanlarının içinde bulunarak USD bazlı istikrarlı bir getiri sunmaktır. Fonun vadeli piyasalarda maximum kaldıraç tutarı mevzuat gereği %20’yi geçememektedir, bu kaldıraç hakkımızı USD hedge ermekte kullanmayıp, bakır ve Euro paritesinde kullanmayı fırsatçı bir yaklaşımla uygun görmekteyim.
Fon an itibariyle Altın ağırlığında olmakla beraber, hatırı sayılır Bakır, ABD hisse senedi ve Euro paritesinde de pozisyonları bulundurmaktadır. Bu açıdan bir altın fonu olarak görmek doğru olmaz. Ben Altının mevcut konjonktürde önümüzdeki yıllarda ciddi sayılabilecek bir potansiyel taşıdığını öngörmekteyim, ancak ABD hisseleri, pariteler ve diğer Commodity lerde fırsatçı geçiş yapmaya hazır ve esnek durumdayız.*
Bu fon büyük bir fon olmasına rağmen , aktif yönetim tarzına daha uygundur.
Altın hedge’ini istediğimiz anda vadeli piyasalarda yapabilmekteyiz, ancak an İtibariyle tercih etmemekteyiz.
//
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.