Normalde gelen temettüyle başka bir hisse almayı planlıyordum ama GÖLTAŞ böyle düşünce, pazartesi temettü yatınca yine GÖLTAŞ almaya meylediyorum. Bakalım para hesaba geçtiğinde fiyatlar ne olacak.
Printable View
Benim ortalamam yüksek ben peyder opy alıyorum...
Bu hafta temettü etkisiyle 480/490 görse satacaktım , elimde patladı buralardan satmam artık, tek tesellim çok şükür nakit ihtiyacım yok,
Ispantalı biri varsa fabrikaya bir baksın , yangın mı var, fabrika duruyor mu.
Öyle hızlı düştük ki teknik , takas analizine bile ihtiyaç duymuyorum.
Yine dayanamadım , 360/370 arası kendime göre yüklüce aldık, Allan sonumuzu hayır etsin.
göltaş tahta yapıcı tam ruh hastası
nuh çim 242 mil altı aylık kar, 150 mil sermaye ve 20 fk ile 262 tl,
göltş 18 sermaye 496,5 mil kar ve 3 fk ile 365 tl,...
Foton hocam ek alım yaptım ama elimde bulunandan daha fazla aldım, hayırlısı bakalım.
Ne kadardır bekliyorsunuz bilmiyorum ama 438 maliyet fena değil iyi hocam,
Ayrıca bu hissenin son 4 aydır düşüşündeki en büyük pay sahibi city,
city nin 740 k malı vardı, malının çoğunu sattı, tekrar alıma bugünden başlasa , agresif hızlı değil de sakin sakin alsa 1,5 ayı bulur.
18 sermaye bana çok cazip geldiğinden ,portföyümde hep olacak.
Bu hisse çoooook ucuz, uzun vade korkmadan tutulabilecek hisse, ama borsada çok ucuz diye hisse alınmaz , bazı hisseler 10 yıl ucuz kalmaya devam eder , benim bu hisseyi almamın sebebi hem ucuz olması , hem terkedilmemiş olması, hem spekülatif hareketlere gebe olduğunu düşündüğüm için aldım, yılbaşından beri 6/7 defa al sat yaptım, bakalım ne olacak.
En son 430 dan 570 e yükselip aşağı tekrar 430 a kadar salmışlardı, o düşüşte en büyük pay cityden daha sonra tacirlerden kaynaklandı,
Ayrıca 2022 eylülde tarmanın göltaştaki payı %15 küsürmüş,
Hesaplamalarıma göre son 1 hafta tarmanın 80 bin lot satışı oldu, böyle sığ tahtada , savaş sebebiyle alıcının olmadığı günlerde , alelacele 80 k satış hisseyi 430 dan 360 a düşürmek için yeterlidir.
ne kadar tanıyorsun tarmanı borsa özelinde sadece ben işlemlerini bir kaç aracı kurumdan yaptığını bilirim şirketlerede pay yoluyla ortak oluyor acımasız borsacıdır gelelim bu tahtaya yakın zamanda iki kere tavana getirdiler sonrası eksi kapadı bu işlemler sence normalmiydi İsmail tarmanın sicili geçmiş işlemlerine bakarsan pekde temiz değil Örneğin İŞGYO tahtasında alım vede satımlarını bildirmediği için söylediğim tarihte ciddi bir para cezasına çarptırıldı 18 ocak 2018 gibi basınada konu oldu 27 bin tl hatırlıyorum ne kadar dürüst olmasını beklersin yakın zamanda içi boş şirketlerin borsaya kote olduğunu kendi aramızda konuşuyorduk nitekim Mehmet aşçıoğlu bunu alengirli işlerle olduğunu beyan etti bir profesyonel olarak demem oki sizin bu dediğiniz işler daha düzgün borsalarda kesinlikle olması gereken işler ben sana an be an tarman işlemlerini istersen bildiririm zamanım olursa bende bu tahtada hatırı sayılır bir hacmim var yanlış bilgi değil bu aralar satışta idi ESEN KAL İYİ HAFTA SONLARI
Ayrıca takip ettiğim hisselerden çiğdem uşak seramikte %3 pay sattı kap atmadı, cemaş ta asuman %1,5 sattı kap atmadı.
Ortaklar ne göltaşta ne de bistte bir umut ışığı görünüyor,
390 ve 450 civarlarını geçmeden bir şey olmaz, daha aşağılar gelebilir mi evet gelebilir
Bisti de yükseltecek bir hikaye yok, i
Özetle durumlar iç açıçı değil, ihtiyacı olmayan sessizce bekleyecek.
Biraz erken değerlendirme yapıyorum , yanlış olabilir,
Daha önce yazmıştım, endeksin 8700 civarına düşme ihtimali vardı , dış olaylarda , savaş gündeminde yeni kötü bir gelişme olmazsa, endeks tekrar yukarı yönlü döndü diyebiliriz, endekse paralel olarak bizim göltaş da tekrar 430/460 arası bir yerlere gelecektir, ayrıca tarman sattığı lotları yerine koydu belki 7/8 k almamış olabilir, haaaaa bu hissenin tarmanın kontrolünde olduğunu düşünmüyorum, haaaa üzerine kayıtlı olmayan , başkalarının hesaplarında lotları varsa bilemem.
Ortaklar, karanlıkta 370 den 50 k aldılar, çoooooook güzel
ANALİZ-2. Çeyrekte Yatırımları Artan BİST100 Şirketleri(GCM Yatırım)18/10/2024 14:48:14
Borsa İstanbul'daki şirketlerin yatırım harcamaları gerçekleştirmesi, hem şirketlerin hem de piyasanın genel sağlığı ve büyümesi açısından büyük öneme sahiptir. Bu yatırımlar, şirketlerin gelecekteki büyüme potansiyelini artıran stratejik adımlar olarak değerlendirilebilir.
Aşağıdaki tablodaBİST100şirketlerinin maddi ve maddi olmayan duran varlıklarının 2024 yılının ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe göre yüzdesel değişimlerini gösteren veriler bulunmaktadır. Belirlemiş olduğumuz filtreleme sonucunda 10 şirketin yatırımlarını artırdığı dikkat çekmektedir.
https://www.gcmyatirim.com.tr/arasti...100-sirketleri
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
umutsuzmuyuz hisseden yazan çizen yok bilanço ne gelir yorumları alalım
Umutluyuz , kızgınız , pusuda bekliyoruz.
Bistte büyük bir düşüş olmasın, ülkede defacto bir durum olmasın,
önümüzdeki hafta kapanışı 460/500 arası bir yerde olur diye düşünüyorum,
Hissemizde konsolidasyon sürecinin bittiğini düşünüyorum, son 2/3 gündeki işlem hacminin de konsolidasyon sürecinin bittiğinin işareti olarak değerlendiriyorum.
İşteyim şimdi biraz işim hafifledi , yazabilirim,
Dün bir arkadaş özelden yarın ne olur diye sormuştu, cevabımı buraya yapıştırmayı beceremem , öğleye kadar -%1/2 gezdirip , öğleden sonra yeşil yakarlar diye cevaplamıştım, bakalım ne olacak.
Yorumum doğru çıkarsa şu anlamı çıkarırım , mal dağıtmak istemiyorlar, ilgi çekmek istemiyorlar, kısa vadede hisseyi yürütecekler.
Esentepe 54 hocam sağolun,
Belediyelere kayyumların atanması ve enflasyon verisinin yüksek gelmesi endeks için çok kötü oldu,
Maşaallah memleketimizde olaysız gün geçmiyor ve biz borsadan para kazanmaya çalışıyoruz, hayırlısı bakalım.
bizim bilanço tarihi belli mi ? arkadaşlar...
evet göltaş %65 halka açık ,
Şöyle hesap edelim piyasa değeri yaklaşık , 7,5 milyar yani göltaşın dolaşımdaki lotlarının toplam değeri şimdilik 4,5 milyar lira, kafadan yaklaşık hesap yapıyorum,
Konya çimento halka açıklığı %16 ya , çok sığ ya, piyasa değeri 33 milyar lira , %16 sı yaklaşık 4,9 milyar lira,
Yani özetle hissemizin %65 i halka açık olsa da şimdilik, konya çimento kadar sığ bir hisse,
Ayrıca kasası para dolu.
Halka açıklık ve fiili dolaşım oranının yüksek olması, patron satışı ihtimalini de düşürüyor.
Gerçi GÖLTAŞ'ta TARMAN var, patron olmasa da hatırı sayılır bir ortaklık oranı var ve zaman zaman tahtada al sat yapıyor.