Su anda yavrularini etkileyen birsey yok.
Ama ilerde Sise ile baslatilan lean & mean yaklasimi dogrultusunda yavrulara da el atilir mi bilmek zor.
Printable View
Hep atmasyon aynı netteki hiç birşey bilmeyip herşeyi bildim diyen hüstadlar gibi.Bla Bla Bla.
Madem bu kadar biliyordun yıllardır bu topiclerde Bu İktidar gitmeden bu bankadan bir cacık olmaz diye niye konuştun.
Çünkü bu yaptıklarının hepsi millete malını sattırtmak için.Aynı şeyleri ŞİŞE de de yaptın.Bir öyle bir böyle yazdın özellikle pandemi zamanı sonra da ben herşeyi bildim ayağına yattın.Yemezler paralel evrende yaşıyorsun sen galiba burası gerçek dünya herkesin harcı değil.
Topic orada kim ne zaman ne yazmış arşivde kabak gibi duruyor.
Şu gün bari insan utanır ben bildim demeye kalkışmaz.
Burada bence en büyük bomba yeni kurulacak içerisinde 147 iştirak olacak İŞ SİNAİ VE YATIRIMLAR HOLDİNG AŞ nin ileride halka arzından İŞBANK a gelecek deli para.. Buna bir deriden 3 post çıkarmak denir. Geçmişte bunu eczacıbaşı yaptı..Global de Mehmet Kutman Yaptı..Kurulacak bu Holdingin 2025 de %20 sinin halka arzından İŞBANK a kaç para gelir.. BİST de kıytırık şirketlerin 30-40 milyar TL lere çıktığı yerde..yapılacak bu halka arz çok ses getiri diye düşünüyorum.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=55365&page=56
Şuradan itibaren 10-15 sayfa okuyun. Şimdi konuşmak kolay. Marifet o zaman doğruyu savunabilmekti.
Sayın Balina bu karardan sonra birilerinin çok fena mamaları kesilmiş olacak. Senin yazdıkların onların işine gelmez seni anlamazlar.
Her iştirak maalesef çiftlik olmuştu şirketleri demiyorum maalesef tahtaları.İştirakleri baskı baskı baskı ucuza topluyordu birileri. Şimdi işleri zor bu saatten sonra artık.
Benim anlamadığım nokta ben isctr'yi toplarken bütün holdingin ortağı oluyordum ama şimdi diğer şirketler isctr'nin bünyesinden çıkacaksa isctr'nin değeri düşecek mi? Ya da başka bir şey mi olacak?
Şimdilik bir fark olmayacak. İş Bankası 147 şirketi bünyesinden çıkarıp, yeni şirkete devredecek. Ve o yeni şirketi %100 bünyesine dahil edecek. Yani, hala tüm holdinge ortak olacaksınız.
Gelecek yıl bakalım o holding şirketi borsaya arz mı eder, kapalı mı tutar göreceğiz.
Günaydın arkadaşlar
yazılanların bazılarını okudukça inanın üzüldüm ,arkadaşlar bir sakin olun lütfen ,öyle yanlış yazı ve yorumlar var ki şaşırmamak elde değil, kafadan bir görüş yazıyor ben böyle diyorum yanlışım varsa düzeltin diyor ,yani bildiğinden emin de değil ,unutmayın en zararlı insanlar bilmediğinde bilmeyen insanlardan gelir. Hem bilmiyor hem biliyorum diyor yani
aslında kendi ayaklarına da bizimkilere de bilerek yada bilmeyerek kurşun sıkıyor. ve ortam kakofoniye dönüşüyor ,gerçeklerle yanlışlar arasında kalan insanlar taraflaşmaya daha sonrada tatsız tartışmalara neden oluyor sonuç forum bilgi edinme amacından çıkıp ego yarış alanına dönüşüyor,
bakın şişe cam örneğini düşünün Anadolu cam ,Trakya cam ,Denizli cam birleştiler tek çatı altında sermayeleri oranında kendilerine şişe cam hissesi verildi ,peki daha sonra şişe cam halka arz edildimi ,hayır diğerleride zaten halka açık şirketlerdi sadece sinerji ve tasarruf yapmak amacıyla bir araya getirildiler., yine OYAK çimento örneğini düşünün bir kaç çimento firması bir araya geldi ,peki halka arz edildi mi hayır ,daha bir sürü yanlış yazı ve yorumlar var, unutmayın köyün altında söylenen yanlışa köyün üstüne gelince kendinizde inanır ve zarar görürsünüz ,biraz araştırın bir bilene danışın ,ben ne olacağını bilmeme rağmen yine de pazartesi ,iş grubu halka açık şirketlerinin birinin genel müdürü arkadaşımdır ,bilgi almaya çalışıp ona göre hareket edeceğim ,alabilirsem bura dada paylaşırım. Maalesef basında olayın farkında değil ,onlarda yanlış bilgiler vermişler bir kaç yerde .
