tatil sepeti nde günlük 257 tl (33 sterlin) 33X7=232 sterlin +gurup uçuş=286 sterlin normal fiyat yani
Printable View
Bu sene tasarruf senesi olsun yerlilere, tatili falan boşverin, mevcudu korumaya bakın:).
thomas cook dan bakın fiyatlara ets ile karşılaştırın..
ben bir otel seçtim baktım.. ingilize uçak dahil 320.. bize uçak hariç 420.. var fark ama 3-4 kat değil..
genel olarak en ucuz ingilizler en pahalı ruslar kalır..
2014-2018 arası yerliler için çok uygundu fiyatlar..
rusyada ilginç bir uygulama var, merkezden uzak kuzey ve doğu bölgelerinde yaşayanlara her iki senede bir tatil giderlerini belgelemeleri koşuluyla toplam tatil giderlerinin % 70'ini karşılıyor devlet
benim önerim size, internetten bulduğunuz otelin web sayfasından da kontrol edin, bazen 5 kal 4 öde vb kampanyaları olabiliyor. ayrıca, oteli arayın ve bulduğunuz fiyatı söyleyin ve o siteye/firmaya verecekleri komisyon % 10-25 aralığında olduğunu biraz indirim yaparlarsa parayı hemen havale edebileceğinizi söyleyin. biraz kafaları çalışıyorsa 5-10 arasında bir indirim ve rezervasyon sırasında alınacak para otele her zaman para kazandıracaktır.
Geçmiş olsun hayatımda iki kere trafik cezası yedim ben de birisi kayinvalide Samsun'da yatarken onu görmeye gittim Atakum'da 121 ile ceza yemişim 121 ile nasıl ceza yenir bilemiyorum, diğeri de sürekli girdiğim bir yola ters yön tabelası koymuşlar ve sizin dediğiniz gibi polisler bekliyormuş o yönde tesadüf ki aynı gunun akşamı birisine e devlet uygulamasını gosteriyordum bir de baktım o yoldan ceza düşmüş şak diye sinirlenip arabayı sattım nerdeyse 1 yıl olacak şimdi devlet karlı mi çıktı ben arabasiz öldüm mu hayır?
Tatil araba vesaire. Konumuza dönelim. :)
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/mev...lemesi/1467045
Bunun aslı astarı nedir?
Enflasyon oranı gerçeği yansıtırsa, +2'de prim olunca iyi bir ürün.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...eksli-hesaplar
ENFLASYON KORUMALI VADELİ HESAP
Enflasyona Karşı Koruyan Yıllık Ödemeli Hesap
Enflasyon Korumalı Vadeli Hesap, tasarruf sahiplerine faiz getirisi sağlamaktan ziyade, ileriye dönük enflasyon koruması sağlayan ve "TÜFE endeksi yıllık değişim oranı + risk primi oranı" ile anaparanın, enflasyona karşı değer kaybetmesine engel olan mevduat ürünüdür.
Özellikleri
Hesabın vadesi 366-370 gün arası tercih edilebilir.
Açılış tarihinde herhangi bir oran taahhüttü yoktur.
Vade sonunda 12 Aylık TÜFE değişim oranı üzerine hesap açılış tarihinde geçerli olan risk primi eklenerek getiri sağlanacaktır.
Gerçek kişi müşterilerimize sunulmaktadır.
Talebiniz doğrultusunda risk primi olmadan da sunulabilmektedir.
Hesap açılışında faiz oranı belirlenmemektedir. Vade sonunda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan en güncel TÜFE rakamları arasındaki 3 aylık değişim oranı hesaplanacak ve üzerine hesap açılışında belirtilen yıllık risk prim oranı eklenerek hesaba getiri olarak tahakkuk ettirilecektir.
Burası sıkıntılı gibi
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/sss...i-vadeli-hesap
Bu başlık altında
Elde edebileceğim getiriyi nasıl hesaplayabilirim?
Sekmesi var.
Pek mantıklı gelmedi.
Diyelim 3 aylık enflasyon değişme yüzde 3.
Yıllık 12 diyor artı 3 risk primi 15 veriyor.
Şuanki 3 aylık 2.27. TÜFE
Mantık şu o zaman 365+ gün.
Enflasyon 22 çıktı yolluk tüfe artı 3 risk primi verecek net 25.
Enflasyon 15 çıktı, (ki tcmb hedefi bu) 18 verecek net.
Diğer yatırım enstrümanları uçup giderse bir yılda...
Enflasyonu 10 paun düşürmek için 3 ay bile Yeter tuzak var bence bu işte ucuza milletin parasını topluyacaklar .
Bunun yerine getiriyi dolara sabitleseler daha etkili olur.
Mesela 1yıl % 22faiz versin.
Döviz 1yılda %50 artarsa 28 farkı versinler
%10artarsa %22.
Çoğu kişi tl ye geçer
Kafa karıştırıcı işlere hiç gerek yok.
TL hesaplarda 6 aylığına stopajı %5'e indirin, faizi de % 23 civarı tutun millet net %20.5 faizle TL mevduata dönsün.
Olay çok basit aslında.
Bankalar bu enflasyona endexli ürün vs ile TRY cileri fena öpecekler....Ayrıca millet dövize geçmesini önlemek içinde 1 yıl şartı falan getiriyorlar....Bunun tartışılacak bir tarafı yok...
Stopaj indiriminde bende 29 dan uzun çaktım iyide getiri olmuştu...
Yaptığın yatırımda önünü görmek çok önemli....
Riskli mecraya girmek isteyenlere borsa var...Önünü göremiyorsun sadece umut ediyorsun :kahkah:
QE 4EVER... Sağlam paralara (ALTIN , GÜMÜŞ, PLATİN vb) geçmek için son şanslarımız... Kağıt paralar hiperenflasyon sonrası ne olur??? TRUMP FED den yeni QE yapmasını istedi.
https://content.babil.com/urun/d874b...8ee2/Front/Big
https://m.kitapyurdu.com/index.php?r...UaAg2FEALw_wcB
yaratıcı yıkım olmalı artık.batan batmalı.QE yaparak nereye kadar.Türkiyedede olmalı yaratıcı yıkım.
yatırım yapmak ciddi iştir.fizibilite gerekir.ayrıca geleceğe yonelik ekonomik ,finansal öngörü gerektirir.Danışmanlık almalıydı firmalar.
ama öyle olmadı.borçlandıkça borçlandı firmalar.ciddiyetsiz bilgisiz cahilce yatırımlar yapıldı.Risk yönetimi yapılmadı.
bu filmin sonu nasıl biter göreceğiz.ama korkarımki ciddi acılar çekeceğiz.
Erdoğan: Seçim yenilenirse İstanbul'u alırız
Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama "n kolay bono" MK= %24,09 olmuş...
İş bankasından aldığım fiba para fonu satılınca ne zaman hesaba geçer bilen var mı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
QNB Finans Faktoring
61 gün vade
basit 23.25 bono
bileşik 25.62 bono
basit 24.617 mk
bileşik 27.127 mk
ytd.
syg,
Seçimlerin yenileneceği kanaatindeydim, hala da öyleyim.
Her iki taraf da kazanabilir. Bir çok etken var.
İstanbul'un uzun süreli diğer tarafa geçişi çok şey kaybettirir.
Çok az farkla kaybedildi ise tekrar kazanılma şansı var ise seçime gidilebilir.
Olmaz denilen çok şey oldu.
Pasifbankın nzor bonosu 22,75 yapmış. Diğer bankaların bono oranları ile karşılaştırınca yetersiz geldi bana
Yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.