Zorlu geçtiðimiz yýl Vestelden aldýðý yüklü temettüyü nerde kullandý
Printable View
Zorlu geçtiðimiz yýl Vestelden aldýðý yüklü temettüyü nerde kullandý
Detaylarý aþaðýdaki linkten inceleyebilirsiniz.
https://www.kap.org.tr/en/ek-indir/4...7ceb726d393e43
Benim incelediðim kadarý ile kur riski yok denecek kadar az. (909 milyon 338 bin dolar borc YEKDEM Kapsamýnda dolar endeksli olarak satýlmaktadýr. ) Döviz borcuna karþý döviz gelirleri birbirini karþýlýyor.
Grup, 30 Eylül 2021 tarihinde 909.338 bin ABD Dolarý tutarýndaki yatýrým kredilerini, gerçekleþme
olasýlýðý yüksek YEKDEM kapsamýnda yapýlan ABD Dolarýna endeksli satýþ gelirleri nedeniyle maruz
kalýnan kur riskine karþý korunma aracý olarak kullanmakta ve bu kapsamda yapýlan etkinlik testleri
neticesinde gerçekleþme olasýlýðý yüksek YEKDEM satýþlarý için nakit akýþ riskinden korunma
muhasebesi uygulamaktadýr.
Kur riski bukdr az ise neden 4.ceyrek de -50 ile -500 m tl zarar bekliyor kurumlar . Elektrk fiyatlari tavan yapmisken .
yekdem eskiden bir avantajdý fakat epeydir ptflerin oldukça altýnda kalýp dezavantaja dönüþtü. bazý þirketler sözlesme biter bitmez çýktýlar. (aksen gwind)
kur riski þirketin devamlýlýðý için olmayabilir ama bilançolar ve hisse fiyatlamasý açýsýndan oldukça yüksek benim fikrim.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
ptf ler sadece gökçedað res i etkiliyor.. gökçedað res in yekdemi geçen yýl doldu.. zaten res için ödenen yektem ptf lerin altýnda kalmaya baþladý.. iyi oldu..
jeotermallerin çoðu zaten yekdem kapsamýnda mevcut ptf lerin üzerinde satýþ yapýyor..
osmangazi daðýtým ve perakendenin tahsilatlarý önemli olacak sanýrým bu çeyrek..
alarko tarafýnda meram daðýtým ve perakendeden ciddi bir nakit tahsilat bekleniyormuþ bu yýl..
9 aylýkta yaklaþýk 1.8 milyar esas faaliyet kârý varmýþ..
Finansal giderler hepsini süpürmüþ..
Beklentim,
Bedelliden gelen para ve daha önemlisi ihraç ettiði tahvil vb borcu öteleme enstrümanlarý..
Ttkom daki gibi olursa kâr yazmaya baþlar mý sizce..
Zes araç þarjý ekmeði kim yiyecek Vestel mi zorlu enerji mi
Zorlu Holding halka açýk olmadýðý için bilemiyoruz, ancak akýl yürütürsek;
Para; VESBE'den VESTL'e , VESTL'den Zorlu Holding'e
keza ZOREN'den (borç olarak) Zorlu Holding'e ise...
Benim aklýmda; Zorlu Holding'den Meta Nikel'e olabilir mi düþüncesi oluþuyor. 1 milyar USD civarý bir yatýrým var, geri dönüþ var mý yok mu bilmiyoruz.
http://www.metanikel.com.tr/
Ama Zorlu iþini bilen, çalýþkan bir iþ adamýdýr. Çok ekstrem bir durum olmazsa yüzünün akýyla çýkar diye düþünüyorum/diliyorum.
zoren 2019da aldýðým alarko holdingin durumunda þu an.. toplamaya devam..
olumsuzluklar olmasa zaten bu fiyata alamazdým..
maden þirketinin tamamý vestele aitti bu arada.. holding yarýsýný satýn aldý vestelden..
maalesef iliþkili taraf iþlemleri grubu gölgeliyor..
10 milyar tl döviz açýðý var þirketin,döviz %45 yükseldi 4. çeyrekte çok çok ciddi zarar gelecek yine yýl sonu bilançosunda.
Arkadaslar bosunuza kendinizi yormayn . Yok doviz poz . Yok yatirim yok batirim yok elektrk zammi . Enerji hisseleri herbiri tavanliyip gidiyor . Bu 2005 fiyatinda . Elektrige zam geldi , borsa %10 kalkti israil haftaya geliyor yok zes yok yurtdisi hicbiri birsey ifade etmiyor . Hala 1.60 70 tirmala dur .
20 senedir ayni hikaye
napak hocam
kötümserler haklý çýkar
iyimserler para kazanýr
minik minik aldýk bekliyoruz..
zarar marar düzelecek bi gün.. gidip 12de aksen mi alak yani :) yüzde 1000 kalkmýþ kaðýt.. sakice beklioz iþte zorende.. isterse 1870 fiyatlarýnda olsun hahah
Bendede var kagit ama bugun enerjileri gordunuz bununda halini gordunuz . 2024 2025 vadem benimde yani fiyatlama gercekten absurt bukdr gelisme yasaniyor 1.60 70 nedir yani .
Amac ne borc ise zoryen i zes i zorludan alacagi var . Faaliyet kari cogu enerjinin pd kdr . Yarin birgun dogalgaz da cikar ne zaman fiyatlayacak bekliyoruz
Arkadaþlar hissede ilginç iþlemler oluyor.
Bugün ki takaslara baktýðým zaman Garanti nin elindeki hisselerin çoðunluðu yani 332 milyon lot hisse virman edilmiþ.
Bu miktar dolaþýmdaki hisselerin yaklaþýk % 63 üne denk geliyor.
Benim aklýma 2 þey geliyor.
1- Hisseler toplu olarak birinin (muhtemelen patron veya adamý)elinde. Halka açýk hisselerin en az yüzde 63 ü nü kontrol ediyor. Ýsterse hisseyi istediði rakamlara çýkarabilir ama nedense buna gerek görmüyor. Küçük yatýrýmcýlarýn hisseyi bir kademe bile kaldýrmasý hisseyi kontrol edenin izni olmadan mümkün deðil.
Bu durumda hissede geriye kalanlarýn muhtemelen küçük ve orta ölçekli yatýrýmcýlar olduðunu düþünüyorum. Ýþin ilginç tarafý da geriye kalan toplam yatýrýmcýdaki hisse adedi þirket sermayesinin %10 bile etmiyor.
2-Acaba hisseyi kontrol eden bu geriye kalan hisseleri de mi bekliyor? Olabilir mi? Olabilir. Ama, bu hisselerin çözülmesini kolay kolay bu fiyatlarda olmasýný þahsen ben beklemiyorum.
Peki halka açýk hissenin büyük çoðunluðunu bir kiþinin elinde olmasý avantaj mý? Hem evet, hem hayýr. Hisse sürü psikolojisi ile inip çýkmaz. Zamaný gelinde çýkar. 332 milyon hisse bugün 1,70 TL den 565 milyon TL eder. Adam hissesine güvenmesse bu kadar parayý ekstra baðlamaz.
Son bir þey daha söyleyeceðim. Ýsrail ile iliþkilerin normalleþmesi en çok zoren için olumlu olabilir. Çünkü Zorlu enerjinin Ýsrailde enerji santrallleri var.
Benim görüþüm, borsa hisse senedi sahip olan ky nýn portföyünde mutlaka bir enerji þirketinin olmasý yönünde. Hangisi olacaðýna da kendisi karar vermeli.
kap a baktýðýmýzda kortekste 438m pay var.. holding harici.. onun paylarý olabilir mi..
hahah bu nasýl yorum baba :)
ZOREN :1,65-1,66 TL
Son bir þey söyleyip bir süre yazmaya ara vereceðim.
Dediðim gibi, buradaki ky topu bir olsa zoreni bir kademe ne kaldýrabilir ne de indirebilir.
Her þey hisseyi kontrol edenin kontrolünde.
Zoren zamaný gelince hakkettiði deðeri bulur. Belki 2 yýl belki 2 hafta bekletir onu biz bilemeyiz.
Günlük al sata uygun olduðunu düþünmüyorum.
Yenilenebilir Enerji þirketlerini tek tek inceledim
Çünkü, artýk dünyada herþey
Yenilenebilir Enerji üzerine kurulacak
Elektrikli Otolar da geldimi ülkemizde
Tek gerçek, Yenilenebilir Enerji þirketleri olacak. Bitkoin furyasýnýn dünyanýn %20-30 elektriðini çektiði, dünyada Enerji krizi vs, iklim deðiþikliði ,var da var..
---///
Tek tek , tüm Yenilenebilir Enerji þirketlerinin bilançolarýný inceledim,
Borsa Piyasa deðeri en düþük (850 milyon Tl ) þirket Sayas diye bir þirket çýktý
Özsermaye karlýlýðý Sayas ýn %127
--///
Yenilenebilir Enerji þirketleri içinde en yüksek Borsa Piyasa Deðeri, Aydem diye bir þirkette, 4.5 milyar Tl piyasa deðeri var
--///
Zoren in piyasa deðeri 4.1 milyar Tl
Ayrýca Zoren in son bilançoda 10.5 milyar Tl ye karþýlýk gelen döviz açýðý görünüyor
Döviz açýðý da epey fazla
Neden bu kadar çok döviz açýðý oluþmuþ?
Net bilgisi olan var mý?
Yatýrým tavsiyesi deðildir
neden olacak.. tüm santralleri dövizle kurdu.. osmangazi elektrik daðýtýmý dövizle aldý.. yekdem kapsamýnda döviz geliri var
en önemlisi Zorrlu holdigden 5 yýldýr falan döviz alacaklýsý, yani zoren borç alýp, holdinge kullandýrýyor ve SPK nunu çok iyi bildiði halde dokunmuyor. Türkiye böyle bir ülke. O döviz borcu için neredeyse RESlerin hepsini sattý.Halka açýk þirket, kapalý þirkete borç versin faizlerini bile ödeme. Yani yekdem ödemeleri baþladýðý halde borçlarýn yükselmesinin sebebi bu. Çok beklersiniz, verem olup , kanser olup ölmeniz kuvvetli ihtimal.
Bilanço ne zaman açýklanacak? Kapta 11.03.2022 diyor doðru müdür?