Hocam o ihracın limiti..
Printable View
zaten arjantin kaldı tek şube ostim ticari onu sayma, benide çok sever sayarlar isim vermeyeyim mt lerin ama onlarda memnun degil sistemden ve bizim gittigimizden şaka gibi 22 temdit teklif etmişlerdi bye demeden önce...demin yazdım ihtiyar bankası ziraat bile 23 verdi bugün bizim 100 lük neneye,bunlar neyin kafansında...
Heybedeki turplar henüz çıkmadı.damat yıl sonuna kadar zam yok demişti. işte o yok olan zamlar ocak şubat mart aylarındaki artışın üstüne 2018.in kasım ve aralık oranlarınıda yüklüyecekler. yani katmerli olacak. her seçimde reis işi biliyor bu fakir kardeşiniz diyor ben size hizmetkar olmaya geldim diyor. yancısı ise vatan millet beka diyor. işi götürüyorlar.iyi biliyorlar türk halkını. ne diyim yapacak bişi yok.bizi herseferinde öpüyorlar.
İlk açıldığı günlerde başvurmuştum dijitale hemen hesap açılmıştı ve MT'ler aramıştı özel oran vererek. 250 K üstüne MT'ler 250K ya kadar olan oranı ve üstünü verebiliyorlardı. Daha sonraki dönüşlerde genelde sitede görünen oranı verdiler bana. İlk 250K hesap açmıştım. Hesap açarken altta toplam günlük limit 500 K yazıyor. Sonra 50 K lik bir hesap daha açtım daha düşük oran vereceğini düşünüyordum çünkü 250 K zaten vardı. Ama yine en yüksek oranı verdi site. Ayrı günlerde 250 K lik hesaplar açarak oran düşmeden devam edebilirsiniz. MT ile uğraşmanıza gerek kalmaz.
Cds 397 olmuş. Bugüne kadar cds e tepkisiz kalan dolar, işe bakın ki 5,28 e attı kendini. Stopajı uzatmayacaklar ve millet dolara geçmesin diye suni bir yükseliş yapıyorlar gibi.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Bakalım mevduatçıların sinir uçlarını daha ne kadar yoklayacaklar faiz oranlarıyla. Hayırdır enflasyon 18 e falan mı indi bunlar 22-23 oran veriyor.
- düşen kura rağmen yükselen cds
- fed'in faiz artırma yüksek olasılığı
- yaşamakta olduğumuz seçim politikası, giderleri, rüşvetleri
- 5 ay sonra kalkacak olan iran ambargosu muafiyeti
- kırılgan uluslararası ilişkiler
- enflasyonla mücadele adı altında cebren/çakma/geçici indirimler
- polisiye baskılarla/baskınlarla bastırılmaya çalışılan fiyatlar
- üfe-tüfe arasındaki devasa uçurum
- er ya da geç kaldırılacak stopaj indiriminin etkisi
- baskılara rağmen bankalar tarafından kredi verilmemesi
- batık krediler, konkordatolar..
- vs.. vs..
bunları göz önüne alarak karar vermenizi tavsiye ederim.
Simdi size akillara gelmeyecek bir senaryo sunsam???
650 baz puan artis yapildigi ayda ekonomistler pas gecer diyordu. Hukumet dolari baskilayip durumusken bu ay 250 baz puan ARTIS yapar mi???
Bu hamle dolari knock out eder. Olamaz mi?
Olmaz ki hic gerek yok. Anlamsiz olur.
Daha dusuk dolarda artik bu ulkenin yararina olmaz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zaman yapmasi gerekeni yapti (Bende 575 baz puan bekliyordum)
O vakit dolar. petrol yuksek, gosterge faiz cok yukarida idi.
ABD ye senin dolarin varsa bizim Allahimiz var ulan falan diyorduk.
-------------------------
Simdi Merkez bankasina koridor acilmis vaziyette
Hatta bu ay enflasyon dusuk gelirse dusurme gafletine duserler diye korkmuyor degilim.
Bakalim Reis ne zaman konusacak MB ye faizleri indirin yeter artik diye.
Bu akşam ekonomist Erkan Şahinöz’ü dinledim. Şu an pastırma yazındayız diyor. Bu kur dolara geçmek için oldukça uygun dedi. 2019’da kur bu seviyelerde biraz zor kalır diye açıklama yaptı...
USDTRY - 4H - (Including Fib Rec & EMA200)
Bu grafigi ciziyorum ama bildigimden degil. Yoksa grafik falan bos hikaye bunlar. Bu cizgilermis, desteklermis, direnclermis falan hepsi tesaduf eseri olusmus seyler.
Bu cizim benim beklentimdir.
5.50 - 5.60 uzerinde agresif hareketler bekliyorum.
Bu grafigi cizerken elliot dalgalarini kullandim ama grafikte gostermedim karmasik olmasin diye. (Ne gerek var ki zaten degil mi)
[IMG]http://666kb.com/i/dz1okxiuqjruyn20f.png[/IMG]
BRENT - GUNLUK - (Including Fib Rec & EMA 200)
Beklentim 56 dolar seviyesinin dip olmasi ve sonrasinda 69 - 70 dolara bir atak (62 dolar kritik bir direnc)
Orta uzun vadeli beklentim ise 90 - 100 dolar arasi.
Evet benim beklentim bir Petrol krizini fiyatliyor. Bu OPEC den mi olur, savas mi cikar bilemem orasini.
[IMG]http://666kb.com/i/dz1oxfe5ig6e72eb3.png[/IMG]
ben gördüm kasparov..
https://www.youtube.com/watch?v=8ogq5XJ4ueY
Cds 410 olmuş yine.
Olsun dolar 4₺ olacak.
Enflasyon negatif gelecek.
Faizler düşecek.
2019 yılı içerisinde 30 lu faiz oranları ile para yatıracağız diye düşünüyorum.
Uzun vade düşünenler için fibabanka yıldız şube ankara bugün alınan oranlar
92-181 gün arası 250 bin üzeri 25,00
182 güne kadar yüz bin üzeri için 24,50
500 bin üzerine de 182 gün üzeri(%3 stopajlı) 25,00
Herkese hayırlı kazançlar....