Egser şu anda dolar bazlı bakınca tam 1 yıl önceki fiyatında,yani 9.70 ler gibi...onca kar boşuna demekki...
Printable View
Egser şu anda dolar bazlı bakınca tam 1 yıl önceki fiyatında,yani 9.70 ler gibi...onca kar boşuna demekki...
Egser piyasa değeri 93.5 milyon dolar...
Gogos said:
28-11-2020 09:19
Bir yıl önce not düşmüşüm…
🤔
Harika 4 adet çeyrek iç edildi!
Kim becerdi bunu dersiniz?
Hani bir aracı kurumdan arayıp ellerinde yüklü miktarda hisse olduğunu söylemişler ya…
Arayıp bulalım bakalım kimmiş?
Beni arayan olmadı.
Aranan varsa el kaldırsın.
Bu piyasa degerini hak etmiyor airket ama yatirimci icin zor durumlar tabi
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir patron halka açık olmayan hisseleri neden ikinci işlem pazarına aldırır?
Ve bu hisseler neden böyle ısrarla tutulur?
30 milyondan fazla hisseden bahsediyorum. Halka açık adet 25 milyon bile değilken.
Patronun ne olduğunu büyük yatırımcı bildiği için, F/K 5 bile olduğunda bu kağıdın yüzüne bile bakmıyor.
Bankof falan hikaye…o işlemler bence hepsi SIFATSIZ ın!!!
Hadi SIFATSIZ!!
Baskıla baskıla!
Ünlüdekileri de yaz satış kademelerine.
benim param ile hisse şu anda 11 lira ve dış piyasaya çalıyor. şaka gibi gerçekten. artık bende emin olmaya başladım bunların idiot olduğuna. abicim insan gurur duyar bu parametrelerde bir şirketim var diye , neyin korkusu neyin baskısı bu kadar. Ee bunlar bu kafa ile speklede anlaşamaz ,kendi zati bir bok becermiyor. Gecen taban calışırken haber gonderdi belli etti amatorluğunu. sıkıcı olmaya başladı...
Ne gururu? Bunların paradan başka gözlerinin göreceği birşey olduğunu sanmıyorum.
Birşeyden korkarak bu baskıyı yaptıklarını da zannetmiyorum. Tek dertleri dağıttıkları temettüleri trade ederek ky den geri almak.
Amatörlük değil, bıktırma usandırma!
Siz bile sıkıcı olmaya başladı dediğinize göre..
Başarılılar!
SIFATSIZ
yabancı kurum üzerinden yaptığı satışlarla hisseyi başladığı yere getirdi.
Senden eksi kapanış bekliyorum SIFATSIZ!
93M$ bu şirket için abartı bir eder!
İndir indir!
sana yakıştıracağım birşey bulamadığım için SIFATSIZ diyorum.
Bank of üzerinden yaptığın satış baskısıyla şirket değerini 90M$ a indirdin.
Bir gün
İkinci işlem pazarı diye uyduruk bir bahaneyle seni cezadan kurtaran dönemin IMKB başkanı bakalım seni
Şirket çoğunluk hissesini satışa koyma riskinden kurtarabilecek mi?
Dun ve bugunku işlemlerine baktım. Haklıymışsınız.
Dun......Bafo...414.657.k--14.967.tl-------415.700.k--14.892.tl
Bugun...Bafo.....48.285.k--14.829.tl--------23.141.k.--14.855.tl.dan işlem yapmış.
Boyle olunca da halıyle alıcılaı tırstıgından işlem azalmış./ytd..
En büyük pazarı olan ABD nin uyguladığı ek ithalat vergisi iptalini es geçtin…
Ürettiğinin neredeyse 2/3 ünü ihraç ettiğin için ve kasanda döviz fazlası olduğu için kurdaki böylesi bir yükselişi es geçtin..
SIFATSIZ
Senin ne beklediğini iyi biliyorum…
Akaryakıta zamdan sonra..
Doğalgaz zammı bekliyorsun…
Bir taban daha yaptırırsın..
İşte bu yüzden sana yakıştıracak bir sıfat bulamadım bir türlü…
Bu arada bugün eksi bir kapanış bekliyorum senden, endeksin rekorlar kırdığına bakma ha!
Twitterde birisi yazmıştı. Bugun kendi branşında ihracatta ikinci oldukları için ödül töreni yapılacakmış.
Bakalım bunu akşama kap.ta duyuracaklarmı. Belki yarın daha ıyı olabilir hisse için ama olmazsa durum zaten belli./
Bu arada Oyak yat.son dönemde 1 milyon k.dan fazla alım yapmıştı.
Doların durumu malum. Bakalım onlar ne yapacaklar./ytd..
Büyük alımların hepsi SIFATSIZIN. Her koldan işlem yapıyor. Tek dertleri KY avlayıp dağıttıkları temettüleri geri almak.
Twitter da biri sormuş ;
Sn.Murat Polat.
40 yıllık Egeseramik şirketinin gözünüzde çok değeri yoksa holding e ait olan paylarin %33'nü gelen yatırımcıya 90 milyon dolara verirmisiniz yoksa bunu hakaret olarak görüp kapıdan icerimi sokmassınız..
Şirketin toplam değeri bu günkü kapanışa göre 91M$.
3 katı pahalıya tabii ki satar!
Ondan sonra da birer birer toplar!
Temel Analiz Forumunda sadece süzgecimden geçenleri yorumladığım bölüme EGSER i de ekledim.
Aslında 3 Liralarda iken alıp nedense yüzde 20 kar edip peşini bırakmıştım ama hep izlememde olan bir şirket.
Bu hisseyi alınca günlük ekran izlemememk gerekiyor. 6 Ay sonra ne oldu, 12 ay sonra ne oldu diye bakmak gerek.
Neyse uzatmayım, yorumumu aşağı bırakayım.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=51578&page=2
EGSER - EGE SERAMİK
2021/9
Dönen Varlıklar 600 Milyon
Kısa vadeli Borçlar 296 Milyon (28 Milyonu finansal borç)
Dönen Varlıkların Kısa Vadeli Borçları Karşılama Oranı 2 nin üzerinde
Şirketin borç ödeme sorunu yok. Finansal Borçlar borçlar içinde yüzde 10 bile değil.
Finansman Giderleri 11.8 milyon, Finansman Gelirleri 21.8 Milyon
Görüldüğü üzere şirketin finansman gücü çok yüksek.
Yurtiçi Satışlar 216.160.249
Yurtdışı Satışlar 467.872.840
Satışların yüzde 68 i ihracat. Kur artışlarından olumlu etkilenmesi beklenmeli
Net Yabancı Para Pozisyonu 186.882.952
Kurların 30 Eylülden bu yana yüzde 30 dan fazla arttığı düşünülürse karın 60 milyon TL üzerinde olumlu etkilenmesi kaçınılmaz.
Handikap: Sektörde enerji ve özellikle doğalgaz maliyetlerinin yükselmesi maliyetleri artırıcı etki edebilir.
Sermaye : 75.000.000
Dönem Karı 132.144.879
FAVÖK 165.250.035 TL
2021/12 Aylık kar ne kadar gelebilir diye yorum yapmayacağım.
YORUMSUZ BURAYA BIRAKIYORUM.
Yorum yazana kadar alım yapmıyorum genelde.
Yorum yazdıktan bir süre sonra alım yaparım genelde. Hem vebal almak istemem, hem de hisseyi alıp gazlıyor pozisyonuna düşmek istemem.
Bugün 14.50 kademesinde epey alımım oldu.
Aldık bakalım, hayırlısı artık bundan sonra.
Hisse fiatı baskılanıp düşüldüğüne göre haklısınız.
Yapabilecegimiz birsey yok yeni bilançoyu beklemekten başka../ Bol kazançlar.
SIFATSIZ dün sattıklarını bügün yerine koyarak o hisseleri verdiği temettüyü geri aldı.
https://i.hizliresim.com/39vyv5r.jpg
Trend görünümü. Yükselen Kanal içinde hareket ediyor.
Egser:86 milyon dolar piyasa değeri...yok mu şunu alacak bir arap?
Patronlar bu mesajı okuyun.Portföyümün üçte biri Egserdi hepsini sattım.Niye mi:Siz çok kurnazsınız bizi saf sanıyorsunuz, temettünün çoğunu 3-5 patron,imtiyazlı hisse sahibi olan sizler alıyorsunuz,biz ky ye yani büyük çoğunluğa temettünün çok küçük bir kısmını dağıtıyorsunuz da o yüzden sattım.Alın bütün senetleriniz sizin olsun,gerçi ihtiyacınız yok çünkü küçük payla büyük kârı alıyorsunuz zaten,alıp da ne yapacaksınız ky nin işe yaramayan hisselerini
Bu hisseden sattım kurtuldum.
Yatırım tavsiyesi değildir, benim kararım beni bağlar.
İmtiyazlı hisselerden A grubu dağıtılan temettünün %8, B grubu %5 ini alıyor. Yani kabaca C grubuna % 87 si kalıyor. Şirketin yaptığı karın %87 sine göre bile 83M$ lık şirket değeri bence ucuzun ucuzu. Ammmaa.. asıl hikaye SIFATSIZ ın hisseye olan hakimiyeti ve halka açık olmayan Ünlüdeki hisselerin tehdidi sebebiyle ky dışında hisseye kimsenin ilgi göstermemesi. SIFATSIZ da bu sayede hissede yerli/yabancı aracı kurumlar üzerinden alış satışlarla dağıttığı temettüleri geri topluyor güzelce.
Temettüde imtiyazlı %13 sorun değil aslında...temettü dağıtımı yapıldığında C grubuna %20 bile dağıtım olsa %13 tamamını almaya hak kazanıyor,adaletsizlik burda...yoksa elde edilen karın %50-80 vb. dağıtım olsa patronun aldığı göze batmaz.
SIFATSIZ yine sahneye çıktı!
Kurların yükseldiği piyasalarda Yerli girdi kullanıp ihracat oranı yüksek firmalar tercih edilir.
Özellikle EGSER SISE QUAGR avantajlı şirketler olarak bu kriterlere uyuyor.
Sektörde Üretim maliyetleri içerisinde doğalgaz maliyetleri yüksek yer tutuyor. Dünyada aşırı yükselen doğalgaz fiyatları düşmeye başladı.
Yurt içerisinde doğalgaz fiyatları indirime girerse büyük avanj doğar. Kar marjları çok artar
https://i.hizliresim.com/5g7bk8v.PNG
Şöyle düşünün,
6400 den 4400 e gerilemiş. Son 2 ayda yaklaşık yüzde 70-80 dolar bazında yükseliş olmuş. Kurlardaki artış ile beraber TL bazında yükseliş çok daha fazla olduğu görülüyor.
Eğer uluslararası piyasada 4000-4400 arasında fiyat oluşursa en azında indirim olmasa da iç piyasada zam yemeyecektir. Bu şirketlerin gelirlerinin büyük kısmı döviz bazında olduğu için kar marjları olumlu etkilenecektir.
Önemli olan genel piyasayı doğru okumak.
Döviz pozisyonu artı olması ayrıca olumlu faktör.
4.Çeyrek performansa göre Şirket seçerken önemli bir konu. Şahsen yüksek döviz açığı olan döviz geliri olmayan bir pozisyonda kalmak istemezdim.
Burada
Şirketin açıkladığı bilançolar bile hisse fiyatında belirleyici olamazken
Doğalgaz fiyatı
Kur yükselişi
Hepsi faso fiso
SIFATSIZ ne yaprsa o!
Bugün bile tahtayı baskılamaya çalışıyor.
Alış kademelerindeki miktarın iki katını satışta gösteriyor mutlaka. Ben burdayım diyor!
Ne tesadüf!
Zirve kapanışların gecesi doğalgaza zam haberi eksik olmuyor.
SIFATSIZ gene iyisin mi diyeyim?
Yoksa
Bu haberi seni kulağına üfleyenler mi var?
Bilirim…
Sen bu işleri şansa bırakmayacak kadar SIFATSIZ sın.
Nasıl ki,
halka açılırken, sütün kaymağını sadece ben yerim dercesine, asıl sözleşmede şirket karının yaklaşık %18 ini imtiyazlı 20 hisse ve Yönetim Kurulu üyelerine ayırırken işi şansa bırakmadığın gibi.
Nasıl ki
halka açık olmayan hisseleri ( halka açık hisse adedinden bile fazla ) Ünlü de tutarak, buranın horozu benim, KY yi ben söğüşlerim, yeltenen olursa tepesine binerim mesajını açıkça vererek işini şansa bırakmadığın gibi.
15,85 zirve kapanış (xu100 1522) ve ardından % 50 zam haberi ertesi taban yaptırmış ve hissen tabandayken 2020 Seramik Kaplama Malzemeleri kategorisinde "En Fazla İhracat Gerçekleştiren 2. Firma" ödülüne layık görüldüğünü öğrendiğini biz küçük ortaklarına müjdelemiştin.
Bugün de 16,07 (xu 100 1880 zirve kapanış amma endekse göre %22 geride kalan bir kapanış) zirve kapanışı ertsi %20 doğalgaz zam haberi ile uyandık. Bugün KAP a ne haber yollayacaksın?
Sn. Gogos, heryer tufan binmişiz bir gemiye. İyi kötü gidoyoruz işte. Çok hırçınsınız. Hızır değilseniz rica ederim şu Kaptanı gemiyi bir rahat bırakınız. :)