Sayfa 329/662 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1.  Alıntı Originally Posted by Kalantor bey Yazıyı Oku
    Koç holding, sabancı holding AŞ değil mi?
    Holding için zaten AŞ kurmak zorunlu.
    Sadece bu AŞnin ticari ünvanında ve faaliyet alanında holding olmasını belirtmek lazım.

AŞ bir yasal formasyon türüdür. Şirket hukuki olarak Limited, AŞ, komandit ortaklık vs olabilir.
    Holding ise bir faaliyet türüdür ve bu faaliyet türü ile sadece AŞ tipi şirket iştigal edebilir.

Siz şunu demek istiyorsunuz elma aynı zamanda armuttur . o zaman neden birine armut diğerine elma diyelim ,fiyatlarıda aynı olsun ,ağaçlarıda aynı olsun mümkün mü değil tabi bir kere yönetmelikleri farklı ,işlevleri çok farklı,ha burada önce şirketleşme nedeniyle belki holding kelimesini kullanmadılar derseniz ona katılırım ,önce AŞ kurulur daha sonra holding aş yapılabilir bu mümkün ,yani temel olmadan bina olmaz misali

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Tiflis, Gürcistan
    Gönderi
    142
     Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    Siz şunu demek istiyorsunuz elma aynı zamanda armuttur . o zaman neden birine armut diğerine elma diyelim ,fiyatlarıda aynı olsun ,ağaçlarıda aynı olsun mümkün mü değil tabi bir kere yönetmelikleri farklı ,işlevleri çok farklı
    Hayır ben onu söylemiyorum. Fakat benim ne söylediğim önemli değil. Önemli olan insanların ne anladığıdır.

Holding diye şirket türü YOKTUR. Holding bir faaliyet türüdür. Ve holdingler ZATEN Türk Ticaret Kanununa istinaden AŞ olmak ZORUNDADIR.

Bir AŞ şirket kurup altına 147 şirket topladığınızda bu AŞ holding OLUYOR.
    Zira holding faaliyeti SADECE diğer şirketlere iştirak etmekle kısıtlıdır.

Ben elmalara armut densin demiyorum.
    Yağ Armutları, Yarım Yağ Armutları, Bergamotlar, Yarı Bergamotlar, Yeşil Uzun Armutlar, Sürahi Armutları, İri Armutlar, Paslı Armutlar, Misket Armutları, Erimez Armutlar, Tarçın armutları, Uzun Hoşaf Armutları, Yuvarlak Hoşaf Armuttan, Uzun Şıra Armutları ve Yuvarlak Şıra Armutlarının hepsinin armut olduğunu diyorum.

Örnek verdim. Koç holding, Sabancı holding AŞ mi değil mi?

İş bankasının bir hissesinin bile yabancıya gitmesine asla gönlüm razı olmaz
    Tamam bu dedigine ben de katiliyorum. Zaten once de belirttim "ulkemiz icin kotu" diye. Burda da soyledim.

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu yola gitmeden secim sonuclarini beklemeleri de tesaduf degildir. Yani banka yabanci ortaga isteksiz, sagolsunlar.
    Ama hissenin temeline tehdit var. Bertaraf etmek icin bunu dusunmuslerdir. Sise'nin birlesmesi cokme vaazlerinden sonra oldu. Bu hikaye secim sonuclarindan sonra geldi. Yani planli hedefe dogru gidiyorlar. Kozalaklardaki KETO hisselerine %20 yabanci var diye el koyamadi herifler, yoksa 50 kere yapmislardi.

Kalantor bey, sagolasin. Net.

Günaydın arkadaşlar

yazılanların bazılarını okudukça inanın üzüldüm ,arkadaşlar bir sakin olun lütfen ,öyle yanlış yazı ve yorumlar var ki şaşırmamak elde değil, kafadan bir görüş yazıyor ben böyle diyorum yanlışım varsa düzeltin diyor ,yani bildiğinden emin de değil ,unutmayın en zararlı insanlar bilmediğinde bilmeyen insanlardan gelir. Hem bilmiyor hem biliyorum diyor yani
    aslında kendi ayaklarına da bizimkilere de bilerek yada bilmeyerek kurşun sıkıyor. ve ortam kakofoniye dönüşüyor ,gerçeklerle yanlışlar arasında kalan insanlar taraflaşmaya daha sonrada tatsız tartışmalara neden oluyor sonuç forum bilgi edinme amacından çıkıp ego yarış alanına dönüşüyor,

bakın şişe cam örneğini düşünün Anadolu cam ,Trakya cam ,Denizli cam birleştiler tek çatı altında sermayeleri oranında kendilerine şişe cam hissesi verildi ,peki daha sonra şişe cam halka arz edildimi ,hayır diğerleride zaten halka açık şirketlerdi sadece sinerji ve tasarruf yapmak amacıyla bir araya getirildiler., yine OYAK çimento örneğini düşünün bir kaç çimento firması bir araya geldi ,peki halka arz edildi mi hayır ,daha bir sürü yanlış yazı ve yorumlar var, unutmayın köyün altında söylenen yanlışa köyün üstüne gelince kendinizde inanır ve zarar görürsünüz ,biraz araştırın bir bilene danışın ,ben ne olacağını bilmeme rağmen yine de pazartesi ,iş grubu halka açık şirketlerinin birinin genel müdürü arkadaşımdır ,bilgi almaya çalışıp ona göre hareket edeceğim ,alabilirsem bura dada paylaşırım. Maalesef basında olayın farkında değil ,onlarda yanlış bilgiler vermişler bir kaç yerde .
    Sizde yanlışa devam ediyorsunuz maalesef,
    Oyak çimento zaten halka arz idi diğer firmalar tasfiye oldu.
    Şişecam da zaten halka açıktı birleştiği sirketler tasfiye oldu
    İki olaydada zorunlu çağrı yapıldı olay budur.
    T.is bankası ile kıyaslamak yanlıştır,bu anonim şirketine devrolacak hisse oranlarıdir vede kolaylaştırılmış şekilde olacağından ZORUNLU ÇAĞRI da olmayacaktır.
    Ancak İş Bankası yönetimi Bu Anonim şirket olayı gerçekleştiğinde halka arz etmeyi düşünüyoruz demeleri halinde bir anlam taşır.
    Aksi takdirde yapılan sadece bir sadeleştirme işlemi olarak kalır.
    İzlediğim 2 yorumcu arz edilme ihtimali üzerinde duruyor.
    Yy.tv.degildir.
    Sagliklar

6. Holding ve şirket aynı şey mi?
    Şirketler topluluğundaki hâkim şirket ile holding sıklıkla karıştırılmaktadır. Oysa Holding ile şirket toplulukları farklı iki kurumdur. Kanunda olmasa da en azından uygulamada hâkim şirketin şirketler topluluğundaki durumuna holding denir.

7. AŞ ile holding arasındaki fark nedir?
    Holding Nedir, Grup Şirketi Holding Farkları
    Şirketler topluluğu bir şirket türü değildir ve birden fazla şirketten müteşekkildir, ancak holdingler bir anonim şirkettir ve başka şirketlere iştirak etmek üzere tek bir şirket olarak kurulabilirler.

8. Yazışmalarda hakaret ve küçümseme olmamak kaydıyla yazışmak hem formun kalitesini artırır hem doğru bilgiler edinmemize yardımcı olur . şimdilik tek doğru bu katılır mısınız bilmem

Sayfa 329/662 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •