Altın çok daha başarılı. Dolar alıp dolarla eurobond filan almazsanız dolar çok riskli trilyonlarca bastılar gayet de düşebilir dolares tl ye karşı düşmez ama altına filan karşı ezilebilir...
Printable View
Ben de tam tersi dusunuyorum, altin'da manipulasyon sansi daha yuksek.
Dolar'da bugun ku degerin asagi yonu yok, altin ise cift yonlu.
Cok dolar basildi soylemi , abd karsiti propaganda daha cok, adamlar ulke icinde %2 enflasyonu bir turlu tutturamiyorlar.
Ayrica, St.Marteen, Panama gibi daha bir cok ulkenin de parasi USD dolari.
Rezerv para olmasi nedeniyle, ayrica her kes dolar topluyor.
dolares basılması , yılanoğlu benjaminin değersizleşeceği anlamına gelmez... çünküm konjonktür önemli.... hem dolaresi basar hem de o basılan dolaresleri gene kendine ülkene yatırıma çektirebilirsin ... fed dediğin sana görünen bir aura ... ağuranın ışıltısından gözlerin kamaşmasın diye polarize koyu gözlük takıp baktığında, içerde neler oynaşır görürsün.... heeh işte o gözlüğü peki nerden bulacaksın her gözlükçüde satılmaz... temin edebilen var mı n'evet ... bilderbergde sizi de aramızda görmek isteriz bi dahaki sefere ...
şu dönem ev almak için salak olmak lazım dün karaagağ pelitköy gömeç tarafında 2 katlı bahçeli ev bakmaya gittik. evlerin fiyatları sapıtmış 4-5 gün önce emlakçı ile konuşmuştuk. fiyatlarınıda söylemişti emlakçı bu defa evlere gittiğimizde ev sahipleri emlakçıya söyledikleri fiyatlara 50 ila 100.000 arasında fark koymuşlardı 4 günde 450 dediklerine 500
550 dediklerine 620 700 dediklerine 800 dediler bu evlerin bir önceki yıl bu aylardaki fiyatları inanın %40-50 daha aşağı idi son 3 ayda evlere %%40-60 zam yapmışlar yetmemiş son hafta %10-15 daha koymuşlar.
kimse devlete bankalara birşey demesin insanımız alçak insanımız açgözlü insanımız hırsız olmuş. bununla ne polis ne jandarma ne maliye başa çıkabilir. ev alan salaktır derken kastım aç gözlü evsahipleri insanları salak yerine koyuyorlar koydurmasınlar kendilerine salak yerine alırlarsa bu evlerden 2-3 yıl kar beklemesinler karı fazlasıyla koymuş ev sahipleri evlere
o yıllarda dolar tl trend idi, tl varlıklar ve özellikle arz fazlası olan konutlar zarar ettirdi, fakat bu her zaman böyle olmaz. şimdi trend konutta yukarı. yatırım olur olmaz onunu kararını kendiniz karar verirsiniz ama yarın altın aldım düştü olur belli olmaz yani.
Arkadaslar google den çeşitli kaynaklardan biraz bigi edindim.
Bu erken ödeme cezası, sadece konut kredisine has mış.
Tuketici ve taşıt kredilerinde bu olay yok.
Anladigim kadariyla bu konut kredisinde erken ödeme yapmaya çalışmak aptallik gibi birşey.
Bankada diyor zaten.
Bana erken para getirme, cezalandiririm diyor.
Düşündüm bu durumda en güzel yöntem...
Ödeyeceğiniz meblağı baska bir enstrumanda degerlendirmek.
Ancak şöyle bir durum var...
Ben erken odeme ile birlikte, taksitlerimi artırıp vade kisaltmasi da yaptim.
O zaman en üst perdeden faiz indiriminden yararlandim.