Originally Posted by
hellistheothers
Eski nikim muratti77 10 yılı aşkındır hisse netdeyim, epey eskilerden sayılırım ben de. Bilmediğim ve anlamadığım için soruyorum. Bu bahsettiğiniz tecrübeler, grafiklere bakıldığında pek görülmüyor, Ağustos 2019'dan sonraki yalpalamayı bilmediğim için soruyorum. Grafikte görmüyorum. Bahsettiğiniz dönemden sonra sadece 8- ekim 18 ekim arası bir düşüş görüyorum TCD fonunda ( ki endeks çakılmış ). o arada diğer değişkenler bunun 3-4 misli düşmüş. eib grafiğini de açıyorum. getirileri benchmarkları ile tümü ile uyumlu gibi gorunuyor. Özel bir tarihten sonra özel bir zayıflama vs. göremiyorum. Eıb'inn düştüğü dönemlerde muadilleri çok daha fazla düşmüş .
Yalpalamadan ve insanların tecrübesinden kastınız nedir ? Odtü iktisat mezunuyum, matematikle de aram fena değildir, ama insanların bu engin tecrübelerinin matematiksel karşılığını grafiklerde görmüyorum.
Acaba herkes konuşurken günlük, kısa vadeli gerilemeler abartılıyor, algıda seçicilik yapılıyor olabilir mi ? Bir fonun portföyünün büyümesi ile performans düşüşünün mantıki açıklaması nedir eğer doğru ise ?
Gerçekten anlamak için, öğrenmek için soruyorum, saygılar.