Aynen bugün sordum yıllık 26,5 dedı
1 ay evvel 29 du aynı borsa gibi dedi
talebe göre inip çıkıyormuş
not bu oran 3 aylık için gecerli aylık olursa 1,5 puan daha düşük
ayrıca banka hesabı değil borsa hesabında
Printable View
3.000 tl aylık faizi olan mümkünse bu oyunu oynamasın
30.000 tl aylık faizi = 563 tl = 351 lot
300.000 tl aylık faizi = 5630 tl = 3.518 lot
3 milyon tl aylık faizi = 56.000 tl = 35.000 lot
30 milyon tl aylık faizi = 563.000 tl = 350.000 lot
alabilmekte illede paranın hepsini ganyana yatırmanıza gerek yok borsada.:party:
Bu hisseyi bu hale düşürenlerden allah razı olsun.
Bu arada size bir bilgi çoğu kişi biliyordur,
Bizim piyasa iş yapan büyük fonların hepsi EM içinde eurobond geliri olan fonlar.
örneğin ykbnk alırken %13 getiren şuan %11 getiren ykbnk eurobond larından almışlardır yüksek olasılık
altı aylık kupon karlarından hisseye girebilirler. Ben şuan bu şekilde ağırlıklı işlem yapıyorum.
değişik vadeli sekiz adet eurobond pozizyonumuz mevcut.
Kimse kol bacak girmiyor anlıyacağınız . Gelen sermaya piyasaları gelirleri ile borsaya girerler.
Buna bazıları parayı yönetme der.
Em lerde döngü bono veya eurobond , tahvile ve hazine bonosuna giriş. bunlardan gelen gelirler ile hisselerde takozlama
alternatif ürünlerde faizlerde düşüşler başlayınca borsa yükselir.
Hocam seninki iddaadan farkı yok. Ana paranın yüzde 3-5 ile kumar oynuyorsun işte.
Yaptığın hamlelerden ya da ülke borsasından ümidin olsa yüzde 50 sokardın...
94 yılında borsa 2 cent şimdi 2 cent bile değil. Amerikan borsası bu zaman diliminde 20 kat değerlenmiş.
IMF gelirse kazanırız bu kumarı, eğer gelmezse faiz (TL ya da eurobond farketmez) kazanacak.
Bu konuda hata yaptigimiz sey ne biliyormusunuz?
Para su an faizde sizin gibi dusunenlerin.Ama gun gelecek faizler normale dönecek tabi borsa bu beklenti yi coktan fiyatlamis olacak.Yani borsa zirveleri gorecek daha önceleri yasandigi gibi.
ASUS_X00QD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Korfez
Asıl sürpriz 4ç bilançonun gelmesi ile yıl sonu görülecek
Akbank ve Garanti 3ç bilançolarında TÜFE endeksli tahviller için gerekli düzenlemeyi yaptılar
Yapıkredi bu düzeltmeyi son çeyreğe bıraktı. ek ilave olarak bedelli sermaye artışından gelen miktarın olumlu etkileri ( bir kısmı 3ç bilançoda olumlu etkisi olacak ) ve TÜFE endeksli tahviller de son çeyrekte yapılacak düzeltme ile ben kendi adıma asıl sürprizin yıl sonu bilançoda çok etkin bir şekilde görüleceğine inanıyorum.
Sayın Kentuf
Benim şahsi düşüncemde 2022 yılına kadar minimum 0.72 TL temettü gelir beklentisi
Saygılarımla
Arkadaşlar faizler yükselişteyken banka karları düşer. Bu çok normal bir durum. Faizler 1 2 yıl sabit kalsın bankalar güzel kar etmeye başlarlar. Faizler düşmeye başladığı zamansa zirve yaparlar. Bu bir döngü. Biz bu döngünün neresindeyiz? Ben zirveye yakınız diyorum almaya başladım ykb niyetim olan miktarın %40 civarını aldım. Daha %60 mal alacağım. Tl günlük faiz %25, 150.000 tl için günlük 100 aylık 3000 lira faiz var. Bundan da faydalanmak lazım ondan da faydalanmak lazım sepet muhabbeti. Ykb batar mı batmaz mı tek soru bu batmazsa çok kazandıracağı açık net. Bedava para dağıtıyorlar...
2 kurum 20 kuruma malı dağıtmış
http://666kb.com/i/dy66zvzgmz8o2qqwt.jpg
Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.
Borsa da askerlik gibi mantığın bittiği yerde başlıyor :)) 7 kişi toplanıp bankaya girebilir şu durumda ama neden girmiyorlar? Büyük resmi sadece biz mi görebiliyoruz. Bankacılık sektöründe kartlar yeniden mi dağıtılıyor? Çok yakında bekleyelim ve görelim
Dostum tebrikler 4Ç den bahsetmemiştik iyi olmuş ancak önümüz 3Ç ve ben piyasayı ters köşe yapacak başarıda bir çeyrek bekliyorum. GM çok istekli,çok hırslı...Bunu aşama aşama finansallarda göreceğiz inşallah...
0,36 PD/DD ile işlem gören bir noktadayız,sözün bittiği yer...Yapı Kredi 13,5 milyar tl lik piyasa değeri kadar karlılığı, kendi sunumlarında ortaya koyduğu gibi 2,5 yılda çıkaracağını iddia ediyorsa, bizede yatırımcı olmak düşüyor...He bazı arkadaşlar sunum revize olmalı diyor,peki 4,5 yıl olsun,sizi mi kıracağız...Acelemiz yok bekleriz...
Sadece %17 si halka açık, aslan payının %83 ile ana hissedarlarda olduğu bir şirketen bahsediyoruz. Adamlar daha dün bedellide 3,5 milyar tl ye yakın parayı %0 faizle şirketin kasasına koymuş!!!! Sanıyor musunuz bu film böyle devam edecek! Karlılığında , temettünün de bankalar arasında en iyisin görmeye bu bedelli sonrası başlanacak, aksi durumda adam enayi değil %0 la fonlasın Yapı Krediyi....
3,5 milyar tl koymuş %0 faizle... onun yerine gidip faize yatırsa senede 1 milyar tl cebe indirecekken,bankaya bedelli yapıp %0 la para koydular...Bizim bu şirkette payımız %17 ! onların %83 ....Bu benim için yeterli....Bakalım neden 1 milyar tl faiz yerine Yapı Kredi fonlanmış...Filmin sonu izlemeye değer benim için...
Yapı Kredi, 27 finansal kurumun katılımıyla 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi aldı.
Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:
Bankamız 26 Ekim 2018 tarihinde, 367 gün vadeli 275.000.000 ABD doları ve 690.700.000 Avro tutarında iki ayrı dilimden oluşan yaklaşık toplam 1,1 milyar dolar karşılığında sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştır. 13 ülkeden 27 finansal kurumun katılımıyla ve dış ticaretin finansmanı ile genel kurumsal amaçlarla kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti sırasıyla Libor+ %2,75 ve Euribor+%2,65 olarak gerçekleşmiştir.
Sendikasyonu Akbank ile karsilastiralim
Alıntı:
Bankamız 26 Ekim 2018 tarihinde, 367 gün vadeli 275.000.000 ABD doları ve 690.700.000 Avro tutarında iki ayrı dilimden oluşan yaklaşık toplam 1,1 milyar dolar karşılığında sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştır. 13 ülkeden 27 finansal kurumun katılımıyla ve dış ticaretin finansmanı ile genel kurumsal amaçlarla kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti sırasıyla Libor+ %2,75 ve Euribor+%2,65 olarak gerçekleşmiştir.
1- Miktar olarak kredi daha yuksek.Alıntı:
Akbank, uluslararası piyasalardan 980 milyon dolar karşılığı 285 milyon dolarlık ve 591 milyon euoluk 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağladı. Kredinin maliyeti dolar ve euro kısımlar için sırasıyla 'Libor + yüzde 2,75' ve 'Euribor + yüzde 2,65' oldu..
2 -Euribor 0 a yakin oldugu icin ortalama maliyet daha dusuk. (Kredinin euro bolumu daha agir)
3 - Akbank ile ayni oran alinmis. Uluslararasi piyasalar iki banka icin benzer risk goruyor.
Bu kosullar altinda makul beklenti Yapi Kredi nin borsada da Akbank ile benzer carpanlari yakalamasi olmalidir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Nush ile uslanmayanın hakkı tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
BİZDE KÖTEK MAL ALMAKTIR BU HALİYLE.:party:
tahta yapıcı herhalde
doların düşüşünde ters köşe oldu heralde kolay değil
0.25 usd ye hisse verip 6.8 den dolar almak pehhh :party:
94 : (Yenileme) Yapı Kredi Bankası, 1.1 milyar dolar karşılığında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı
Yapı Kredi Bankası, 1.1 milyar dolar karşılığında sendikasyon kredisi anlaşması
imzaladı.
Açıklama şöyle:
Yapı Kredi, yılın ikinci yarısında sendikasyon kredisini en yüksek tutarlı yenileyen
banka oldu. Küresel belirsizliklere rağmen, uluslararası piyasalarda Yapı
Kredi'ye ve Türkiye'ye duyulan güveni teyit eden kredi, 275 milyon dolar ve 691
milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. Banka, böylelikle
13 ülkeden 27 kurumun katılımıyla 1.1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi
sağlamış oldu.
Dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan ve iki ayrı dilimde sağlanan sendikasyon
kredisinin vadesi 367 gün oldu. Kredinin maliyetiyse libor + yüzde 2,75
ve euribor + yüzde 2,65 olarak gerçekleşti. Yapı Kredi, 2018 yılında sağladığı
toplam 2.6 milyar dolar sendikasyon kredisi ile ülke ekonomisine can veren firmaların
destekçisi olmaya devam edecek.
Ülkemiz ekonomisine destek olmak en önemli hedefimiz
Sağlanan kredi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün,
şu bilgileri verdi:
"Yapı Kredi olarak kurulduğumuz günden bu yana, ülkemiz ekonomisine, halkımıza destek
olmak ve ülkemizi ileri taşımak daima en önemli hedefimiz oldu.
Küresel düzeyde yaşanılan dalgalı piyasa koşullarına rağmen kaynak ve finansman
temini tarafında sene içinde birçok başarılı çalışmaya imza attık. Öncelikle güçlü
hissedarlarımızın desteğiyle ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlamak,
bilançomuzu daha da güçlendirmek adına Mayıs ayında sermayemizi 4.1 milyar lira
artırdık. Bu işlem, Türkiye'de son 10 yılda gerçekleştirilen en büyük bedelli
sermaye artışı olarak tarihe geçti. Türkiye'nin en köklü bankalarından biri olarak,
müşterilerimizi daima merkezde tutarak, her ölçekteki firmamızın yanında
olduk. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Nefes Kredisi gibi kredileri en
doğru şekilde firmalarımızla buluşturduk.
Sağladığımız bu sendikasyon kredisi uluslararası arenada Türkiye'ye duyulan güvenin
yenilendiğini ve artarak güçlendiğini gösteriyor. Bu krediyi Türk bankacılık
sektörünün ve bankamızın güçlü mali yapısı, daha da önemlisi uzun yıllara dayanan
saygın itibarı sayesinde aldık. Yapı Kredi olarak yılın ikinci yarısında en
yüksek tutarlı sendikasyon kredisini yenileyen banka olduk.
Ülkemize daha fazlasını katabilmek adına çalışmalarımızı aynı anlayışla sürdüreceğiz."
Yapı Kredi'nin sağladığı 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisinin koordinatörlüğünü
ve düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch International Limited,
aracılığını ise UniCredit Bank AG, Lon
XS1376681067 USD 8.50 09/03/2026 isin kodlu yapı kredi eurobondunu kuponu 62 den almıştık ağutsos sonunda
şuan 87.50 kuponu
hisse 1.90 den buraya düşmüş
normalde iyileşmeler hisse senedi piyasasında kötüleşme olarak yansımış
dünyada tersi olur banka endekslerinde çünkü derinlik fazladır millet senin benim lotumun peşine düşmez.
yok haşa burda mal saymazlar
tabiki yersen
şu kupon ödemeleri gelsede biraz daha mal alsak gayri :party:
.
İlginç bir gün... bankacılık endeksi % 2 artıda. garanti akbank halk vakıf işbank hepsi % 1,5-2-3 civarı artıda bu ekside. bedelli sermaye artışı yapan da sadece bu...
Ykbnk düşenleri takiben bir kağıttır yükselenleri görmez kendi sektörü bile olsa
yersen tam gaz bankacılık endeksi dipten 20.000 çıkmış bu iki kademe üstte dipten :party:
5.80 den aldığım garanları yapı kredi yapsam mı diye kuruma sorayım dedim
sakın abi yapma abi elimizde ykbnk var çok hiç gitmez abi dediler
hadi acıdım yapmıyayım bari. o zaman dans dermişim :party:
Kısacası adamlar diyorki ky buralarda bu kağıdı taşımamalı verin bize 10 lu seviyelerde tekrar hisse taşımaya devam edersiniz hem ozaman daha değerli olur
Borsa alttan verdiğin malı üstten alma sanatıdır bir yerde.
aynı insanlara üç sene sonra malı makyajlı şekilde dehliyeceğiz.:party:
millet ölü numarasımı yapıyonuz tahta yapıcıya kimse yazmamış koca günde.
aylık barı 1.67 kapatırsa ters omuz baş omuz yapıyor aylıklarda.
birde ne anlar resimden bu ayı diyorsunuz adam daha ne yapsın.:party:
vade sonu tahtavallisi barim 1.67 beğenmediniz yeni d,ip yapında şenlenelim
şu an en doğru banka bu...bu nedenle burdayım...
YKBNK Solo 2018/9 Aylık DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI: 3586254000
1.115.000.000 üççüncü çeyrek karı toplamda 3.6 milyar tl ye ulaştık
sene sonunda sermayenin %50 si kadar kar garanti gibi.
maşallah böyle bitik ve kredi temizlemesi yapan bankada bu kar çok iyi.
ben açıkçası zarar eder diyordum bu çeyrek.
çok iyiymiş,,,ne senaryolar vardı bilanço için...2017 9 aylık 2,7 milyar gibiydi şimdi 3,6 ya yakın...son çeyrekte 1,100 gibi bu da çok iyi birde temettulere başlanacak açıklaması vardı...malda olanlar için yarın iyi gün olur...
foreks anketi yaklaşık 1 milyar çıkmıştı