Mavi DD güdümünde oluşan sıkışma alanı DD in kırılması ile sonlanabilir/sonlanırsa hedefi 4.52194 olacaktır...
Bu seviye görülürse 4.56 dan satmış olduğum 3 birimden birini buradan yerine koymayı planlıyorum.
https://www.tradingview.com/x/JrlQdW9k/
Printable View
Mavi DD güdümünde oluşan sıkışma alanı DD in kırılması ile sonlanabilir/sonlanırsa hedefi 4.52194 olacaktır...
Bu seviye görülürse 4.56 dan satmış olduğum 3 birimden birini buradan yerine koymayı planlıyorum.
https://www.tradingview.com/x/JrlQdW9k/
Trump'ın Harley Davidson'a yaptığı tehdit iyice miğde bulandırdı.. Bütün yatırımcılar afallamış durumdadırlar bence..Ticaret savaşları ve tarifflerle dize gelmeyen bir Çin var Trump'ın karşısında ve bu onu deli ediyordur kesin. Çin sinsice yuanın devalue olmasını izin vermeye başladı karşı atak olarak. Bu Trump'ı iyice kızdıracaktır....
Yarın öbür gün istermisiniz Trump, FED ve para politikası yapanlara dalaşşsın doları devalue etmek için.. Eğer böyle bir durum olursa Dolar çok kötü dayak yer. EurUSD 1,33lerde gözünü açar..
Sanırım Londra çark etmenin olasılığını satın almaya çalışıyor..ilaveten yeni ekonomi bakanı, yeni yüzler felan..:)
Fakat dışarısı içeriden bağımsız yolunda ilerliyor..Göreceğiz..:cool:
Bir arkadaş diğer başlıkta hukuk, demokrasi olmayan ülkeye yabancı yatırımcı gelmez demiş..gelir gelir, doğrudan yatırıma değil ama para kazanmaya sıcak para olarak gelir..malum epeydir globalde para kazanmak zor iş..:cool:
Nerelere gitmedi ki..:)
Hoş geldiniz sevgili chronical, epeydir yoktunuz..
Öncelikle benim düşüncem doların güçlü olması zayıf olmasına göre ÇİN'i daha fazla hırpalar..çünki biliyoruz ki GDP'ye oranla özel şirketleri en fazla dolar borçlusu ülkeler, ÇİN ve biziz..bizden farklı olarak ÇİN'de ne var; güçlü rezervler var, tasarruf oranları var..peki bizde ne var, sadece noramin var..:oleyo::oleyo:
Neyse şimdilik o kısmını karıştırmayalım ve ÇİN'e dönelim..dedik, güçlü rezervler, tasarruflar felan ama ÇİN'de balonun biri bin para:)..GM balonu, yatırım balonu vb..dolayısıyla şu günlerde dolar güçlenmeye başladıkça ÇİN yamulmaya başladı esasen..uzatmayayım ama bu durum borsasından, Yuan'dan ve PBOC'un gevşeme hamlelerinden belli oluyor bence..
Diğer taraftan kedi(ÇİN) köşeye sıkıştıkça gerçekte yapacağı tek bir hamle var, belirttiğiniz gibi Yuan devali..oda ancak %3-5 veya belkide biraz daha fazla ama dolar borçlusu şirketlere zarar vermeyecek şekilde..bu şekilde hem gerçek bir karşılık vermiş olur, hemde ABD'nin gümrük vergilerine mallarını ucuzlatarak çözüm bulmuş olur..saygılar..
Tekrar olacak ama bugün Avrupa birliği ile ilgili olarak yazdığım gibi..Filler tepişirken elinde yalnızca ''noramin'' olanları sıkıntılı günler bekliyor olacak..:)
ÇİN devali..hımmmmmm..
Zaten Nisan'dan beri bir %4,5 muz var ama bakalım..
Teşekkürler sayın Enki.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Asıl hareket Trump tarafından gelecek gibi.
Güvenilir kaynaklardan okuduklarıma göre; Onca sert hareketlere, önlemlere karşın Çin'in çark etmemesinden yada boyun eğmemesinden dolayı Trump'ın sabrı artık tükenmiş. Ayrıca G-7 zirvesinde Avrupa'lı liderlerin kendini aşağılamasından dolayı da kızgınmış ve Avrupa'yı daha fazla sıkıştırmada kararlı..İthal araclara gelecek vergi için zaten ''done deal'' diyorlar. Daha sert bir şey yapmak üzere olduğundan bahsediliyor. Kafasında kesinlikle rekabetsiz kazanç sağlamak için Doları bir şekilde devalue etme projesi varmış. Kaynaklar buna aylar değil, günler kadar uzağız diyorlar.
Ayrıca ABD'nin bugünki İran kararında Çin ve Hindistan'ın karşı hamleleride belirleyici olacaktır, izleyelim bakalım.
Eğer doğrulanırsa ve öyle bir hamle gelirse dolar çok negatif etkilenir. Peki nasıl bir hamle olur bu diye düşündüğümde FED'e müdahale bunu tetikler bence..
Böyle bir riske karşı tüm tedbirler alınıp, pozisyonlar gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.
Forearmed is forewarned....
Saygılar.
Ne olacağını bilemeyiz ama kısaca görüşlerimi yazayım..
-Bizdeki gibi ABD'ninde karamsarları yada paçavracıları var..bunlar epeydir bir türlü doları bitiremediler..gerçi siz kaynaklar güvenilir dediğiniz için pek bir şey söylemem doğru olmaz belki..
-Geçmişte yazmıştım, doların değerinin düşmesiyle ABD'nin ticaret açıklarının pek kapanası yok..Örneğin EUR/USD paritesi sene başlarında 1.25'e geldi..geçen sene DXY yerlerde sürünüyordu ama ABD'nin ithalatı %5 bile azalmadı..ABD dış ticaret açığını azaltmak istiyorsa bunun tek yolu gümrük vergileridir bence..belki ikisi birlikte olur, o kısmını bilemem..
-FED'in programı belli, sanmıyorum ama enflasyon ve büyüme bu düzeylerdeyken belki faiz artışlarını yavaşlatabilir ama QT'den vazgeçemez..
-Detaylara girmeyeyim ama rezerv para güçlü olmak zorundadır..geçen Davos'ta en son Trump'ta buna ikna oldu sanıyorum..hatırlarsak göreve ilk geldiği günlerde değerli dolar bizi öldürüyor demişti..
Saygılar..
Günaydınlar...
4.6161 altında kaldıkça kv aşağıı, 4.62185 üstünde yukarıyı hedefleyecektir... :)
YAZIP ÇİZDİKLERİM SİSTEM DENEMELERİM OLUP,
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
Malum adam seçim maratonu yorgunu.
Sesi çıkmıyor.
Bir kendine gelsin şöyle.
"Yahu faiz diye bir şey vardı. Ne oldu?" diye bir sorsun çevresindeki getir götür elemanına...
O da kem küm % 20 olmadı daha diye bir şeyler gevelesin.
Kükresin aslanım "faiz inecek" diye...
Umudumuz reis...:)
Eeeee bu işler böyledir..ben sana, sen bana derken elinde noramin'den başka bir şeyi olmayanlar dikkat edecek..:)Alıntı:
Irak, Türkiye'den ithal edilecek beyaz etin vergisini yüzde 50'ye çıkarttı.
Dünyada korumacılık duvarları giderek yükselirken Irak'tan da Türkiye'yi etkileyecek bir adım geldi.
Irak hükümeti yerel ürünleri koruma ve ulusal sanayii geliştirme anlayışı çerçevesinde 5 Ağustos'tan itibaren bazı ürünlerin ithalatında ek gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.
Ekonomi Bakanlığı'nın Ekonomi Bülteni'nde yer alan Bağdat Ticaret Müşavirliği'nin açıklamasına göre, Irak'a ithal edilecek tavuk ürünleri ve tavuk parçaları, donmuş kanatlı hayvan etleri ve sakatatlarından alınan ek vergi yüzde 10'dan yüzde 50'ye yükseltildi.
Gazete Habertürk'ün haberine göre Irak, tavuk eti ihracatında Türkiye'nin en büyük ve önemli pazarı konumunda. Sektör ihracatının yarısını bu ülkeye yapıyor.
Türkiye'nin 2017 yılında beyaz et üretimi yüzde 13, ihracatı ise yüzde 31 artış gösterdi.
75 ülkeye ihracat yapan kanatlı eti sektörü dünya ticaretinde 5'inci sırada yer alıyor.
PATATES CİPSİNE YÜZDE 85 VERGİ
Irak hükümeti tarafından doğal patates cipsinden alınan ek gümrük vergisi de yüzde 10'dan yüzde 85'e çıkarıldı.
Öte yandan erkek takım elbisesine yüzde 20, çamaşır suyu, leke çıkarıcı ve jel bulaşık deterjanlarına yüzde 30, elektrik kabinlerine yüzde 26, Newcastle hastalığı aşısı, PPR aşısı ve süt kremasına yüzde 100, Lansoprazol 15 mg tablet ve inşaat bloklarına yüzde 27, birinci ve ikinci öğretim okul kitaplarına yüzde 200 ek gümrük vergisi getirildi.
Noramin:450 milyar dolar borç..:(
Kanada işi geliştirmiş; ÇİN'e çelik vergisi uygulamayı planlıyormuş..:Sad:
Alıntı:
Canada plans to impose steel tariffs and quotas on China, others in response to Trump trade actions: Report
https://www.tradingview.com/x/CjdfrVCk/
Saatlikteki bu çanak 4H taki ters fincan kulp geleceğine turp sıkıyor.
4.69 u bir görsün yeniden fala bakmalı...
Bu hareketler internal konjontürden kaynaklanmıyor o da ayrı...
Abdurrahman Yıldırım döktürmüş;
Sn. Abdurrahmancığım bu saatten sonra kazanmayı bırak, ancak zararı azaltabilirsin..geçti Bor'un pazarı..:(Alıntı:
Yeni hikâye yazabilirsek TL'ye yatırım kazandırır
Mark Mobius gelişmekte olan piyasalara yatırım yapmakla tanınan ve İstanbul Borsası'nın ilk büyük yabancı yatırımcısıdır. 30 yıldır bizim piyasanın içindedir. Sabancı Üniversitesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Mark Mobius verdiği konferansta ''TL çok değer kaybetti. Türk varlıkları ucuz. Alım tavsiye ediyorum'' dedi. Mobius her zaman Türkiye dostu oldu.
http://www.bloomberght.com/ht-yazarl...rim-kazandirir
Diğer tarfatan bu Templeton fonu sahibi Mark Mobius içeride sıkışmış gözüküyor..bu tür adamlar kolay sıkışmazlar ama içeride son kalanlarıda çıkarmaya çalışıyor olabilir kanımca..
Hiç unutmuyorum..2000-2001 yılları arasıydı, bu değerli şahsiyet ''Türkiye güzel bir ülke, güzel paralar kazandık bu ülkeden'' demişti..yani kibarca iyi sağmıştık bu ülkeyi demek istemişti..:)
Sene 2018 yine bu adam sahnede, doğu cephesinde değişen bir şey yok..:cool:
Türkiye eski Türkiye değil..:kahkah:
Ha birde ''Mobius her zaman Türkiye dostu oldu'' demiş..eşşek yüküyle para kazansam bende de neler olurdu neler..:oleyo:
dolar 4.64 oldu arkadaşlar çıkmaya da devam ediyor.
Halen düzeltmenin devam ettiği (düşüş) senaryo ağırlıklı olan.
Ters fincan kulp ta bu senaryoyu destekliyor. Sorun DXY deki yukarı iştahı. Onun da pembe DD de sonlanmasını, dolar almak için bekleyenlerin amaçlarına kavuşmasını umuyorum...
https://www.tradingview.com/x/B2zGsA3N/
YAZIP ÇİZDİKLERİM SİSTEM DENEMELERİM OLUP,
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
US 10 yıllıklar 2,85 -%1,08 , DXY 95,02 +%0,38..
Hah şimdi oldu..Güvenli liman arayışı..
Diğer başlıkta birileri 4,28'e short pozisyon açıldığından felan bahsediyor..
Zaten Türkiye eski Türkiye değil diyenler şu ana kadar iyi yamuldu..
Birde onlara yıllardır doların genel hareketlerine alıştırılanlar eklendi..:(
4. 58192 altında çok sert düşüş olacaktır. Hedefi de 4.52192 ....
Ek 19204
Bende böyle; Altta 4,589 ve 4,53X düşerse 4,44X e kadar salabilir..En güvenilir şekilde alınacak yerdir 4,44X
YTD..
US 10 yıllıklar 2,84 -%1,21 , DXY 95,10 +%0,47..
https://i.hizliresim.com/2a89lN.png
Yemedi..hayvan terli..:kahkah:
Ben sunu anlamiyorum
Hani bankaya dolar faizi almak icin parasini yatiranlar var %3-4 neyse bir faiz aliyorlar
ama Eurobond lara bakiyorum mesela 31 Ekim 2018 de suresi dolan Vakiflar bankasinin dolar bonosu yillik bazda %5 den fazla veriyor
Elbette bankadaki paranin riski SIFIR ama vakiflar bankasinin 6 ayda batma ihtimalimi var? buyrun rapora bakin
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...21517541_1.pdf
"Bankadaki paranın riski sıfır" değil...
Aynı bankadaki mevduat hesaplarının (döviz dahil) sadece 100.000 liralık kısmı garanti kapsamında.
Bunu zaten herkes biliyordur diye belirtmemişsinizdir eminim ama gene de düzelteyim dedim.
İşgüzarlık işte.:)
Evet:yahoo:.....artık icraat zamanı da geldi çattı..:cool:
Bekliyoruz..:)Alıntı:
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, "Seçim bitti, artık Türkiye için icraat zamanı. Ana gündem ekonomi olmalı" dedi..
Alıntı:
RTE; “24 Haziran’da siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz.”
ilk 100 bin lira da devlet garantisi var e hanimada 100 bin liralik hesap acarsin tamam
ama 300-500 bin dolar para yatirmak istesen o zaman bankaya koymak sifir riskli olmuyor
bende diyorumki millet neden buyuk meblag da parayla mesela bu Vakiflar Bankasi bonosunu almiyor.
31 Ekim de yani 3 ay sonra parasini alacak bir de yillik bazda %5 elde edecek
belkide ben bir sey kaciriyorum
Turkıye de ICBC de %4,90 veriyor 32 güne bildiğim kadarı ile . Tezgahaltı oranlar topiğinde paylaşılmış.
Türkiye de 3 ay uzun vade artık. Millet arkasını kollamaktan önünü göremiyor. Demek ki aylık gidip faizin (usd) artacağını hesap ediyor olabilirler.
Günaydınlar
Yatayda sıkışmaya devam..
https://www.tradingview.com/x/i2HcFXlR/
DXY beklediğimden daha fazla savrulmaya uğradı. Üst limitleri zorluyor. Dolares te çözülmesini bekliyor olabilir. Yok tersi ise 4.70 lere hareket olabilir. Ohal konusunda da piyasa bir şeylere güvenmek istiyor.
https://www.tradingview.com/x/yZPlcvXf/
Ohal'in kaldırılması, eğer iki parti anlaşabilirlerse, dolar kurunu kısa vadede aşağıya çekecek tek müstakbel gelişme olarak görülüyor.
Bahçeli kaldırılmasın dese de, AKP seçmene verilen sözün yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyormuş. :)
Haberler böyle...
İçeriden fazla olumlu bir gelişme beklemiyorum.
Olsa olsa dışarıdan olabilir.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2018 Mayıs ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre resmi rezerv varlıkları, nisan ayına göre yüzde 4.2 azalarak 107.3 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.
https://twitter.com/Merkez_Bankasi/s...32499496472579
Trend bellidir..durumlar iç açıcı değildir..3,80'lerden beri bahsettiğim gibi dış dünyada tersinir bir durum oluşmadıktan sonra doların düşmesinin(eski oranlarda) ihtimali yoktur bence..YTD..
ABD hazine kağıtlarını ÇİN yerine biz azaltıyoruz..Eyyyy ABD..:)
Mayıs ayında muhtemelen 3-4 milyar dolar daha azaltmışızdır..henüz verilere geçmemiş..
https://i.hizliresim.com/NDr8YY.png
Londra Londra duy sesimizi..:)
Artık hataya yer yoktur..eşik aşılmıştır..:(
Merkel: Başarılı kurtarma programlarının ardından euro bölgesinin reforma ihtiyacı var
Sizin günahınızı bilmem ama :) , bir bayan arkadaş yana yakıla arıyor beni 2.5 milyon forward kısa da kalmış 4.2 den itibaren...
Günah dediğiniz böyle bir şey sanırım.Her gece uykusuzluk ve cehennemi duyu bazında yaşamak...
Hayat, tecrübenizden eminim ki bilirsiniz, hep böyle sırat köprülerinde yürür. Fark edebilene.
Bu noktada o ince çizgileri fark edip o köprülerde at oynatmak amacımız. Yürüdüğü yere kadar. Yukarıda yazmıştım dolareste trade o kadar rahatlatıcı ki...:)