Originally Posted by
mzffr
Meksa'nın alımı yabancı ordinosu olabilir. Kimin lejyoneri olduğunu iki gün sonra görürüz. Nihayetinde Europower halk arz sürecinde sona yaklaşılması ve rekor talep gelecek beklentisi ile kısa günlük trade etmek istemiş te olabilir. Bu koşulda Europower'ın halka açıldığı gün major bir beklenti gerçekleşme düşüşü beklerim. Ancak, ben birkaç çeyrek sonrasını görmek istiyorum. Şu ana kadar son derece başarılı profesyoneller tarafından yönetilen, global arenada söz sahibi olması öngörülen, kendi alanında neredeyse hammaddeden son ürüne kadar üretim, satış, taahhüt yapan, Arge ile menüsüne yeni ürünler katıp rekabette birkaç adım öne çıkan bir şirketin ortağı olduğumuzu görüyoruz. Bu türk şirketler için 50-60 F/K eritilmesi 2-3 çeyreğe bakar. İlk çeyrek gelsin, Europower halka arz olsun, Peak'in karının Europower'da nasıl konsolide edildiğini ve Gesan maliyet analizine yüzdesel etkisini görelim, sizin yazdığınız gibi bölündüğümüz yere bir yılda gelebiliriz.
Girip çıkanlar olacaktır. Topicten gördüğüm kadarıyla bu haftaiçi yeni ortaklarımız aramıza katılmış. Biz ise bölünme öncesi maliyetlerimize spot fiyatın bölünmesine rağmen ulaşmasını biraz sancılı, son dönemde keyifli izliyoruz.
Sakin olup plana güvenmeye devam. Bu tür kısa vadede katlamalı kazanç fırsatları çok yaşanmaz. Bir yıl önce pozisyon açanların bire on bire onbeş arası kazancı var. Kimi büyük portföyler bu süreçte aramızdan ayrıldı. Bu gözler Otokar, Ege endüstri'yi gördü. 40 lira olan hissenin sadece 5 sene sonra 40 lira üzeri temettü vermeye başladığını gördü. Bordrolu küçük yatırımcıların akıllı yayıtımlar yaparak nitelikli servet oluşturabileceği tek arena BIST'tir. Vadeli işlemlerden bahsetmiyorum. Cumanız mübarek olsun.