Bunlar planli HORASANLI, rastgele yapilan seyler degil. 100 sene sonra secim sonuclarindan sonra niye yapildigini bir dusun derim.
Secimden sonra Is Bankasindan su musibetler gitmeden bir halt olmaz yazdiktan sonra ulkenin kuru %50 devalue oldu.
3 ay burda butun bankalar prim yaparken en kotu performansi gosterdi, yatirimcisi her gun Is Bankasina kufur etti.
Birsey bilme misyonum yok ama tuttu mu... tuttttu.
Bankalar 1 prim yapiyorsa, musibet gitseydi 5 prim yapacaklardi. Ama herseyden once geleceklerine umutla bakabilecektik. Her an yobinin coreklenmeye kalkma riski olmayacakti. Nas ayet diye ulkenin ekonomisinin icine edenin cark edecegini nerden bilebilirsin. Yarin tekrar vahiy inmeyecegini yaz boz tahtasina cevirmeyecegini nerden bileceksin.
Borsa bir sabit degil. Muneccim tarragi yok, insider da yok, gelen dataya gore hareket ediyoruz.
O data da dun geldi. Is Bankasi bir asirdir yapmadigi seyi yapiyor. Bankanin solo faaliyetleri on plana cikacak. Sadelesmeye gidilecek. Yatirimci bunu sever. Bu surece de 2018 ve 2019 senelerinde coreklenme vaazlarindan sonra gidildigi (2019'da kararlastirildi, 2020 Ocaginda aciklandi), yani bankanin temeline gelen siyasi tehdide karsi kendini koruma cabalarina girdigi asikar.
Bu da nasil olur. Yabanci bir ortak alarak. Hak hukuk olmayan yerde yabanci ortak seni dunya mahkemelerinde surundurur usulsuz birsey yaparsan. ABD sebek gibi mahkeme salonlarinda oynatiyor hukumeti 6 senedir. Rest cekemediler, yemedi. Karsinda ABD var. Mal varligini aciklarim dedi... fisssss.
Sise'nin yavrularinin birlesmesi ilk adimdi. Hem bir cok parcali cam sirketinden bir dev yaratildi, hem de verimlilik artti. Bu da calismalarin son asamasi bence. Degerleme raporuna gerek olmadigi icin cabuk bitirilir prosedurler. Ama ilerde herhangi bir optimizasyona giderler mi yavrularda bilemiyorum. Nihai hedef yabanci ortaktir. Bu yola gitmeden secim sonuclarini beklemeleri de tesaduf degildir. Yani banka yabanci ortaga isteksiz, sagolsunlar. Ama lean & mean organizasyon yabanci ortak olmasa da iyi.
UV yatirimcisi icin pozitif gelisme.
Bir yatirimci olarak ornek vereyim. Elestiriyorum diye yasama-yurutme-yarginin ayni yerde oldugu yerde hisselerime vatan haini, terorist, KETO diye el koyulabileceginden iskillendigim icin hisselerimin cogunu yabanci ortagi olan TAV'a gecirmistim kac sene once. Sonucta heriflerin hayati yalan, ne yalan atacaklari belli olmaz, hic guvenmedim ve guvenmiyorum.
Tombik/Pegi degil, TAV. Hic nakit de tutmadim.
Cunku birsey yapsalar gidip Fransa'da ADP'yi dava ederim, soke soke alirim hisselerimi.
Sirketlerimiz icin de durum farkli degildir. Benim gorusum boyle. Bu gunlere tesaduf gelinmedi, cok da iyi yapildi.
Horasanlı KAP ı iyi oku bu üÜşişe veya diğerlerindeki gibi basit bir birleşme değil. Burada yeni bir şirket kuruluyor ve İşbankası tüm iştiraklerini buraya devredecek. Yani kısacası bir dev doğuyor. İster inan ister inanma
https://i.hizliresim.com/53awn5f.png
isist endeksi son 2 ayda %70 prim yapmış. haber çok olumlu olsa da kısada haberi satış için kullanabilirler.
kim bilir belki de 147 şirketi paket haline getirip halka açabilirler. yabancı ortak arayabilirler. tabii ki de bu başka bir işin yolunu yapmak için tasarlanmıştır.
Sise ve Oyak Cimento zaten halka acikti HORASANLI. O yuzden degerleme yapip cevirdiler hisseleri.
Burda birsey farketmiyor (simdilik). Halka acik olan olmayan yavrular aynen devam ediyor.
Yavrular Is Bankasindan cikip holdinge geciyor, Is Bankasi da holdingin %100 sahibi oluyor.
Holding halka arz edilebilir mi? Ilerde edilebilir.
Bankada olan holding iskontosu solo bilancolar gorunmeye baslayinca piyasa tarafindan kaldirilir tahminimce.
Holdingin olasi bir halka arzi, ya da yabanci ortaklik gorusmeleri hisseyi olumlu etkiler.
UV yatirimcisi icin guzel gelisme. Kisa vadede ise kim bilebilir el turco'nun dedigi gibi.
KAP ı on defa okudum ,bir dev doğacağı fikrine tabii katılıyorum bunu ben şişe grubunda yaşadım tüm cam hisselerimden vardı 4 le 5 lira aralığında sürünüyordu ,birleştiler diğer cam grubu hisselerime sermayeleri ve fiyatları oranında değerleme yapılarak şişe cem hissesi verdiler, ve bu gün 50 lira olan dev bir şişe cam ortaya çıktı, evet bura dada dev doğacak ancak burada benim vurgulamak istediğim doğmamış çocuğa don biçilmesi ,halka arz söylemleri yahu daha durun bir birleşelim şirket ortaya çıksın, ondan sonra konuşalım ,erken öten horoz olmayalım ,hele durun bir devin boyunu görelim demem o .sonra deve don dikeriz elbet
Müneccim değilsen buralarda üst perdeden konuşurken birileri seni uyarırken bilmediğini bilecektin.Hayır sen buralarda hiçbirşey bilmedin.Yıllardır atmasyonlarınla topiclerde insanları yanıltıyorsun.Sen önce atmasyona devam edeceğine günah çıkart......
Yıllardır bu topiclerde boş konuşuyorsun. Çünkü bu işte ahkam kesebilecek kadar bilgin yok. Ehil olmadığı konuda insan bu kadar atmasyon yapmaz.
dikkatinizi bir şeye çekmek isterim kurulacak olan AŞ ,holdingden bahsedilmiyor ,A.Ş ve Holdinglerin yapısı organizasyonu kural ve kaideleri farklılık içerir Holding çatıdır bünyesinde AŞ ler olur AŞ ler daha farklı şirket yapılarıdır ,
İş bankası bunu muhakkak düşünmüştür neden holding değilde AŞ dediler ,bu konuyu araştırmak lazım ancak onlar mutlaka bizden daha iyi bildiklerinden ve daha lehte bir durum olduğuna inandıkları için böyle bir karar aldılar, A.Ş dediler,
ilerleyen günlerde bu konular yazılıp çizildikçe daha çok detay ve doğrular ortaya çıkacaktır ,şimdiki bizim burda yazdıklarmız fikir jimnastiği
Bunlarin nihai amaci yabanci ortak icinse (ki bence oyle) boyunu gormeye gerek yok derim. Hersey optimize edilecek, daha da verimli olacak. Yabanci ortak olmasi yok coktum yok corekleniyorum diye siyasi baskinin da bitecegi anlamina gelir. Katilmaz misin?
Evet 1 sene surunduler, ama o arada korona da cikmisti. Soda'nin koronanin ortasindaki Italya'nin gobeginde Kromital'i, Trakya Camin Rusya'da(?) fabriklari vardi. Hepsi etkilenmisti.
Sayın Horasanlı.
Holding şirket zaten A.Ş olmak zorundadır.
Holdingle normal A.Ş arasındakı fark, holding şirketlerin direkt satış ve üretim yapamamasıdır.
Detaylı bilgi bu linkte mevcut: https://miranlegal.com.tr/tr/yayinla...tler-toplulugu
İş bankasının bir hissesinin bile yabancıya gitmesine asla gönlüm razı olmaz ,ama işbirliğine gidebilir ,mesela KONTROLMATİK hissesiyle bir ortaklığını yada birlikte bir işe girdiğini düşünün Türkiyeyi en az on yıl öne çeker,koskoca ABD başkanı bile kontrolmatiğin ABD deki fabrikasının bitirilmesini dört gözle beklediğini söyledi,öyle yabancıya uzaklara gitmeye gerek yok ,bu kontrolmatiğe uzaya gönderdiği uydunun üzerine istikbal göklerdedir Kemal ATATÜRK yazdılar diye teknoloji bakanı adamların teşviğini onaylamadı iyimi ,aynı Kontrolmatiğe ABD 500 dönüm yarısı hibe arsa verdi 200 milyon dolar yatırım teşviği verdi sigorta indirimi vergi indirimi ihracat ve ithalat kolaylık etşvikleri,ve 2038 yılına kadar üretilecek tüm ürünlerine alım garantisi verdi ,ille yabancıya gerek yok bizde ne cevherler varda sahipsizlik yüzünden eleden kaçırıyoruz tıpkı doktorlarımız gibi ,bilim adamlarımız gibi
neden o zaman birine holding birine aş diye bir terim çıkarmışlar,bak kendiniz belirtmişsiniz ,birinin yaptığını diğeri yapamıyor diyorsunuz özetle farklılar aynı değiller ,yani cin ayrı şeytan ayrı derlerya işte öyle bir şey ,iş adamları hangisi avantajlı duruma gelirse onu tercih eder,
Koç holding, sabancı holding AŞ değil mi?
Holding için zaten AŞ kurmak zorunlu.
Sadece bu AŞnin ticari ünvanında ve faaliyet alanında holding olmasını belirtmek lazım.
AŞ bir yasal formasyon türüdür. Şirket hukuki olarak Limited, AŞ, komandit ortaklık vs olabilir.
Holding ise bir faaliyet türüdür ve bu faaliyet türü ile sadece AŞ tipi şirket iştigal edebilir.
Siz şunu demek istiyorsunuz elma aynı zamanda armuttur . o zaman neden birine armut diğerine elma diyelim ,fiyatlarıda aynı olsun ,ağaçlarıda aynı olsun mümkün mü değil tabi bir kere yönetmelikleri farklı ,işlevleri çok farklı,ha burada önce şirketleşme nedeniyle belki holding kelimesini kullanmadılar derseniz ona katılırım ,önce AŞ kurulur daha sonra holding aş yapılabilir bu mümkün ,yani temel olmadan bina olmaz misali
Hayır ben onu söylemiyorum. Fakat benim ne söylediğim önemli değil. Önemli olan insanların ne anladığıdır.
Holding diye şirket türü YOKTUR. Holding bir faaliyet türüdür. Ve holdingler ZATEN Türk Ticaret Kanununa istinaden AŞ olmak ZORUNDADIR.
Bir AŞ şirket kurup altına 147 şirket topladığınızda bu AŞ holding OLUYOR.
Zira holding faaliyeti SADECE diğer şirketlere iştirak etmekle kısıtlıdır.
Ben elmalara armut densin demiyorum.
Yağ Armutları, Yarım Yağ Armutları, Bergamotlar, Yarı Bergamotlar, Yeşil Uzun Armutlar, Sürahi Armutları, İri Armutlar, Paslı Armutlar, Misket Armutları, Erimez Armutlar, Tarçın armutları, Uzun Hoşaf Armutları, Yuvarlak Hoşaf Armuttan, Uzun Şıra Armutları ve Yuvarlak Şıra Armutlarının hepsinin armut olduğunu diyorum.
Örnek verdim. Koç holding, Sabancı holding AŞ mi değil mi?
Tamam bu dedigine ben de katiliyorum. Zaten once de belirttim "ulkemiz icin kotu" diye. Burda da soyledim.
