Sayfa 666/1001 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bunlar yaşanan, tecrübeyle gözlemlenmiş olaylar.

Meşhur bir fon yönetim şirketi yetkilisi bunu TV'de söyledi, aşırı giriş fonların yapısını sarsıyor diye
    En yakın örnek GPG daha 1 ay önce fon pay sayımı sınırlıyorum dedi.
    2019 yılı Ağustos sonrası aşırı giriş yaşayan TCD'nin nasıl yalpaladığını gördük.
    Aynı şekilde EIB'nin çok daha iyi olan gidişinin gerilediğini gördük.
    Tüm bunları buranın eski müdavimleri bilirler.

Yani bu tespitler kafadan sallanmıyor eskilerin bizzat gözlemlediği olaylara dayanıyor.

Ha bu arada bizimki sadece bir uyarı.
    Yoksa isteyen istediğini yazar, istediğini alır satar, kimsenin bir şey demeye hakkı yok yazılanlara
    Eski nikim muratti77 10 yılı aşkındır hisse netdeyim, epey eskilerden sayılırım ben de. Devrecilik varsa epey eski tertip sayılırız Bilmediğim ve anlamadığım için soruyorum. Bu bahsettiğiniz tecrübeler, grafiklere bakıldığında pek görülmüyor, Ağustos 2019'dan sonraki yalpalamayı bilmediğim için soruyorum. Grafikte görmüyorum. Bahsettiğiniz dönemden sonra sadece 8- ekim 18 ekim arası kısmi bir düşüş görüyorum TCD fonunda ( ki endeks çakılmış ). o arada diğer değişkenler bunun 3-4 misli düşmüş. eib grafiğini de açıyorum. getirileri benchmarkları ile tümü ile uyumlu gibi gorunuyor. Özel bir tarihten sonra özel bir zayıflama vs. göremiyorum. Eıb'inn düştüğü dönemlerde muadilleri çok daha fazla düşmüş .
    Yalpalamadan ve insanların tecrübesinden kastınız nedir ? Odtü iktisat mezunuyum, matematikle de aram fena değildir, ama insanların bu engin tecrübelerinin matematiksel karşılığını grafiklerde görmüyorum.
    Acaba herkes konuşurken günlük, kısa vadeli gerilemeler abartılıyor, algıda seçicilik yapılıyor olabilir mi ? Bir fonun portföyünün büyümesi ile performans düşüşünün mantıki açıklaması nedir eğer doğru ise ? Rakamlarda göremiyoruz, grafiklerde göremeiyoruz ama tecrübeler öyle mi söylüyor. Söylüyorsa niye söylüyor ?
    Gerçekten anlamak için, öğrenmek için, fikir teatisi için soruyorum, saygılar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Eski nikim muratti77 10 yılı aşkındır hisse netdeyim, epey eskilerden sayılırım ben de. Bilmediğim ve anlamadığım için soruyorum. Bu bahsettiğiniz tecrübeler, grafiklere bakıldığında pek görülmüyor, Ağustos 2019'dan sonraki yalpalamayı bilmediğim için soruyorum. Grafikte görmüyorum. Bahsettiğiniz dönemden sonra sadece 8- ekim 18 ekim arası bir düşüş görüyorum TCD fonunda ( ki endeks çakılmış ). o arada diğer değişkenler bunun 3-4 misli düşmüş. eib grafiğini de açıyorum. getirileri benchmarkları ile tümü ile uyumlu gibi gorunuyor. Özel bir tarihten sonra özel bir zayıflama vs. göremiyorum. Eıb'inn düştüğü dönemlerde muadilleri çok daha fazla düşmüş .
    Yalpalamadan ve insanların tecrübesinden kastınız nedir ? Odtü iktisat mezunuyum, matematikle de aram fena değildir, ama insanların bu engin tecrübelerinin matematiksel karşılığını grafiklerde görmüyorum.
    Acaba herkes konuşurken günlük, kısa vadeli gerilemeler abartılıyor, algıda seçicilik yapılıyor olabilir mi ? Bir fonun portföyünün büyümesi ile performans düşüşünün mantıki açıklaması nedir eğer doğru ise ?
    Gerçekten anlamak için, öğrenmek için soruyorum, saygılar.
    O zaman bir zahmet Eylül 2019'dan başlayıp Aralık 2019 sonuna kadar olan yazışmaları okuyun.O yazışmaları bulup çıkartmam mümkün değil.
    GPG'nin Twitter hesabındaki pay sınırlama kararını okuyun.
    Galiba Tacirler fon yöneticisinin TV'deki açıklamasını bulun dinleyin.Nerden bulucam diyorsanız o konuşmada bu başlıkta yazılmıştı ama bulmam mümkün değil.

