Endeks fonu pasif fon, bist 30 endeksi getirisi benim için yeterli diyenlere hitab ediyor. Her 2 fonu değerlendirmek için biraz daha veri oluşması lazım.
Printable View
Rica ederim. Sagolsun Mustafa ustadin yardimlariyla degisik para birimlerini tl de ortaklastirdik. Yay da bulunan ocdo hissesini 20500 lot yazdigimizda potfoydeki pay orani yuzde 25 civarina cikiyor. O yuzden 0 lot yaptim Ocdo hissesini . Ayni sorun Afv fonunun icerisinde de var Londra borsasinda islem goren hisselerin portfoydeki pay orani tabloya ekleyince cok fazla gozukuyor. Ayrica Tmg fonunda japonya borsasinda islem goren 2- 3 hissenin kodlarini calistiramadim. Bir Tzd fonu icerisinde Zplib byf si var onun yerine bankacilik endeksi kodunu calistirdim ama portfoydeki pay sayisi cok fazla artti. Eger bu hatalarin cozumunu biliyorsaniz lutfen yaziniz.
Rica ederim. Disa aktarmayi acmayi unutmusum aciyorum.
İslami usullere göre işlem yaptığından hiçbir katılım fonunda türev araç kullanılmıyor .bildiğim kadarıyla bu da riski artırıyor.bende de bir miktar ktm var.mart ayındaki düşüşte oldukça aşağı hareket etmişti.borsa iyiyken getirisi makul ama düşüşü pis oluyor.temkinli olmakta fayda var.
Borsa düşüyor, altın düşüyor.
Dolar galiba tek akçe.
Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Ben de bugün alım girdim. PPF de beklemektense biraz risk almak gerek diye düşünüyorum kendi açımdan.
Geçmiş dönem fiyat hareketlerini incelediğimde covid düşüşünden sonra toparlanması çok uzun sürmemiş. Yıllık getiri anlamında da oldukça tatminkar.