özeline bak
Printable View
Aynı şey benim de başıma geldi eğer bankan istanbulda değilse mecburen kapalı çarşıya gideceksin bunları %5 komisyonla yenisiyle değiştiren döviz büroları var geçen ay ben de mecburen değiştirmiştim. 300 dolar eski parayı yenisiyle 15 dolar karşılığında değiştirdim
Bunun en büyük sebebi bazı bankalar para sayma makinelerini güncellemediği için. Misal 2 bankadan bana eski tarihli dolar geldi anında değiştirdim. 1999 yıllarıydı galiba ve hiçbir döviz bürosu ve banka aldığım dolarları kabul etmemişti . Ama elimde dekont olduğundan ve fazla zaman kaybetmediğimden ötürü çalışan banka memuru dolarları yenisiyle değiştirdi. Buradakilere tavsiyem bankanızdan fiziki dolar aldığınızda tarihleri mutlaka kontrol ettirin özellikle 2006 yılı öncesiyse hemen değiştirin
bütün fakirler faiz düşüyor diye seviniyor başlık altında,
Bende seviniyorum fakirlerin 3-5 kuruşluk mevduatlarını daha düşük faizle kredi çekip mal çekecem diye :)
benim için hava hoş :)
tesekkurler abi
evet bu sefer kontrol (tarih o kadar onemli degil sadece para gercek olsun) ama ben baska tur cozdum sorunu
ATM buldum doviz cinsinde kabul etsin diye. ayni akbank atmsi. kesinlikle parani kabul ediyor bu atmler. atm o paraniki makine sayabilir kabul ediyor zaten.
kabul etmeseydi (ki mantiksiz olur cunku atm her gercek parrani kabul eder) ayni banka gitmem gerekirdi.
ama cok vaktim alindi bu arada malesef
kasten boyle yapilir insanlar masraf verip swift yapsin!