Tkf:1.13 Tcd:1.65
Printable View
Tkf:1.13 Tcd:1.65
devlet sistemimiz zannettiğinizden de kokuşmuş durumda. gün eski aracımı satıp sıfır araç almak için Konya 11. noterliğine gittik. malûm görme engelli olunca imza konusunda iki şahit olacak diye sıkıntı çıkartıyorlardı. güya noterler ve borç kanunlarına madde eklenerek şahit olayı, bizim isteğimize bırakıldı. uygulamada istersek şahit huzurunda, istersek de şahitsiz imza atabileceğiz. bizler Braille, yani kabartma yazı ile yazı yazıyoruz. noterdekiler de bizim burada o yazı geçmez. al şu kalemi eline adını soyadını adresini falan kendi ellerinle yaz, yazamazsan sana okur yazar olmayan kişi muamelesi yaparız diyorlar. uğraşmayalım diye çoğu zaman buna da ses çıkarmayıp iki kişiyye rica ederek şahit huzurunda imza atıyoruz. fakat dünkü noter benden tercüman getirmemi istedi. kendi ülkemde kendi dilimi konuşan benden engelliler okuluna giderek bir tercüman bulup o şekilde işlem yapacağını söyledi. sonradan başka notere gidip işimi hallettim. o geri zekâlı noteri de bir şey çıkmayacağından emin olduğum halde cimere yazdım. bankalardaki hesap açma sıkıntılarımıza hiç girmiyorum. bu çürümüş ve kokuşmuşluktan en kısa zamanda kurtulabilmek dileğiyle bol kazançlar.
blackmirror'un tablosundan esinlenip yabancı 2 fonu içerdiği fon/hisse future fiyatlarıyla anlık takip ediyorum. zevkine yaptım tabiki yatırım fonlarının ruhuna aykırı :) ama alım için işe yarıyor. şuan deniyorum eğer sağlıklı çalıştığına inanırsam paylaşabilirim.
kur etkisiyle anlık: gbc: 0,47 aft:0,98
dolar kuru: 0,50 (dunku tcmb kapanisiyla kiyasla)