https://mobile.twitter.com/ragipsoyl...46840358486017
14 mayısta söz sizde
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://mobile.twitter.com/ragipsoyl...46840358486017
14 mayısta söz sizde
Çok il gezdim. En iyisi Ankara simidi. Çocukken, simit ve kuplerde buzlu su satmışlıgımda var.. Eskiden simit fırınları vardı. Sadece simit satardı.. Buralardan seyyar simit satıcıları gelir simitleri alır. Kendi bölgelerinde satarlardı. Taş fırınlarda yerli susam ve pekmezle yaparlardı. Unda yerli un.. Yıllar içinde her yerde simit yapılmaya baslandı. Odun atesi birakıldı. Elekırk veya gazlı fırınlarda pişmeye baslandı. Dondurulmuş. Fabrikasyon simitleri ocaga hazır atılmaya baslandı. Susam uzak dogudan geliyor. Un keza dusuk kaliteli....yinede simit güzel bir gıda..
yalnız her simit fırını , her simit satan pastane uzak doğu dan gelen susamı serpmiyor. % 100 yerli susam , güzelcene pekmez kullanan müesseseler de var, hakkını don't eat.
Merkez bankası :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d89a7d0afa.png
Seçimlere kadar açığa satış yasaklanması ya da başta bankalara temettü yerine borsadan alım yapın denmesi mümkün bence.
Bence piyasada 2 tip robot var, sürekli düşük risk ile biriken karı alan, bir de sondajlama usulü zayıf ellere yürüyen. İkinci robota sen kenarda dur ya da HILTI'yi yukarı doğru tut derler belki.
Ahmet Mergen robotun arkasında 5 milyar dolar var onunla baş edemezsiniz diyordu.
Bankalara yüksek faiz ile dışarıdan para bulun denmiş gibi.
o yukarıdaki metinde TL mevdüatın öncelikli özendirilmesi deniyor... mevduat nasıl özendirilir ? mudilere verilen faizleri düşürerek. zaten faizleri düşürünce enflasyon da düşeceği için katmerli ekmek kadayıfı... hella sis farları eşliğinde ışığa doğru çekiliyoruz...
Ülkemizde far ve aydınlatma grubu elemanları ile meşhur olsada , röle, akü, disk, balata, sıvılar (fren sıvısı, antifriz, cam suyu..), silecek, sensörler vb..de üretmekte.
Sis farları eskiden çoktu, benim aklımda CIBIE kalmış.
https://i.hizliresim.com/915ajy9.jpg
<<<<<<<<
Although HELLA first started out in lighting electronics back in 1899, today it has become an integral supplier of vehicle electronics solutions.
https://i.hizliresim.com/341mhtu.jpg
tesadüflere, rastlantılara inanmam. çakışmadır o. mesela bilet aldın ve şans sana vurdu büyük ikramyeyi kazandın. talih kuşu mu ? tamam da bilet aldın... bilet aldın... bilet aldın... o ikramye için bilet aldın. biletin vardı değil. bak bilet aldın.
akşamüstü yaylaya çıktın, şöyle gökyüzünü seyrederken bir ufo geldi seni ışınladı aldı götürdü. şans mı ? yaylaya çıktın.. yaylaya çıktın...
Yapı Kredi mobil programından 25 TL'ye piyango almıştım ama numarası belli değil. Onu pazartesi sorayım.
Gündeme uygun bir söz.
"Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemedir. Birlikte çalışmak başarıdır."
Henry Ford
-Şuan ortalama %27’ye kadar yükselen mevduat faizleri TCMB kararı sonrası daha da yükselebilir..
-Son dönemde azalan KKM, artan döviz mevduat ilgisi TL mevduata yönlendirilebilir..
KKM + borsadan çıkan ve çıkacak! paranın
mevduata park edilmesi isteniyor, gibi..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevduat faizleri yükselirse ardından kredi faizleride yükselmez mi ?
Droncu damat Babacana veryansın ediyor, tweeterda..
Seçimden sonra iktidarın ilk işi, eğer
Alırlarsa.. Vatan, millet Sakarya edebiyatıyla
yaptığı işlerin muhasebesine girmek!!
Ne kazandın? Vergin ne? Teşvikler, yurt dışı hesaplar.. Damat olma adına devletten ne aldın??
Hesap sorulmaz ise, hiç iktidara gelme
Bırak bu adamlara.. Devam etsinler..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bank of şahapın yeni düzenlemesi bankalara yarar mı? Yaramasa da geçici bir bahar havası yaşatır mı? Ya da holy pazartesi hatrına fışkırtır mı?
Önümüz kara kış, hele seçimden sonrasını düşünemiyorum halkbanka dedim kredi ver verdi götürüp çay deterjan vs gibi akmaz kokmazlara gömdüm.
9 ay önce 90 kuruşa aldığım fairy bulaşık ilacını dün metroda 6.50 lira görünce görevliye bunları ne zaman tane satacaksınız dedim, baktı yakında başlarız abi dedi gülerek.
Neyseki elimde 3 seneye yetecek kdr daha var
Muhalefet bula bula ulkenin en basirili teknoloji sirketi, ic ve dis askeri operasyonlarda ulke lehinde anahtar rol oynamis silah sistemleri uretmis dunyada en cok talep goren Sihalari ureten %100 yerli sermaye ile kurulmus bir firmadan hesap sormayimi bulmus...?
Ben Turkiye Cumhuriyeti tarihinde bu denli vasifsiz ve vizyonduz bir muhalefet yapisi gormedim. Hangisine uzun bir elbise bicti isek bir muddet sonra sacmalamaya basliyor.
Beni en cok uzen meclisteki bu denli dusuk vasif ve donanima sahip bu siysetcilere verilen bu maas ve emekli maaslaridir.
Yarisi ortalama bir memur maasindan ote fazlasini hak etmiyor. Bazilarinin ulusal mecliste bulunmalari bile ap ayri bir sorun zaten.
O kadar basit değil bu işler..
CB'nin damadı olup,arkasında TC'nin tüm imkanları,ihaleler,destekler. Başarılı oldun! Afferin..
Ankara'da ne şirketler var, destek bekleyen, 10 bayraktar çıkaracak ,işler yapacak firmalar..
Onları da kestin, yol vermedin.. Damadın iş yapsın diye!!
Ortaya çıkmayacak mı? Bilinmiyor mu? ...
İş kaybetmeye gör..
Ertesi gün neler neler duyarız.. Merak etme..
Bizi asıl korkutan SU meselesi..!
-BURSA Nilüfer Barajı..%5 doluluk seviyesinde..
-Doğancı Barajı %32 seviyesine inmiş...
MARDİN'de yeraltı suyu 450 metreye inmiş.. Biraz daha inseler petrol..!
KONYA ve civarı Aralık ayı yağışları geçen yıla göre %75 azalmış...
İktidarın yapması gerekenlerin -su yasası dahil- 10 senedir yapmadığını yazmış Dursun Yıldız..
En büyük sorun ise -PLANLAMA ve KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ-..demiş,Yıldız..
Başımıza gelen felaketlerin en acımasızı AKP.. Hak ettik mi? Evet..
Sağcısı,solcusu..RAdikal islamcılara Ülkeyi teslim ettik.. Buyrun..Yaşayın..
[IMG]https://i.hizliresim.com/5cwbt0o.png[/IMG]
Kenan EVREN..Darbe yaptı..
Astğı astık,kestiği kestik..Hesap sorulmaz, kanun O'ydu..
Fakat ekonominin başına Damadını getirmedi..
Ya da arkadaşlarından Generallerden birini, ekonomiye atamadı..
Çocuklarından birinin adına vakıf kurup,Ülke genelinde yardım adı altında Haraç toplamadı..
Ekranlara çıkıp faizi indiririm, çıkartırım nastır şudur budur gibi kendini aşan ve itibarsızlaştıran durumlara düşmedi..
Ülke'yi Turgut ÖZAL'a emanet etti.
Karışmadı..
ÖZal ekibini kendi kurdu..
Gerektiğinde EVREN'le takıştı,kavga etti.Ama dediğini yaptırdı..
Başarılı da oldu..
Bugün sanayi ihracat yapabiliyorsa %50 üzeri başarı ÖZAL hanesine aittir..
Nereden nereye...
Kerem abi gözünü seveyim şu akp ile İslam'ı karıştırma. Üç semavi din de Yüce Yaratan insanları her türlü kötülükten men eder. akp nin dinle adalet ile vatan millet ile zerre alakası yok.
Sn, Kerem bey,
Sektor ihakkinda bilgisi ilan biri olarak soyluyorum. Soylediginizin hemen hemen hic birisi dogru degil diyebilirim.... Keske Baykar benzeri daha onlarca yerli sirketimiz olsaydi. Varsin devletin tesvik, destek ve hibeleri ile beslenmis olsun.
Muhalefet bu sacma cikislarla sadece baltayi kendi ayagina vuruyor. Sacmalayacaklarina en azindan sussunlar daha fazla oy alirlar.
Zamanla göreceğiz...
Muhalefetin çıkışı doğru , bildikleri sıradan halkın bildikleri olmasa gerek!
Zamanı gelince BAYKAR'da hesaba çekilmeli...
Ne açıdan ...?
MALİ..... konu hep para..para..para... Bunların dini imanı PARA.. TAnrıları da PARA olsa gerek!!
Konunun AHLAKİ ZAAFİYETİ de var..
Damadını ,devlet adına tüm imkanlarıyla desteklemek..
İnönü,Ecevit veya başkası bunu yapar mıydı??
Sn Ayhan bey,
TUSAS'in Urettigi ANKA ve Aksungur ihalari hem fiyat-teknoloji kistasi hemde muharabe alaninda Baykarin ihalari kadar basarili degiller. Suriye ve Libya operasyonlarinda hem TB2 hemde Anka yi aktif kullandik. TB2 yi daha cok ve daha derin operasyonlarda kulkanmamiza ragmen daha cok Anka kaybettik. Ustelik Anka birim maliyetide daha yuksek.
Biz diplomatik iliskilerimizi devreye sokarak ancak 3 ulkeye sinirli sayida Anka satabilmisken Baykarin satis sozlesmesi yapmis oldugu ulke sayisi 27 yi buldu. Baykar ABD, Israel ve Cin gibi onde siha/iha uretici ulkelerinde taktik iha sinifi pazarini elinden aldi. Bu sektorde kriterler bellidir. Fiyat-Teknoloji-Savas deneyimi.
Aslinda butun ozel ve kamu savunma sirketlerimiz cok basarilidir. Her birisi kendi segmentinde adeta tarih yaziyor desek abartmis sayilmayiz diye dusunuyorum.
Kendimi eski jenerasyondan kabul etmeliyim..
Burada BAYKAR'I...AKP'yi savunan nesille aramızda ,1 nesil fark var..
Onlar en az15 sene önümüzdeler..
AHLAKİ NORMLARI..Farklı..!
Bizim namussuzluk,ahlaksızlık saydığımız
devleti soyma, vergi kaçırma,kendi ailesine devlet çıkarlarını sonsuza kadar açma, liyakatsiz ,yeteneksiz kişilere devlet kadrolarının verilmesini kabullenmişler ve normal kabul ediyorlar..
Her gün onlarca insanı öldüren Katil PUTİN'le dostluk yapılmasını uygun buluyorlar..
Neredeyse haklı bulacaklar..
Ben onları anlamıyorum..Onlar da beni..
Zaman değişti,insanlar değişti..
Biz değişmedik..!!!
Çok az liyakatlı insan oldu bu ülkede
Eskiden beri onlarda vasat insanlara boyun eğmedi. Yurt dışına gitti..
Bu ülkede kalanlar vasatizmin üyesi
İşe yaramaz diplomalarına istihdam işi açtı devlet....
Bir birimizi kandırmayalım...
Çok akıllı adamı kaldıramaz zihniyetimiz..
Susuzluk konusu önemli, uzak doğu vs ülkeler kurtcuk seri üretimi yapıyorlar, zamanla muhtemelen uzay beslenmesine geçeceğiz. Mesela 3 çeşit hap ile hiç yemeden yaşayabilme, tabii bu hapların maliyeti vs.
Tıpkı 25 yıl öncesinin drone gelişimi gibi.
Erken kalkan yol alır
Bir gün ŞARIK TARA(Enka)'nın annesi oğlum demiş..
Ne iş yaparsan yap, sakın silah sanayiine bulaşma..
İnsan öldüren işlerde elin,işin,olmasın..
Kim yaparsa yapsın,kazansın,sen YAPMA!
Hayatım boyunca bunu unutmadım demişti...Tara
Ölüp gideceğiz sonunda,
Hesaba çekileceğimize inanıyorum..
En az 3konuda kafam biraz rahat..
Bu sorulardan geçerim..
1- İçki,sigara gibi insanı öldüren ,hasta eden işlere bulaştın mı? Yatırım,hisse.. Hayır.
2-Tefecilik ve Bankacılıkla ilgili kurucu,aracı,oldun mu? Hayır.. (Faiz alıp,verme işi nereye girer..Hesabını vereceğiz)
3- İnsanların doğrudan öldüren silah imalatı işine girdin mi? Çalıştın mı? Ortak oldun mu? Sorumluluğun oldu mu? HAYIR..