Sayfa 328/359 İlkİlk ... 228278318326327328329330338 ... SonSon
Arama sonucu : 2871 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: NATEN - Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.

Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Sn. Anyoranza,
    Enerji ve enerji yan sanayi(santrali olmayanları kastediyorum) firma başlıklarına göndermiş olduğunuz yazıları okumuştum. Ky lehine olan bu zahmetinizi takdirle karşılıyorum.Gerçekten bir çok hisse ilerdeki bir kaç yılı fiyatladı ve aşırı pahalı hale geldi.Ve bu yüksek fiyatlardan girenler ya bekleyecek ya da zararı realize edecek. Burdan Naten'le ilgili özel yazılarınızı ise geriye doğru okurken dün akşam farkettim. Uzun bir süredir nateni takip ettim ve natende yazdım.Halen yatırımcısıyım .O yüzden bende bu konularla ilgili görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Naten sizinde belirttiğiniz gibi yekdem kapsamında santralleri olan bir firma. Bunların tabiiki süreleri var ama o süreye kadarda yüksek gelirleri olacak , santrallerin borç ödemeleri de var tabiiki .Naten büyümesinde yekdem katkısı tartışılmaz. 25 mn dolarlık bir gelir hesap etmiştim yıllık net olarak,borç ödemesi çıktıktan sonra.Borçlarını kapattıkça gelirleride yükselecektir. Bu yıllık ciddi bir gelirdir. Yekalarla ilgili gelirler düşüktür ama yinede santral yapımı ve kapasite artışları önemlidir. 1575 mwp lik hedefle ilgili 37 milyar maliyeti yüksek buldum. Son bakmadım ama bir ara 1 mw güneş enerji santral yapım maliyeti 800-900 bin dolar idi.Naten aynı zamanda müteahhitlik firmasıdır. Bu maliyet 18-19 milyara düşer. Ama bu santraller kısa sürede yapılamaz ve yapılırsa da hepsi birden yapılmayacaktır.Şirket bu güne kadarki büyümesini riske girmeden gerçekleştirmiştir.

Naten şu an yaklaşık 2 milyarlık bir nakde sahiptir.Santral finansmanları esen ve magen hisse satışları, kısmi ortaklıklar kurarak sağlanabilir.Taahhüt gelirlerini artırabilirse bu da katkı sağlar.Naten kuruluşundan bu güne kadar hızlı büyüme göstermiş ilk sıralarda bir şirkettir.Bundan sonrada aynı hızlı büyümeyi devam ettirmek isteyecektir..
    Naten yurt içinde fırsatlar olursa değerlendirir. Ancak asıl amacı yurt dışında santral yapımlarıdır. Büyümeyi devam ettirecek asıl işler dışardadır.Yurt dışında büyük fırsatlar vardır.

Yurt dışı işleri ve deneyimleri vardır.Bunları bir şekilde geliştirme şansı bulabilirse ki sanırım arayışları devam etmektedir. O zaman naten adına daha büyük ve yeni bir büyüme başlayacaktır. Saygılar.
    Anyoranza Ak enerji hissesinde 1 ay önce Naten tavan serileri yaşadığında eli ayağı titredi bütün yenilebilir enerji hissesi forumlarına yazmış aynı yazıları fakat kötü niyetli bir arkadaş hisselerin düşüş yaşamasını isteyen birisi.Son olarak bugün Naten zaten düşüş yaşıyordu kap haberi ortada yoktu.

Anyronza arkadaşın eli ayağı daha çok titreyecek Alzheimer hastası olacak yazdıklarını unutacak foruma.

3. Aslında Esenin aldığı geri alımları Naturel Enerji ye vermesi Naturelin Esenbogadaki pay oranını artırmak, Naturelin pay oranını artırmak patronunda pay oranını artırıyor, Esenbogada geri aldığı Magen hisselerini kendi üstüne alicak zincirleme olarak birbirleri üzerindeki oy oranları artırılıyor bu nedemek halka açıkladı paylar alınarak kontrol edilemeyen pay oranlari azalıyor kardan sirketler daha fazla pay sahibi olmak istiyor bu nedemek hisse satmayip sirket hisselerini şu an piyasa fiatlari normal olduğu halde hisseye para vermesi ilerde bu değerlerin düşük kalacagi anlamına gelir ,sirket sahipleri de 2023 ve 2024 u satin aliyolar , yatırım tavsiyesi deildir...

4. Kap haberi forekse 15 24 de atıldı ben öyle gördüm zaten dedimya Yilsonu işlemleri dun satilanlarin paraları Cuma geçer bu gün satanlar Pazartesi yeni yılda alırlar nakit parayı bugün düşüşler genel olarak azalır diye dusunuyorum yatirim tavsiyesi deildir
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

5. Patron dun 50 000 lot aldim demiş 187 20 _187 40 araligi alan Naturel Holding bugün Kap haberi bugün yatırım tavsiyesi deildir..
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

6.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    Aslında Esenin aldığı geri alımları Naturel Enerji ye vermesi Naturelin Esenbogadaki pay oranını artırmak, Naturelin pay oranını artırmak patronunda pay oranını artırıyor, Esenbogada geri aldığı Magen hisselerini kendi üstüne alicak zincirleme olarak birbirleri üzerindeki oy oranları artırılıyor bu nedemek halka açıkladı paylar alınarak kontrol edilemeyen pay oranlari azalıyor kardan sirketler daha fazla pay sahibi olmak istiyor bu nedemek hisse satmayip sirket hisselerini şu an piyasa fiatlari normal olduğu halde hisseye para vermesi ilerde bu değerlerin düşük kalacagi anlamına gelir ,sirket sahipleri de 2023 ve 2024 u satin aliyolar , yatırım tavsiyesi deildir...

Bu görüşler bana görede doğrudur.Bende aynen katılıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by anadolulu alp Yazıyı Oku
    Anyoranza Ak enerji hissesinde 1 ay önce Naten tavan serileri yaşadığında eli ayağı titredi bütün yenilebilir enerji hissesi forumlarına yazmış aynı yazıları fakat kötü niyetli bir arkadaş hisselerin düşüş yaşamasını isteyen birisi.Son olarak bugün Naten zaten düşüş yaşıyordu kap haberi ortada yoktu.

Düşüşlerde çıkışlarda her hisse için normaldir. Ancak naten yekdem santralleri olan ve döviz üreten bir enerji şirketidir.Bunun yanında yurt dışı ve yurt içinde taahhüt işleri yapan ve bunlardanda ha keza yüksek döviz gelirleri olan bir şirkettir. Şirket değil ,her birinin ayrı işleri olan bir şirketler topluluğudur.
    Bütün bunlar bir tarafa enerjiler içindeki en düşük sermayeli ve kârlı şirket oluşu ise nateni bizlerin gözünde en cazip enerji şirketi konumuna getirmiştir.

8. Naten sermayesi 33 mn. Bir karşılaştırma yaparsak istanbulda 2 adet 1+1 rezidans fiyatıdır. Piyasa değeri ise sadece 335 mn $

Sayfa 328/359 İlkİlk ... 228278318326327328329330338 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •