Sayfa 660/902 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Arkadaşlar piyasada hisseler bazen içsel değerlerin altında bazen de üstünde fiyatlanir ve eğer bir trend varsa, bu çılgınlığı sürebilmek gerekiyor. Yarın da %7 düşebilir, %5 de yükselebilir, bunu tahtacı bile bilemez. O yüzden hem grafiğinde hem temel verilerinde hem sektöründe trend olan bir hisse aylardır akümüle olduğu fiyat aralığını hacimli kırdıysa; sessizce oturmak gerekiyor. Ta ki artık uçuk fiyatları geldiği zamana kadar. Henüz oralarda olduğunu düşünmüyorum. 50 60 milyar TL'lik iyasa değerleri işte o zaman cari durumuna göre değerlendirildiğinde uçuk fiyatları olur diye düşünüyorum. Herkesin yatırım anlayışı risk anlayışı farklıdır.

Bir müddet fazla zıplamadan hareket etmeden ne olacağına bakmak gerekiyor.

Hayırlısı olsun.

2.  Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    Umarım yanlış anlamışımdır bu cümleyi

Kontr PD 1.5 MİLYAR USD
    SMRTG PD 1,2 MİLYAR USD
    GESAN PD 2 MİLYAR USD

Neye göre smrtg ve kontr ; gesan a göre 2 kat fiyatlanmış durumda acaba merakla cevabı bekliyorum.. pd ler ortada
    Eğer bu hesabı hisse senetleri fiyatı üzerinden yaptıysanız sizi çok üzerler bu piyasada
    Hizli buyuyen sirtketler de duragan bir olcumleme kriteri olan PD'ye bakarsaniz yanilirsiniz. Prospektif F/K 'ya bakmanizi oneririm. O noktada GESAN, digerlerine gore cok daha ucuz fiyatlaniyor.

GESANyil sonu tahmini 690-700 milyon dolar satis ve EuroPower sonrasi kar marji %20-22 'lere yukselmis haliyle. Digerlerine gore ucuz fiyatlanmakta. Temkinli de baksak satislar 450-460 milyon dolar altina dusmeyecek gibi.

Bu noktada YEOTK'nin prospektif F/K si GESAN'a gore bir olcude ucuz kaliyor, digerlerinin hepsi pahali.

Yukarida ayrica dikkat ettiyseniz, europower'dan gelecek halka arz gelirini kagit ustunde olmasi ve bir defalik olmasi nedeniyle dikkate almadim. Onuda dikkate alirsaniz, GESAN iyice ucuzlamis oluyor.

Kabul edersininiz ki buyume sirketleri 30-50 arasi F/K'yla cok rahat fiyatlanir. Bunun isiginda GESAN yilsonu 15-20 dolar arasi fiyatlamaya gider ancak bu piyasanin bilecegi is, o yuzden hedef fiyat verme gibi bir noktada degilim.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : cumbaba; 14-04-2023 saat: 03:48.

Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Hizli buyuyen sirtketler de duragan bir olcumleme kriteri olan PD'ye bakarsaniz yanilirsiniz. Prospektif F/K 'ya bakmanizi oneririm. O noktada GESAN, digerlerine gore cok daha ucuz fiyatlaniyor.

GESANyil sonu tahmini 690-700 milyon dolar satis ve EuroPower sonrasi kar marji %20-22 'lere yukselmis haliyle. Digerlerine gore ucuz fiyatlanmakta. Temkinli de baksak satislar 450-460 milyon dolar altina dusmeyecek gibi.

Bu noktada YEOTK'nin prospektif F/K si GESAN'a gore bir olcude ucuz kaliyor, digerlerinin hepsi pahali.

Yukarida ayrica dikkat ettiyseniz, europower'dan gelecek halka arz gelirini kagit ustunde olmasi ve bir defalik olmasi nedeniyle dikkate almadim. Onuda dikkate alirsaniz, GESAN iyice ucuzlamis oluyor.

Kabul edersininiz ki buyume sirketleri 30-50 arasi F/K'yla cok rahat fiyatlanir. Bunun isiginda GESAN yilsonu 15-20 dolar arasi fiyatlamaya gider ancak bu piyasanin bilecegi is, o yuzden hedef fiyat verme gibi bir noktada degilim.

Meksa'nın alımı yabancı ordinosu olabilir. Kimin lejyoneri olduğunu iki gün sonra görürüz. Nihayetinde Europower halk arz sürecinde sona yaklaşılması ve rekor talep gelecek beklentisi ile kısa günlük trade etmek istemiş te olabilir. Bu koşulda Europower'ın halka açıldığı gün major bir beklenti gerçekleşme düşüşü beklerim. Ancak, ben birkaç çeyrek sonrasını görmek istiyorum. Şu ana kadar son derece başarılı profesyoneller tarafından yönetilen, global arenada söz sahibi olması öngörülen, kendi alanında neredeyse hammaddeden son ürüne kadar üretim, satış, taahhüt yapan, Arge ile menüsüne yeni ürünler katıp rekabette birkaç adım öne çıkan bir şirketin ortağı olduğumuzu görüyoruz. Bu türk şirketler için 50-60 F/K eritilmesi 2-3 çeyreğe bakar. İlk çeyrek gelsin, Europower halka arz olsun, Peak'in karının Europower'da nasıl konsolide edildiğini ve Gesan maliyet analizine yüzdesel etkisini görelim, sizin yazdığınız gibi bölündüğümüz yere bir yılda gelebiliriz.

Girip çıkanlar olacaktır. Topicten gördüğüm kadarıyla bu haftaiçi yeni ortaklarımız aramıza katılmış. Biz ise bölünme öncesi maliyetlerimize spot fiyatın bölünmesine rağmen ulaşmasını biraz sancılı, son dönemde keyifli izliyoruz.

Sakin olup plana güvenmeye devam. Bu tür kısa vadede katlamalı kazanç fırsatları çok yaşanmaz. Bir yıl önce pozisyon açanların bire on bire onbeş arası kazancı var. Kimi büyük portföyler bu süreçte aramızdan ayrıldı. Bu gözler Otokar, Ege endüstri'yi gördü. 40 lira olan hissenin sadece 5 sene sonra 40 lira üzeri temettü vermeye başladığını gördü. Bordrolu küçük yatırımcıların akıllı yayıtımlar yaparak nitelikli servet oluşturabileceği tek arena BIST'tir. Vadeli işlemlerden bahsetmiyorum. Cumanız mübarek olsun.

güne her zamanki gibi hızlı başladık

şeker yatırım dün aldıklarını bugün yine güzel bir karla vermiş..

meksa tahtada böyle hiç görmemiştim. ve tecrübeli arkadaşların yabancı alımı olabilir demesi ve şuana kadar yüklü satışı olmadığı için muhtemel yabancı ya da diğer söylediğiniz fon..

bizim için ikiside olur lotlarını takasa park etsinler yeter..
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by alamut1 Yazıyı Oku
    Umarım yanlış anlamışımdır bu cümleyi

Kontr PD 1.5 MİLYAR USD
    SMRTG PD 1,2 MİLYAR USD
    GESAN PD 2 MİLYAR USD

Neye göre smrtg ve kontr ; gesan a göre 2 kat fiyatlanmış durumda acaba merakla cevabı bekliyorum.. pd ler ortada
    Eğer bu hesabı hisse senetleri fiyatı üzerinden yaptıysanız sizi çok üzerler bu piyasada
    Üstadım Pahalılık-ucuzluk kriteri olarak Fd/favök ü baz alarak söyledim.

Smrtg 80
    Kontr 75
    Gesan 30
    Astor 25
    Yeotk 25

Fd/favök ler bu şekilde sıralanmış durumda. 2 kat değil 2,5 kat hatta ve astor hariç diğerleri %80-90 değer kaybetmesine rağmen böyle.

6.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Meksa'nın alımı yabancı ordinosu olabilir. Kimin lejyoneri olduğunu iki gün sonra görürüz. Nihayetinde Europower halk arz sürecinde sona yaklaşılması ve rekor talep gelecek beklentisi ile kısa günlük trade etmek istemiş te olabilir. Bu koşulda Europower'ın halka açıldığı gün major bir beklenti gerçekleşme düşüşü beklerim. Ancak, ben birkaç çeyrek sonrasını görmek istiyorum. Şu ana kadar son derece başarılı profesyoneller tarafından yönetilen, global arenada söz sahibi olması öngörülen, kendi alanında neredeyse hammaddeden son ürüne kadar üretim, satış, taahhüt yapan, Arge ile menüsüne yeni ürünler katıp rekabette birkaç adım öne çıkan bir şirketin ortağı olduğumuzu görüyoruz. Bu türk şirketler için 50-60 F/K eritilmesi 2-3 çeyreğe bakar. İlk çeyrek gelsin, Europower halka arz olsun, Peak'in karının Europower'da nasıl konsolide edildiğini ve Gesan maliyet analizine yüzdesel etkisini görelim, sizin yazdığınız gibi bölündüğümüz yere bir yılda gelebiliriz.

Girip çıkanlar olacaktır. Topicten gördüğüm kadarıyla bu haftaiçi yeni ortaklarımız aramıza katılmış. Biz ise bölünme öncesi maliyetlerimize spot fiyatın bölünmesine rağmen ulaşmasını biraz sancılı, son dönemde keyifli izliyoruz.

Sakin olup plana güvenmeye devam. Bu tür kısa vadede katlamalı kazanç fırsatları çok yaşanmaz. Bir yıl önce pozisyon açanların bire on bire onbeş arası kazancı var. Kimi büyük portföyler bu süreçte aramızdan ayrıldı. Bu gözler Otokar, Ege endüstri'yi gördü. 40 lira olan hissenin sadece 5 sene sonra 40 lira üzeri temettü vermeye başladığını gördü. Bordrolu küçük yatırımcıların akıllı yayıtımlar yaparak nitelikli servet oluşturabileceği tek arena BIST'tir. Vadeli işlemlerden bahsetmiyorum. Cumanız mübarek olsun.
    Benim yaklasik tahmininde bulundugum fiyatlar, 2023 sonu itibariyle realize olacaktir. Satis miktarlari dogrultusunda bilanco sonuclari ve piyasa bunu one cekebilir.

Yenilenebilir enerji sirket ve yatirimlari onumuzdeki 7-8 yilda hiz kesmeden ilerleyecektir. Bu sektorde GESAN onemli oyuncudur, buyume surecini Turkiye disindaki bolgeye de yayarak dev bir yenilenebilir enerji servis saglayici olarak piyasayi domine edecektir diye dusunuyorum. Simdiye dek yapilanlar, sirketin yonetim kalitesi ve yatirimci dostu davranisi acikcasi umitvar olmami sagliyor.

7. Dünkü yayindan anladigim sunjunior bayi ağı arz sonrasi aciklanma ihtimali çok yüksek. Ben ümidi kesmistim ama şirket büyük beklenti içinde. Demek bilmediğimiz güzel seyler var. Hatta pek pv nin yilsonuna kadar üreteceği 600 megavatti sanirim panellerin sadece gesan projeleri ve sunjunior üretiminde kullanilacagini söylediler. Disariya verecek panelimiz yok demek bizim işimiz cok demek.

8. Ve peak pv yilsonu ciro hedefi 2.5 milyar.

Sayfa 660/902 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •