Yazdığınız önemli Sn Bay Tomi keyifli bir gündü düşen borsada Naten pozitif ayrıştı diğer hisselerden.
Printable View
Naten yarın cezası bitiyor.Rakiplerine göre ucuz hissedir Naten yenilebilir enerji sektörüne göre düşüşler alım fırsatıdır Naten dün tavan oldu bugün %3,33 primli kapattı seansı ben gaz verenleri sevmem fakat Naten 1 aylık düzeltme sürecini bitirdi büyük ihtimal cezalı olduğu için düzeltme yaşadı.Bugün borsanın düşüş yaşadığı yerde ışıl ışıl parladı bu tavan olmasından daha önemli keyif almak lazım her hisseye düşüşler alım fırsatı yazmam eski hisselerim den sadece 1 hisseye yazmışımdır.Bugün İşlem hacmi iyiydi.
Hayret sanki bugün kredili ve açığa satış varmış gibi manyak lslemler yaptılar bugün yarın ceza bitiyorsa tahtaya yarin hiç bakmamak lazım dünya kadar alsat olur , natenin malkacoglusu yılbaşına nateni güzel rakamlarla girmemizi sağlar ümidi ile yatırım tavsiyesi deildir..
Twitter baktım şimdi bedelsiz sermaye artırımı beklentili olan hisseleri yazmışlar listede Naten de var. Şaka gibi bedelsiz sermaye artırımı çok önemli değildir,Yüksek oranda olursa belki prim yönünden etkisi olur fakat Naten karlılıkta sıkıntı yaşarsa hiç bir faydası olmaz umarım uzun yıllar bedelsiz sermaye artırımı olmaz.Eğer Naten 4 haneli rakamları görürse 1 lotu gram altından daha değerli olacak anlayana şaka gibi bedelsiz sermaye artırımı yapsın kısa vade de para kazanıyım yok öyle eşşek gibi hissede beklemek zorundasın temettü ne kadar verir sorarlar kısada para kazanmayı düşünüyor diğerleri aptal aylarca hissede bekliyor.
https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LebDh.png
210,7 üzeri kapanış güzel olur yarın için.
Yıl sonu işlemleri hesap kapamalar fonların hesap kapamalari vb tahta sahipleri kağıtları hemen aşağı vurup satışları asagilardan almak istiyo bazı tahtaları gözüküyor genel olarak bir kaç gün tahtalarda baskı olusturacaktir yatırım tavsiyesi deildir...
Sn. Anyoranza,
Enerji ve enerji yan sanayi(santrali olmayanları kastediyorum) firma başlıklarına göndermiş olduğunuz yazıları okumuştum. Ky lehine olan bu zahmetinizi takdirle karşılıyorum.Gerçekten bir çok hisse ilerdeki bir kaç yılı fiyatladı ve aşırı pahalı hale geldi.Ve bu yüksek fiyatlardan girenler ya bekleyecek ya da zararı realize edecek. Burdan Naten'le ilgili özel yazılarınızı ise geriye doğru okurken dün akşam farkettim. Uzun bir süredir nateni takip ettim ve natende yazdım.Halen yatırımcısıyım .O yüzden bende bu konularla ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.
Naten sizinde belirttiğiniz gibi yekdem kapsamında santralleri olan bir firma. Bunların tabiiki süreleri var ama o süreye kadarda yüksek gelirleri olacak , santrallerin borç ödemeleri de var tabiiki .Naten büyümesinde yekdem katkısı tartışılmaz. 25 mn dolarlık bir gelir hesap etmiştim yıllık net olarak,borç ödemesi çıktıktan sonra.Borçlarını kapattıkça gelirleride yükselecektir. Bu yıllık ciddi bir gelirdir. Yekalarla ilgili gelirler düşüktür ama yinede santral yapımı ve kapasite artışları önemlidir. 1575 mwp lik hedefle ilgili 37 milyar maliyeti yüksek buldum. Son bakmadım ama bir ara 1 mw güneş enerji santral yapım maliyeti 800-900 bin dolar idi.Naten aynı zamanda müteahhitlik firmasıdır. Bu maliyet 18-19 milyara düşer. Ama bu santraller kısa sürede yapılamaz ve yapılırsa da hepsi birden yapılmayacaktır.Şirket bu güne kadarki büyümesini riske girmeden gerçekleştirmiştir.
Naten şu an yaklaşık 2 milyarlık bir nakde sahiptir.Santral finansmanları esen ve magen hisse satışları, kısmi ortaklıklar kurarak sağlanabilir.Taahhüt gelirlerini artırabilirse bu da katkı sağlar.Naten kuruluşundan bu güne kadar hızlı büyüme göstermiş ilk sıralarda bir şirkettir.Bundan sonrada aynı hızlı büyümeyi devam ettirmek isteyecektir..
Naten yurt içinde fırsatlar olursa değerlendirir. Ancak asıl amacı yurt dışında santral yapımlarıdır. Büyümeyi devam ettirecek asıl işler dışardadır.Yurt dışında büyük fırsatlar vardır.
Yurt dışı işleri ve deneyimleri vardır.Bunları bir şekilde geliştirme şansı bulabilirse ki sanırım arayışları devam etmektedir. O zaman naten adına daha büyük ve yeni bir büyüme başlayacaktır. Saygılar.
Zor hisse , zor hesap. O kadar kolay ekmek yok. Belli. Ytd. Sabırlılar sabırsızdan alacak. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaptığı primi geri verdi tekrardan başa döndü.
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin (Şirket) sahip olduğu Şirket sermayesinin %1,4625 'ine tekabül gelen 935.978 TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değerli pay için 81,00 TL fiyatla Alıcı Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.'ne Kurumumuz aracılığıyla (Alıcı/Satıcı Üye) toptan alış satış işlemleri kapsamında satılacaktır.
Satılacak toplamda 935.978 TL nominal değerli paylar halihazırda "Borsa'da işlem gören niteliktedir".
Bir aydır yatirm fonlarının satışları karşılandı açığa satış ve kredinin daha ilk gün tabanını yedik magen de de fonların satışları olabilir dedim ama bu nün yukarıdaki haber Esenboğa hisse geri alim yapiyor bize postaliyor , Esenboğa kendi gelirleri olan şirket yüzde 1,4 payını ben ne yapayım zaten yüzde 75 i bende 81 Milyon benim kasamdan niye çıksın benim param olsa kendi hissemi alirim bahane Esenboğa dan bu payları neden Naturel Holding Almiyor hayır bana sordunmu yatırımcıya bunla ilgili Yönetim Kurulu Kararı varmi yok bakkal dükkanımi burası kafasına göre iş yapiliyor , yatırım tavsiyesi deildir....
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin (Şirket) sahip olduğu Şirket sermayesinin %1,4625 'ine tekabül gelen 935.978 TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değerli pay için 81,00 TL fiyatla Alıcı Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.'ne Kurumumuz aracılığıyla (Alıcı/Satıcı Üye) toptan alış satış işlemleri kapsamında satılacaktır.
Bu satışın bir manâsı olmalı.Esenboğa'nın geri aldığı hisseleri natene satması bu gün natene tabanı getirdi. Bundan sonra da muhtemelen geri alımları satacaktır. Bunun muhtemel bir sebebi , bu günkü bir önceki yazımda belirttiğim gibi bir kısım esen ya da magen hisse karşılığı bir ortaklık veya ilerde dahada değerlenecek hisseleri patronun şimdiden geri almasıdır.
Bende bir ihtimal olarak sizin düşüncelerinizi bende düşünüyorum yeni yıla girmeden dokebilecegi kadar dökmeye calisiyor iki gün evvel tavanda 90 bin lot varken satmıyor hayir ben tavandan deil tabandan satmak istiyorum diyo hisse sahipleri bizde inandık :whistling:
Patron piyasadaki hisseleri uhdesinde toplamaya devam ediyor.Naten geri alımlarınıda satın almıştı.Bunlarıda alma ihtimali var.
Info Yatirim 114 000 lotla satisda bir numara info Yatirim fonu mu idi acaba fonların satışları biterse 10 dk da yukari doğru silip supururler Yatirim tavsiyesi deildir
Normali yarın tepki yükselişi yaşamasıdır fakat Naten huyunu bilenler bilir genelde düşüşe başladığında 4 yada 5 günden tepki vermeden düşüş yaşayamaya devam etmesidir.Umarım bu seferde aynısı olmaz.
Anyoranza Ak enerji hissesinde 1 ay önce Naten tavan serileri yaşadığında eli ayağı titredi bütün yenilebilir enerji hissesi forumlarına yazmış aynı yazıları fakat kötü niyetli bir arkadaş hisselerin düşüş yaşamasını isteyen birisi.Son olarak bugün Naten zaten düşüş yaşıyordu kap haberi ortada yoktu.
Anyronza arkadaşın eli ayağı daha çok titreyecek Alzheimer hastası olacak yazdıklarını unutacak foruma.
Aslında Esenin aldığı geri alımları Naturel Enerji ye vermesi Naturelin Esenbogadaki pay oranını artırmak, Naturelin pay oranını artırmak patronunda pay oranını artırıyor, Esenbogada geri aldığı Magen hisselerini kendi üstüne alicak zincirleme olarak birbirleri üzerindeki oy oranları artırılıyor bu nedemek halka açıkladı paylar alınarak kontrol edilemeyen pay oranlari azalıyor kardan sirketler daha fazla pay sahibi olmak istiyor bu nedemek hisse satmayip sirket hisselerini şu an piyasa fiatlari normal olduğu halde hisseye para vermesi ilerde bu değerlerin düşük kalacagi anlamına gelir ,sirket sahipleri de 2023 ve 2024 u satin aliyolar , yatırım tavsiyesi deildir...
Kap haberi forekse 15 24 de atıldı ben öyle gördüm zaten dedimya Yilsonu işlemleri dun satilanlarin paraları Cuma geçer bu gün satanlar Pazartesi yeni yılda alırlar nakit parayı bugün düşüşler genel olarak azalır diye dusunuyorum yatirim tavsiyesi deildir
Patron dun 50 000 lot aldim demiş 187 20 _187 40 araligi alan Naturel Holding bugün Kap haberi bugün yatırım tavsiyesi deildir..
Düşüşlerde çıkışlarda her hisse için normaldir. Ancak naten yekdem santralleri olan ve döviz üreten bir enerji şirketidir.Bunun yanında yurt dışı ve yurt içinde taahhüt işleri yapan ve bunlardanda ha keza yüksek döviz gelirleri olan bir şirkettir. Şirket değil ,her birinin ayrı işleri olan bir şirketler topluluğudur.
Bütün bunlar bir tarafa enerjiler içindeki en düşük sermayeli ve kârlı şirket oluşu ise nateni bizlerin gözünde en cazip enerji şirketi konumuna getirmiştir.
Naten sermayesi 33 mn. Bir karşılaştırma yaparsak istanbulda 2 adet 1+1 rezidans fiyatıdır. Piyasa değeri ise sadece 335 mn $
Son 9 aylık bilançoya göre ise % 39 brüt kâr marjı ve % 43 net kâr marjına sahiptir.
Son 9 aylık ciro 633 mn tl olup yaklaşık yarısı elektrik üretimi diğer yarısı da inşaat-taahhüt işlerinden gelmiştir. Ve geçen yılki ciroyu 3,36 katlamıştır. Bütün bunlar kendi hesaplarımda dikkate aldığım rasyoların son bilanço değerleridir. Bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Iki defadır 200 TL de kafamıza balyozu indirdiler Naturel grup 3.kez denemede bakalim tutabilcekmi veya yeni yıla 200 ler de girebilcekmi bakalim diyorum ama grupta hala hisse toplama ile uğraştığı içinde pek umudum yok git gel ler çok oluyor seans içinde bakalim zaten surda bi yarin kaldı yatırım tavsiyesi deildir..
patron 189 seviyelerinden 50 bin lot daha alıyorsa ... hayırlı uğurlu olsun, hareket vermesini geciktiren neden satışa zorladığı yüklü alımlar olabilir o bizden daha iyi bilir,
naten tarafından tekrar esen hissesi alımı gerçekleşmiş
Bu Naturel Holding patronun yüzde yüz sahibi olduğu Şirket de ilginç içinde bir sağlık ürünleri sirketi var şimdi Naten oraya geçti bir yazılım şirketi var birde ges panelleri bakım yapan şirket var fakat Yönetim Kurulu üye bilgi forumlarında Patron yaklaşık 10 yerde yönetim kurulu başkanı gozukuyor fakat karşısında gayri faal diyor anlamadım,savunma var girisim var maden var insaat var bunlar sonra faaliyetleri gecicek nedir pek bilgi sahibi olamadım...
patron 200 üstü grlsin bas gaza...
frene değilllllll
Arkadaş millet bu yatrımları nasıl yapıcak diye soruyor Naten Esenboğa ve patron takmış hisse alımına şirketler kazandığı karlarla hep hissemi satın alıncak , anlamış deilim , kapanışı ve son hareketleri şirketin hoşuma gitmedi , geçen tavana kadar alınıp tabanda patrona verilen 50 000 lot kafalarda soru işareti bıraktı , yatırım tavsiyesi deildir...
Naten 2022 yılı kapanışı 190,400 bakalım.Umarım 2023 yılı performansı 2022 yılından daha iyi olur.
200 üzeri kalıcılık sağlasa iyiydi fakat geri geldi fakat yükseliş trendinde dip seviyesi yükseldi ayrıca patronun alım yapması olumlu yıl içinde en yüksek gördüğü seviye 220 civarları.sıkıntı yok Naten de yola devam.
Başka sirket ortakları yükselen hisse fiyatlarından hisse satıp burdan aldığı nakitle şirketlerine faizsiz para veriyor bizim ağa da sirketlerde nakit sıkıntısı yok diyor , Naturel Holding karı ile Naten Geri alıyor, Naten karı ile Esenboğa hisse geri alıyor, Esenboğa Karı ile Magen geri alimi zincirleme devam ediyor , yatırım tavsiyesi deildir..
hocam milletin ne dediğine takılma, boş boş sözler laf olsun torba dolsun, bu adamlar holding işletiyorlar. ne kadar para harcayacaklarını ne kadar zaman da amorti edeceğini ince ince hesaplamışlardır. bu böyle biline
öte yandan 33 sermaye ve 2,5 milyar özsermayeli naten tüm muadillerinden oldukça ucuz işlem görüyor , enerji fiyatları ortada. ve naten 4. çeyrekte çok daha yüksek kar gönderecektir...
bizler Yusuf Şenel beye inandık hissesine yatırım yaptık... hissesini hangi fiyatta tutacağının taktiri kendisindedir.
Naturel Enerji yatirimcilarinin yeni yılını kutlarım .
Naturel Holdinge sattığı hisselerin maliyeti 165 TL
Bu nedemek 33 000 000 TL sermaye × 165 = 5 445 000 000 TL oz sermaye sahip diye hesaplanmış. Bizim şu anki Ana ortaklik öz sermayemiz 2 486 530 000 TL civari gozukuyor , iki kat bir degerleme var bakalım hayırlısı, yatirimtavsiyesi deildir..
28 aralıkta taban oluğumuzda patronun 50 bin adet alımı önemli demek patronda memnun değil hisse fiyatından ben böyle yorumlarım ve hisse fiyatının ileride yükseliş yaşayacağını düşünüyor yoksa niye alım yapsın.Naten FD/Favök 16,50 geçmişte Fd/Favök 50 civarlarını görmüş bir hisse Naten.Bence en kötü zaman kaybı yaşatır bu da normaldir piyasadan dolayı fakat takasta malın toplu olması belki zaman kaybı bile yaşatmaz Naten böylede bir durum var kısmet.Herkese sağlıklı iyi yıllar.
Borsanın %2,76 prim yaptığı günde Naten %1,89 prim kaybı yaşadı.Hisse yükseliş trendinde fakat düzeltme yaşamaya devam ediyor ve işlem hacmi düşük seviyede bana inandırıcı gelmiyor yaşadığı prim kaybı.