Kestirdi.
Akşama 1. kademe tedbir gelir.
Bile isteye hisseyi sürekli tedbire sokmaları çok tuhaf.
Bu konuda tek senaryom da beklentinin çok büyük olması sebebiyle kimsenin bulaşmasını istememeleri.
Bakalım, göreceğiz.
Printable View
devreleri de yaktık
Sabah 24 alım yapmıştım ek yapmadım çünkü inatla düşürmeye çalışıyor. Şeker alınca uyarmıştım o pcin girdiği tahtalar maalesef iflah olmuyor. Biraz can sıkabilir o nedenle kademe alım her zaman uygundur
bu nasıl bir teknik çalıştırmak öyle
https://www.tradingview.com/x/tmPLaUQx/
Allahın lütfu git-gellerle bugün %30 marj yaptı %12'sini yakaladım. Çok fazla trade yapıyorlar kağıtta son 2-3 ayda adamlar ihya oldu bizi de ihya ettiler. Cevher gibi unum. Bugün hayatımdaki işlem rekorumu kırdım..
Güzelde bir kapanış yaparsa tadından yenmez unumun:)
Bugün güzel trade imkanı verdi. Ben girmedim o toplara ama becerebilen olduysa tebrikler.
Zaten bugünden sonra adım adım zorlaşacak trade etmek. Malum, VBTS...
Yaklasik son yarim saattir tahtayi izliyorum. 23.92de 50bin lot satista bekliyordu, saniyesinde aldilar. Al sat, al sat 460milyon TL hacim oldu. Koca imkb30 hisselerinin cogunda bu kadar hacim yok.
Bu al sat isinden para yapan varsa bravo. Net toplamdan bakinca cok da para yapan yok gibi. Ornegin Is Yatirimdan toplam 146milyon TLlik hacim olmus bugun. Son durumda net 92bin lot net alicili Is Yatirim. Bu net alim lotunun hesaplanan alis fiyati 23.50. Hisse zaten su an 23.88. O kadar cambazlik sonucu ortada birsey yok. (kisi bazli fark ediyordur, ama dedigim gibi toplamdan bakinca araci kurum bazli ortada bir kar yok). Diger araci kurumlar da benzer.
Aslında biraz farklı durum. Sadece uluun için değil borsanın genelinde işlemlerin %90-95’i trade üzerinden gidiyor. Fakat farklı aracı kurumlardan işlemler yapıldığı için herkes farklı düşünüyor. Bofa dan alıyor şekerden satıyor, gedikten alıyor yatırımdan satıyor gibi. Ben bugün 4 tur yaptım 5. tur uçakta olduğum için yapamadım. Dünyaları kazanıyorlar çünkü işlemler tamamen hakim güçler tarafından oluyor. Ben işlemleri hacim ve AOF baz alarak yapıyorum. Bugun hemen eksi başladı ve hep eksi gitti bunu görünce acele etmeden hep dusukleri kovaladım tepkiye oynadim çünkü 26-27 araligi mal verdi hemen oralara çıkamaz. Beklenti üstü 1. Çeyrek gibi bilanço gelirse ben direkt 30 üstü bekliyorum. Tabi bu git gellerle adamlar paraya para demiyor esas vurgunu trade den kazanıyor
https://www.youtube.com/watch?v=hHSmBJk6w0c
Geriye alarak 18:41 (günün saati) - Patron konuşmuş
birde böyle bakalım buğday vadeli
https://i.hizliresim.com/g6zvxn7.png
Çok güzel mal düşürdü 23 lerde hemen 1 lira üzerine koydu unum:)
Koridor uluunu bağlamaz... hammaddeyi rusya gönderiyor zaten...
Günlük takas paylaşabilecek bir arkadaşımız var mi
tüm satışlara rağmen burada kalması muhteşem
Devre kesmek için g.tünü yırtıyor herhalde başaracak:)
Çok çırpındı devre kesmek için sağolsun kesti unum:ok:
Başardı bile..
Geçen gün tedbire sokamadı, kısmet bugüne artık.
Bu arada buğday vadelileri 750 dolar / bushel gördükten sonra 810 dolara geldi..
Bence tekrar brüte girecek. Her gün devre kesiyor çünkü. Brütte daha rahat indir kaldır yapıyorlardı şimdi biraz daha zorlanıyorlar çünkü düştükçe alıcı geliyor ve bu sefer daha da sağlam veriyorlar. E haliyle satan olmadığı için bu sefer hızlıca yukarı döndüremiyor. Dün mesela 23'lerde mal düşürdü hemen 24'lere geldi bugün 23 altında..Belli ki 22 altının dalıp çıkma yapacak dalar da alıcı artarsa 20 altını yoklayabilir. Çok mal kaydı piyasaya son 1 hafta.
Cuma günü 27.56 gördü, hacim 630 Milyon.. Tarihin en en yüksek hacmi!!!
3. iş gününde 5 lira düştü hacimler bugün hariç çok yüksekti. Oralarda verilen mallar bence az değil. Hızlı düşüşün sebebi bu.
Bakalım o mallar nerede ve nasıl düşecek bekliyoruz. İyi bilanço kilidi açar yoksa biraz sıkıcı seanslar bekliyor bizi.
Artık günde 2-3 liralık hareketler bence kolay kolay olmayacak.
Dünün aynısı gibi.
Devre kestir, kestirdiğin yerden yaklaşık 1 lira yukarı götür, oradan aşağı ver..
Adamlar ahtapot gibi bir anda %3 yukarı yapıyor malı verdi mi aniden emirleri silip tekrar yerine getiriyor.
Şimdi biraz tren doldu rahat hareket edemiyor brütte bu %3 kısa vurkaçlar %10'ları buluyordu bu nedenle brüt adamların işine geliyor.
tekrar mallarımı yerine koydum.
anlaşma bozulma ihtimali var
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...UVxxOTO53vj90M
Mayıstaki bilanço öncesi fiyat neredeyse 1 ay boyunca 1-2 liralık bir bantta yatay seyretmiş (75,-9,5 arasında)
Sonrası malum..
Şimdi marj biraz daha geniş gibi görünse de, 22-25 arasında gidip geliyoruz epeydir.
Bakalım bilanço gelince ne olacak. Bir süre daha yatay gidebiliriz sanki..
1. çeyrek gibi ekstrem bir bilanço gelirse ben 30 üstü hareketi bekliyorum.
Sonuçta bu normal hareket eden bir kağıt değil aşırı agresif bir kağıt son 2 aydır.
Bu kağıttaki en büyük indikatör hacimler..Hacimler 400'lere geldi mi kırılım oluyor aşağı veya yukarı. Geçen hafta 27.56 gördü şimdi 5 lira aşağıda..Bu ciddi bir kırılımdı 600 M hacim oldu en tepe seviyelerde..
Eğer yukarı dönerse ki şu an ivmesi aşağıda hacim yükselmesi ile tekrar yukarı yönlenecektir. Dünkü hacim 200 M.
Öncelikle bir hususta netleşmemiz lazım. İlk çeyrek bilançosu ekstrem miydi, yoksa yeni normal mi?
Ben yeni normal, hatta yeni normalin alt sınırı olarak görüyorum.
Bundan sonra katlayarak olmasa da, artarak gideceğini düşünüyorum.
Aynı bile kalsa, 250 milyon TL kar yıllık 5,5 TL civarı bir HBK yapar.
Onu da 8-10 fk ile çarpsanız 40-50 rahat görmesi gerekir.
Yanılırsam ve kar Ç1'den düşük gelirse kendi adıma satar çıkarım.
Bence geçen yıla göre bayağı ekstrem ama yeni düzene göre normal:)
Katlansın karlar ki bizde katlanalım unumda:ok:
22.60 altına gelirse bugün de devre keser. Çok sert satış baskısı var. Belli ki çok atlayan oldu
22.00'nin altında mal kaptırır bence.
Oralara düşürür mü? Olabilir..
Ama hissenin hak ettiği yerler buralar değil.
19 Ağustos sonrası göreceğiz.