Net döviz rezervimiz 1 milyar dolar bile değil
Printable View
Net döviz rezervimiz 1 milyar dolar bile değil
Her ne kadar Libya'da iki başlı bir hükümet sistemi olsa da, siyasi olarak bu karar etkisini yakın zamanda gösterecektir. Arap ülkelerinden ziyade Fransa ve Rusya'nın Hafter tarafına açık desteği yadsınamaz. Zaten Akdeniz'de petrol ve gaz arama faaliyetlerine son verilmesinde de bu kararında etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabiki bir diğer neden de, AB'nin olası ambargosu. Ek 26774
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu yeni dunya duzenini eskiye gore cok daha acimasiz goruyorum. Elon musk gibi insanlar veya paraya sahip olan zumreler istedikleri gibi ekonomiye yon veriyorlar ve geldigimiz noktada devletler bunu sadece izliyor. Emin olun Elon Muskin gozumuze sokarak yaptigi manipulasyon, gizli kapilar ardinda zaten uzun suredir yapiliyordu. Amac ise bence belli. Orta direk ve dar gelirli kesimin elindeki parayi da eritmek ve tamamen biat ettirmek.
Peki bu noktada tampon gorevi gormesi gereken devlet veya siyasi irade buna niye seyirci kaliyor? Cevap aslinda cok basit. Tum dunyada devletler veya yonetimdeki siyasiler artik konusan dusunen halk istemiyor. Kapital ve siyasetin el ele verdigi yerde olan yine normal vatandasa olacak ve bunun bedeli hepimiz icin cok agir olacak. SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.