Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)
Alıntı:
Originally Posted by
r.lucas
benim anladigim mt ler ve müdür ,genel merkezin verdiği üst oranlardan ne kadar aşağı baglarsa aradaki farkı prim olarak alıyorlar ..tabi her bankada var mı bu bilemem....misal mt nin elinde 28 oran var .27 den açıyor pazarlığı karşısindakinin pazarlık durumuna göre artttiriyor .hele müşterisini tanıyorsa ,başka yere gitmeyeceğini vs.daha da düşükten bağlama yoluna gidiyor.bi abimiz vardı piyasa faiz oranları 20 iken teb de 18 den bağladı rakam da yüksekti ..dedim abi sakın 20 den aşağı kabul etme . şu bankada 20 oran var alırım giderim de bu kadar basit ..bu duruşu sergileyince 20 oranı aldı.
Tamamda herşey para veya prim demek değil ticaretin bile bir vicdanı olmalı. Ben bankamdan en yüksek faizi vermesini beklemiyorum her mevduat döneminde banka peşinde koşmuyorum bunun karşılığında adil bir faiz oranı bekliyorum.
1-2 puan marj kalabilir ama 60-70 yaşındaki insanlara 4-5 puan aşağı vermek hoş değil.
İnanın geçen gün vicdanım sızladı. Türkiyenin en büyük market zincirlerinden birinde teyze benden migros kart istedi. Ucuza tuvalet kağıdı alacakmış. Oysaki sadece 1 gün sonra %20 indirim var. Bende o anda ödeme yapıyordum. Bir şey diyemedim. Ancak çok üzüldüm. Aslında marketteki personelin yol göstermesini beklerdim. Ama oda olmadı.
Bilmiyorum ben saf biriyim benim bildiğim ticaret arz ile talebi buluşturup makul bir kar etmektir. Ancak günümüzde ticaret yakaladığını affetmemek olmuş
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.