Yine bir fon yöneticisi yeni girişler aşırı derecede olduğunda verimli kullanılacak enstrümanlarda değerlendirmenin zor olduğunu, bu tür girişleri daha düşük getirili enstrümanlarda değerlendirmek zorunda kaldıklarını ifade etmişti.

Yani bu konular burada çok tartışıldı.
    Tekrar ediyorum isteyen istediğini yazar
    Umarım bu sefer yanılırız.Popüler bir fonun bocalamasını görmeyiz.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O zaman bir zahmet Eylül 2019'dan başlayıp Aralık 2019 sonuna kadar olan yazışmaları okuyun.O yazışmaları bulup çıkartmam mümkün değil.
    GPG'nin Twitter hesabındaki pay sınırlama kararını okuyun.
    Galiba Tacirler fon yöneticisinin TV'deki açıklamasını bulun dinleyin.Nerden bulucam diyorsanız o konuşmada bu başlıkta yazılmıştı ama bulmam mümkün değil.

Yine bir fon yöneticisi yeni girişler aşırı derecede olduğunda verimli kullanılacak enstrümanlarda değerlendirmenin zor olduğunu, bu tür girişleri daha düşük getirili enstrümanlarda değerlendirmek zorunda kaldıklarını ifade etmişti.

Yani bu konular burada çok tartışıldı.
    Tekrar ediyorum isteyen istediğini yazar
    Umarım bu sefer yanılırız.Popüler bir fonun bocalamasını görmeyiz.
    Ben bunlar yoktur, böyle şeyler dememişlerdir demedim zaten. Forumda da konuşulduğunu biliyorum, konuşulduğu için söylüyorum. O kısma itirazım yok.
    Ben diyorum ki, bunun rakamsal karşılığı istatistik ve grafiklerde yok.
    Bahsettiğiniz fonun pay sınırlama kararı bir çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Pay sınırlayan 1 fon varken son 3 ayda fon pay sayısını artıran yüzü aşkın fon oldu. Bu bir şeyi açıklamaz.
    O fon yöneticisinin söylediği elle tutulur bir açıklama olabilir sözgelimi, eğer getiriler düşüyorsa nedeni o olabilir mesela. Para büyüdükçe hareketi zorlaşıyor olabilir.
    İnsanların genel olarak böyle bir algısı var, ve bu forumda da konuşuluyor ancak geçmişe dönük verilere baktığımızda karşılığı görünmüyor diyorum.

Saygılar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben bunlar yoktur, böyle şeyler dememişlerdir demedim zaten. Forumda da konuşulduğunu biliyorum, konuşulduğu için söylüyorum. O kısma itirazım yok.
    Ben diyorum ki, bunun rakamsal karşılığı istatistik ve grafiklerde yok.
    Bahsettiğiniz fonun pay sınırlama kararı bir çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Pay sınırlayan 1 fon varken son 3 ayda fon pay sayısını artıran yüzü aşkın fon oldu. Bu bir şeyi açıklamaz.
    O fon yöneticisinin söylediği elle tutulur bir açıklama olabilir sözgelimi, eğer getiriler düşüyorsa nedeni o olabilir mesela. Para büyüdükçe hareketi zorlaşıyor olabilir.
    İnsanların genel olarak böyle bir algısı var, ve bu forumda da konuşuluyor ancak geçmişe dönük verilere baktığımızda karşılığı görünmüyor diyorum.

Saygılar.
    O zaman grafiklerde görülmeyen hayali şeyler konuşulmuş olur.
    Yani elinde o dönem fon bulunduranlar bir şey yaşamışlarki yazmışlardı.Olmayan şey niye yazılsın.
    Bir fonun yöneticisi TV'de niçin bunu desin.
    GPG'nin sınırlamasıda yeni girişlerin verimli değerlendirilemeyeceği gerekçesiyleydi.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    O zaman grafiklerde görülmeyen hayali şeyler konuşulmuş olur.
    Yani elinde o dönem fon bulunduranlar bir şey yaşamışlarki yazmışlardı.Olmayan şey niye yazılsın.
    Bir fonun yöneticisi TV'de niçin bunu desin.
    GPG'nin sınırlamasıda yeni girişlerin verimli değerlendirilemeyeceği gerekçesiyleydi.
    Hayali şeyler konuşulmamıştır elbette, durumun nasıl bir şeyden kaynaklı olabileceğini açıklamaya , ifade etmeye çalıştım.
    Fon fazlaca konuşulup göze sokulunca günbegün getirileri takip ediliyor. Göze batmaya başlıyor her eksisi. Benim elimde 1 haftadır taşıdığım GMA ''leş gibi getirmiş, bozulmuş gibi geliyor'' ancak 1 haftalık getirisinin diğerlerinden/aynı kulvardakilerden farklı olmadığını görüyorum yüzdelere bakınca.
    Aylarca FİL likit fonu konuşuldu mevduat forumunda mesela , sonra artık bu bozdu berbat çok konuştuk ondan diye çıktı herkes. Oysa uzun periyotta hiç bir şey değişmemişti, hala da değişmedi, kategorisinde hala en çok getireni o.
    İnsanlar hayal mi görüyorlar bilmiyorum, 3-4 kişide duydum aynı söylemi. Konuşunca çöküyor diye. Ancak insanların genel eğilimi şu. 1 ayda %10 getiren fon 1 gün eksi %3 getirince bu bozdu mahvetti diyorlar. Açın hisselerin forum sayfasını 3 gün üstüste tavan yapan kağıt bir gün eksi 5% yapınca isyan edenlerle dolu. Bu insanlar hayal mi görüyor, hayır bu insan doğası.

İnsanların ''iyi'' ''bozdu'' ''Kötü'' vs. gibi lafları subjektif/nesnel belirsiz gözlemler.

Rakamlar, veriler doğruyu söyler. Tefaşta kim ne getirmiş yazıyor. Bozdu , konuşulunca batırdı denen fonların hiç birinde bir değişiklik görmedim. Ben yıllar önce tkf aldım. 50 kere süper, sonra ah bu bozdu, ah iyi dendi durdu. 5 yıllık vadede yine hepsinden iyi oldu.

Fonlar elbette düşer çıkar. Ancak çok konuşulduğu söylenen fonların aynı kategorideki diğer fonlardan farklı davranmaya başladığına ben rastlamadım, grafiklerde de böyle bir durum yok. Söylediğim bundan ibaret.
    Saygılar.

6. GMA

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    EIB'nin hissesi Blcy'de saat 15.45 ile 17.20 arası aşırı anormal hereketlenmeler oldu.Hisse 20 dakikada uzaya çıkıp aynı hızla geri düştü.
    Sonuçta ne oldu
    Nasıl açtıysa öyle kapadı.
    Ama o hareket neydi öyle.
    Tahtacı kulak çınlamasıdan uyuyamaz bugun

8. Meraktan AFA fonunu inceliyordum. Şimdi bu fonda dagilima baktığımızda türev yok görünüyor. Sadece ABD hisse senetleri ( 150'den fazla) ve cuzi miktarda TPP. Bu türev içermeme durumu acaba hep mi böyleydi, yoksa geçen ayın dağılımına özgü bir durum mu?

Sayfa 666/1001 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •