Adana kebap 50 liraya dayanmış kelle paça çorbası olmuş 30 lira pek çok lüks konsept lokanta sinek avlıyor çalışanlar nispeten daha ucuz yerler
Adana kebap 50 liraya dayanmış kelle paça çorbası olmuş 30 lira pek çok lüks konsept lokanta sinek avlıyor çalışanlar nispeten daha ucuz yerler
Evde yemek yapabilme çeşidim az olduğu için getir'in kampanyaları kullanıyorum. Onlar bile alt limit koymuş en az 50 tl sipariş verceksin diyor. eskiden maks. 20 tl ye karın doyardı. 2 sene önce dürüm 15 liraydı şimdi ise sosisli sandviç 10 lira.
Şişli kurtuluş'ta bazı müdavim mekanlar direniyor mesela. Büfe tarzı ürünlerle birlikte tombik döner (17) ve tavuk suyu çorba (10) gibi olmazsa olmaz ürünlerin tüketimi arttı.
İlçeler arası bile enflasyon muazzam seviyelerde.
Market olsun yemek olsun , ürünleri euro veya dolar bazlı çeviriyorum. En azından geçici rahatlama sağlıyor.
Bu jenerasyon "her alanda" çok kötü bir gelir tuzağına denk geldi.
90'lı yılların sonunda en azından reel faiz vardı. 90'ların bulgaristanına döndük.
--
Yetkiyi verdiler, içimizden geçtiler.
1002.47 tl
en az 500mt2
1000 market
verin yetkiyi görün etkiyi.
para fışşkırıyehhh
Oğlana her cumartesi antreman çıkışı bir esnaf lokantasından hep aynı menüyü alıyorum .
-az kelle paça
- az dana kavurma
- az pilav
4 ay önce 36 TL olan bu menü bu hafta itibariyle 51 TL oldu. 1 ay kadar önce 47 TL idi.
Enflasyon %19 muş tuike göre.
Öte yandan fabrikada mavi yakalılarla konuşuyorum çok ilginç şeyler söyleniyor. Alt gelir gruplarının yaşadığı mahallelerde bakkalarda açık ayçiçek yağı satılıyormuş. tek pişirimlik ayçiçek yağını pet bardak ile alabiliyormuşsun. Yani litrelik ayçiçek yağı bile alamayan insanlar var.
Ama tabi para fışkırıyeahhh...
Bence parayi fiskirtanlar akoglanlar...:)
Syg,
Kursat AYVATOGLu gibi akoglanlar kadar olamadik :)
Ne demisler at binenin kilic kusananin...
Okudukca, gordukce komplekse giriyor coluk cocuk ve niyeti bozuyor..
Syg,
Gulduren hesap kullanan var mi. Internette hala 19.50 yaziyor. Yarin onu deneyeceğim..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kebap işini amma büyüttünüz be hocam.çok kebap seviyorsanız ...gideceksin kasaba 1 kg kıyma 72 TL...kasaba diyeceksiniz ki 1 kg kıyma yarisini kuzu boşluk koy.tek çektir...sonra eve gidip bir rondo alacaksın içine 1 adet kapya biber maydonoz tuz ve 1 diş sarımsak geçir rondodan (yahut ipli rondolar var şimdi daha iyi olur parçalamak..) koy kıymanın içine yoğur...tak ahşap kebap şişlerine .sonra paketli lavaslar satılıyor ..(böyle fırınlarda satilanlardan olursa iyi olur)al lavasida ...sonra geriye seçenek kalıyor kömürde yapacaksan mangal yakacaksın ...domatesi biberi önden pişir ...mangal yakmak zor ise o kıymalı karışımı tepsiye yaydir..koy fırına ..fırınin altınada biber domates koy pissin..e pisincede çıkar fırından koy lavasa eti domatesi biberi bı de sumaklı soğan ...kıvır lavasi ...yada tırnaklı pide .dünya kadar mal cikar..bol bol yersin ...burada en temel nokta kıymasını almak ..onu da kasaptan halledeceksiniz.. 100 liraya 11 sis adana çıkar ..yaninada buz gibi ayrann.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ingiltereyi yakalıcaz nerdeyse. 1.80 gbp (tesco). Private label ürün.
https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/262876719
Kebabi 33 tl ye yiyorum.acili ezme ve cigkofte ikramli.tabakta .pideli.
Dolar cekirdegin uzerine bindi gidiyor.düttt.
Arka sokakta dönerci var
50 gram pide arası ayaküstü yiyorsun 40 tl .
Ne zaman önünden geçsem en boş anında 50 kişi kuyruk var bekleyen .
Bunlar yüzünden başka sokakta geçmek zorunda kalıyorum
lucas
cenki al antep e gel
kendi ellerimle kıyma ve kuşbaşı yapayım , bıkana kadar yiyip gidin , üzerine de baklava
kıymayı da küşlemeyi de ( kısa bel tercihimdir ) kasaba gider hazırlatıp alıp bağa gidip mangalı yaparız
taş fırından da açık ekmekleri alırız
şiş saplamayı da öğretirim size , isterseniz birazda patlıcan kebabı yaparız , bekliyorum
YTD
Of of Antep mutfağı da dünyada meşhur ..Sağol arda27 inşallah geliriz bir gün ayarlayalim işleri .
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilirsin ki cenkte bende kalıplıyiz kolay doymayiz.bir opsiyon primini götürürüz..[emoji3][emoji3]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dedim de Şifreyi unutmuş ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aynen özledik. arşivimdeki eski yazılarından birini paylaşayım.
"bu forumu takip eden gerçek üyeler benim gözümde gerçek pehlivanlardır......kafasını kullanmış parasını tutmuş çeşme akarken birikim yapmıştır....diğer kesim yıllardır çalişır...çalışır....geriye baktığında bir dikili ağacı yoktur...ben neyleyeyim böyle çalışmayı....10 sene çalışıp para biriktiren biri benm gözümde 25 yıl çalışıpta hiç bir şeye sahip olamayandan daha kıymetlidir......bu forumdakiler parasını dış tehlikelerden.... zevki sefalardan....eğlencelerden....lay lay lomlardan vs vs koruyup geleceğine yatırım yapmış kişilerdir....doğal olarak kıskanan kesim çoktur.....para biriktirmek insanın içinde olacak.....bu yoksa zaten ötekilerdendir....bizden olamaz....dikkat ediyorum bu forumdakiler hep aynı şahıslar...yıllardır aynı....demekki alayımız boş insanlarız....yıllarca birikim yapamadan sadece iki dudak arasına mahkum korku içinde acaba işten atılırmıyım diye pisi pisine çalışmaktansa......özgür ama güvenli yaşamayı tercih ederim......bende 12 yıl dolu dolu çalıştım....tek hedefim keyif adamı olmaktı.....bunun için deli gibi birikim yaptım....iş hayatına asla güvenmedim....haklı çıktım....işten çıkarıldığımda zaten yolumu bulmuştum....hedefimede ulaşmıştım....benle aynı zamanda işe başlayanlar halen yerinde sayıyorlar....işten çıkarılan arkadaşlarımda birikim olmayınca zar zor bulduğu yerlerde yaş olmuş 50 halen çalışmak zorundalar....zamanında ben çalışırken tatile çıkmazdım....tatil paramı birikim olsun diye bankaya atardım......yanımdaki arkadaşım vede arkadaşlarım en kral 5 yıldızlı otellerde ailecek tatil yaparlardı...üstünede 2 aylık maaşlarını borçlanırlardı.....banada gülerlerdi....kim haklı çıktı?.....bugün ben dişimi sıktığım günlerimin şimdi keyfini sürüyorum....çalışmayada gerek duymuyorum.....herşey zamanında olur....varsın bize aylak desinler.....ben sabah kahvaltımı saat 10 da keyifle yaparken.... çoğu kafasız arkadaşlarım halen saat sabah 6 da işe gitmek için yola koyulurlar......biz boş adamlarda olsak geleceğimiz dolu.......ama ya diğerleri???....." chucky
Bu adam iyi iş yapıyor:
https://www.youtube.com/watch?v=VF2Na9e3n-w
cok cocuk yaparsa halk cahil halk olusur sonucta böyle olur nokta.
O da bir cadde cocugu idi ama gidiwan gibi kaka cocuklardan degil...:)
Evini kentsel donusumden yeniledi..
Sonra parasi belli bir seviyeye ulasinca bi de dukkan aldi..
Sonra da pek yazmaz oldu zaten...
Yani herkes onu mevduatci diye bilir ama esasinda o da bir emlakci idi...
Yazilarindaki onemli vurgu hep tasarruf, birikim ve yatirim uzerinde idi..
Beni istemezdi pek baslikta hisse senedi egilimim nedeni ile..:)
Bu nedenle bir cok forumdasa hem iyiligi hem de kotulugu dokanmistir..
Tr'de yillardir mevduat isi bitik..
Yillardir neg fayis aliyor cileli mevduatci..
Bir sure daha da alacak gibi gorunuyor...
Syg,
5 yıllık CDS 444
Yön yükarıya.!!