Originally Posted by
myfinans
Bunlar yaanan, tecrbeyle gzlemlenmi olaylar.
Mehur bir fon ynetim irketi yetkilisi bunu TV'de syledi, ar giri fonlarn yapsn sarsyor diye
En yakn rnek GPG daha 1 ay nce fon pay saym snrlyorum dedi.
2019 yl Austos sonras ar giri yaayan TCD'nin nasl yalpaladn grdk.
Ayn ekilde EIB'nin ok daha iyi olan gidiinin gerilediini grdk.
Tm bunlar burann eski mdavimleri bilirler.
Yani bu tespitler kafadan sallanmyor eskilerin bizzat gzlemledii olaylara dayanyor.
Ha bu arada bizimki sadece bir uyar.
Yoksa isteyen istediini yazar, istediini alr satar, kimsenin bir ey demeye hakk yok yazlanlara
Eski nikim muratti77 10 yl akndr hisse netdeyim, epey eskilerden saylrm ben de. Devrecilik varsa epey eski tertip saylrz
Bilmediim ve anlamadm iin soruyorum. Bu bahsettiiniz tecrbeler, grafiklere bakldnda pek grlmyor, Austos 2019'dan sonraki yalpalamay bilmediim iin soruyorum. Grafikte grmyorum. Bahsettiiniz dnemden sonra sadece 8- ekim 18 ekim aras ksmi bir d gryorum TCD fonunda ( ki endeks aklm ). o arada dier deikenler bunun 3-4 misli dm. eib grafiini de ayorum. getirileri benchmarklar ile tm ile uyumlu gibi gorunuyor. zel bir tarihten sonra zel bir zayflama vs. gremiyorum. Eb'inn dt dnemlerde muadilleri ok daha fazla dm .
Yalpalamadan ve insanlarn tecrbesinden kastnz nedir ? Odt iktisat mezunuyum, matematikle de aram fena deildir, ama insanlarn bu engin tecrbelerinin matematiksel karln grafiklerde grmyorum.
Acaba herkes konuurken gnlk, ksa vadeli gerilemeler abartlyor, algda seicilik yaplyor olabilir mi ? Bir fonun portfynn bymesi ile performans dnn mantki aklamas nedir eer doru ise ? Rakamlarda gremiyoruz, grafiklerde gremeiyoruz ama tecrbeler yle mi sylyor. Sylyorsa niye sylyor ?
Gerekten anlamak iin, renmek iin, fikir teatisi iin soruyorum, sayglar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanlarak yatrm karar verilmesi beklentilerinize uygun sonular dourmayabilir.
Yer mleri