Ama hissenin temeline tehdit var. Bertaraf etmek icin bunu dusunmuslerdir. Sise'nin birlesmesi cokme vaazlerinden sonra oldu. Bu hikaye secim sonuclarindan sonra geldi. Yani planli hedefe dogru gidiyorlar. Kozalaklardaki KETO hisselerine %20 yabanci var diye el koyamadi herifler, yoksa 50 kere yapmislardi.
Kalantor bey, sagolasin. Net.
Sizde yanlışa devam ediyorsunuz maalesef,
Oyak çimento zaten halka arz idi diğer firmalar tasfiye oldu.
Şişecam da zaten halka açıktı birleştiği sirketler tasfiye oldu
İki olaydada zorunlu çağrı yapıldı olay budur.
T.is bankası ile kıyaslamak yanlıştır,bu anonim şirketine devrolacak hisse oranlarıdir vede kolaylaştırılmış şekilde olacağından ZORUNLU ÇAĞRI da olmayacaktır.
Ancak İş Bankası yönetimi Bu Anonim şirket olayı gerçekleştiğinde halka arz etmeyi düşünüyoruz demeleri halinde bir anlam taşır.
Aksi takdirde yapılan sadece bir sadeleştirme işlemi olarak kalır.
İzlediğim 2 yorumcu arz edilme ihtimali üzerinde duruyor.
Yy.tv.degildir.
Sagliklar
Holding ve şirket aynı şey mi?
Şirketler topluluğundaki hâkim şirket ile holding sıklıkla karıştırılmaktadır. Oysa Holding ile şirket toplulukları farklı iki kurumdur. Kanunda olmasa da en azından uygulamada hâkim şirketin şirketler topluluğundaki durumuna holding denir.
AŞ ile holding arasındaki fark nedir?
Holding Nedir, Grup Şirketi Holding Farkları
Şirketler topluluğu bir şirket türü değildir ve birden fazla şirketten müteşekkildir, ancak holdingler bir anonim şirkettir ve başka şirketlere iştirak etmek üzere tek bir şirket olarak kurulabilirler.
Yazışmalarda hakaret ve küçümseme olmamak kaydıyla yazışmak hem formun kalitesini artırır hem doğru bilgiler edinmemize yardımcı olur . şimdilik tek doğru bu katılır mısınız bilmem
Kozaalarda nasıl el konmadi şu anda KOZA İPEK HOLDİNG 1 pay ortak ile Sahibi HAZİNE VE Maliye BAKANLİGİDİR.
Koza İpek holding borsaya açık olmayip diğer şirketlerin tamamına sahiptir.
Halka açık olan Koza ipek enerji,Koza Anodolu metal ve Koza Altın da şu anda HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI kontrol ve yönetimi dedir.
Yani yabancı payının olması ile ilgisi yok.
Yy.tv.degildir
Sagliklar
Peki sagol cinali. Ben Cem Uzan'in kapatilan elektrik sirketleri gibi demek istemistim. Yatirimcinin malina coreklenildi sonucunda. Kozalaklarda o %20 yabanci malina coreklenilmedi, yabanci ortagi da yoktu.
size yedirmezler, hayal kurmayın :he:
O zaman öyle yazacaktiniz kimsenin niyetini bilemem.
Her olayda işi siyasete çekecek bir taraf bularak formu amacından saptirmazsak iyi olur.
Cem uzan sirketlerinde haksızlık yapılmış olabilir konuya vakıf değilim kim haksız bir işlem yapmışsa Allah belasını versin bu ülke ne çekiyorsa kendi yandasini haksız olduğu halde savunanlar yüzünden doğrular gerçekleşmiyor.
Sagliklar
Gelen KAP aciklmasi bence Holdinglesme yolunda atilmis bir adimdir ve eninde sonunda tepedeki kurum olan T. Is Bankasi A.S.'nin adinin degismesini gerektirir.
Yatirim Tavsiyesi Degildir.
Arkadaşlar, holding konusunda şöyle bir durum var:
Yeni kurulacak X A.Ş. Türkiye İş Bankasına ait, farklı oranlarda 147 iştiraki bünyesinde tutmak dışında, reel sektörde örneğin, bankacılık, kabzımallık, kırtasiyecilik, toptancılık, bilgisayar programcılığı vs faaliyet alanlarında DİREKT bulunmayacaksa, ister adını Feriha koy, bu şirket teknik olarak HOLDİNGdir.