Sayfa 652/1002 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Abi sizin yazdığınız mesajlardan bir şey anlaşılmıyor.

Ayıp değil günah değil suç değil, yorum yaparken fon isimlerini açık yazarsanız mesajlarınız daha iyi anlaşılır bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    kıymetli dostum ; benim kullandığım fön isimlerini tefas kullanmıyor ise bunda benim ne suçum var söyler misin ?
    mesela ben nefilim diyorum , portföy şirketi kalkmış fonun kodunu nnf yapmış... yani ben düzeltemem ki fonun kodunu di mi ?
    Süha diyorum , ünlü portföy kalkmış SUA diye koymuş fonun kodunu , yani ben de üzülüyorum evet ama ne yapabilirim ?
    neyse boşverin bugünler de gelir geçer , sağlık önemli olan ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2. Bir önlem olarak aynı şifrenizi önemli başka yerde kullaniyorsaniz diğer hesaplardaki şifrelerinizi de değiştirin.

3. Mevzu kanunda değil, her suçun kanunda yeri var. Kişisel Verileri Koruma Kanunu.
    Ama ceza yok. Ceza olmayınca da kanunun hükmü yok, umurlarında değil. . Bildiğin ceza yok. Kağıt üstünde var, uygulamada yok. Şaka yapmıyorum artık ülkede tahammüden/ tasarlayarak olmayan cinayetin infaz/iyi hal/denetimli serbestlikten dolayı pratikte yatarı 2 yıl 4 aya düşmüş. Adam öldürme bu. Daha bir hafta önce ceza avukatı iki arkadaşımla konuşuyorduk. Adam bacağını falan keserse, birinin yüzüne kezzap atarsa iki yıldan az olduğu için hiç yatmaz diyor. Haftada bir karakola imza atar. Ancak öldürürsen iki- iki buçuk yıl yatıyorsun. Bakmayın kanunda 18 yıl yazdığına. Uygulamada kuşa dönüyor. Yoksa İtalyan kökenli ceza kanunu. Her şeyin cezası var kağıt üstünde . Ama uygulamada ceza yok.
    Devlet kanun koymuş, arayamazsın diye mesela . Günde 10 tane firma su artıma cihazı için arıyor. Umurunda değil çünkü. Arama kardeşim beni yasak diyorsun, gülüyor adam.
    Çok hoşuma giden bir sözü vardı italyan temiz eller savcısı Di Pietro'nun, ''Hukuk kimsenin canını yakmazsa, toplumda herkesin canı yanar ''
    Af gelince toplumun ortalığı yıkması gerekirken, itiraz etmesi gerekirken gık yok.
    Adam korkmuyor, verileri de saklamıyor yeterince iyi, 2 bin lira verip veri güvenliğini sağlamıyor, çünkü biliyor ki bir şey olmayacak. Kimse korkmuyor. Bence tek mevzu bu.
    Gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler arasında fark ne ekonomi aslında, ne özgürlükler, ne demokrasi.. Özgür olmayıp zengin olan da var. fakir olup da özgür olan da. Bence en temel ve bariz fark hukuk ve güvenlik hissi. Ama ülkenin en önemli sorunu diye anket yapılınca hukuk 17.sırada çıkıyor. Çünkü hukuk oksijen gibi sadece başına gelip, biri ağzını kapadığında anlıyorsun oksijenin kıymetini. Sadece yokluğunda kıymeti anlaşılıyor. Toplumda hukuk talebi de yok, dolayısıyla arzı da yok.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. ıpv: -0,47
    tdg: -0,42
    tta: -0,47
    tge: -0,49
    tte: 1,87
    tmg: -0,49
    ıpj: -0,31
    kkh: 0,02

5. O fon zaten iflah olmamış.
    O yüzden mutlak getiri demiş, ama onu da tutturamamış.

6. mutlak getiri hedefi zaten baştan bana saçma gelen bir söz... mutlak ne ya ... değişken fön de geç... portföy dağılımına ve fonun izahnamesine bakınca , risk değeri 2-3-4 olunca anlarsın zaten neyi hedeflediğini .. mutlak hedef tabiri anlamsız.
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

7. 10 sene önce kredi kartım kopyalanmış ve abd nin değişik eyaletlerinde şifresiz olarak aynı anda alışverişler(pizza, elektronik sigara vs) yapılmış. Şifreli bir işlem için telefonuma sms gelince farketmiştim. Hemen işleme kapattırmış, sabahında da banka şubesinde soluğu almıştım. Ücreti geri iade aldım, hatta dolar kurundan kar etmiştim Ama o gün bu gündür, sanal kart kullanıyorum. Kartlarda e-alışverişlere kapalı. Normal alışverişlerimde de nakit kullanıyorum.

Teknoloji ilerledikçe bilişim suçlarında da artış oluyor. Yüksek yaptırımları olmalı ki , firmalar daha sıkı önlemlere yönelmeli.

8. ufak ufak tekrar ıpv ve dbh biriktirme zamanı yaklaşıyor. 8 altında biraz daha oyalanırsa usdtry.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 652/1002 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •