Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.
Printable View
Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.
Portföyün bir kısmı yatırım fonlarında . Bu fonların içeriği biliniyor mu?
Sayın Sekan74, sizin bu düşüncenize pek katılmıyorum. Zira doları aralık vade kısa vade ile koruyor. Başarılı bir portföy yöneticisinin amacı dolar yükseldiğinde aralık vade kısa pozisyonu en yüksek seviyeden açabilmek olmalı. Dolar 4,20 iken vadeli 4,55 civarındaydı eğer ordan bir short pozisyon açıldıysa şu anda kur oynaklığından kar yapmış durumda (aralık vade şu an 4,36TL).
Kısacası Eurobondlarda %6-7 gibi faizlerinden kar yaparken, Viop vadelerde dolar alım satımlarından, iniş çıkışlarından (volatilite) kar yapacaktır. Bu durumda döviz yükselişlerinden maksimum yararlanacaktır...
Saygılarımla...
Bu benim düşüncem değil. 2017 finansal raporunda bu şekilde belirtilmiş. hesabını yapmışlardır herhalde?
Ek 18406
Arkadaşlar 27 martta temettü sonrası portföy değeri 215 077 şimdi 19 nisanda 219 599 olmuş .22 günde yüzde 2.13 kar etmiş.Bence ilk 3 aya göre çok iyi.Neyse ben ayrıntıya çok takılmamaya karar verdim.Hani sınavda ilk düşündüğün şıkkı işaretlemek doğrudur ya fazla düşünürsen yanlış şıkkı işaretlersin.Bu kağıt dürüst ,güvenilir ,karını düzenli dağıtıyor,bence arada dalgalanmalar olsa da kar da makul.
Sayın Serkan74, ISYAT 2017 yılında viop tan hatrı sayılır bir kar elde etmişti, 440 bin TL değil.
Başka bir açıdan bakalım. Diyelimki Aralık kontratına 4,55 TL den dolara kısa pozisyon açtılar ve yıl sonuna kadar pozisyonu korudular, yılı dolar 4,10 kapatırsa 45 kuruşluk bir kar elde etmiş oluyor (vade farkından dolayı) bu arada eurobondların faiz getirileri devam etse, dolar yükselmediği halde bile iki enstrümandan kar yazabilecek bir bileşke...
Bu iş görece ve beceriye dayalı bir durum... İkimizde bu şirkete ortağız anladığım kadarıyla, umarım sizin değilde benim düşündüğüm gibi olur...
Saygılarımla....
Bu isyat dusmezmi. Almak istiyorum ama bekledikce yukari atiyor
SM-P602 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Actiklari shortlarda trade etmiyorlar. Butun bur yil boyunca actiklari eurobondlari hedge etmek icin kullaniyorlar. Gecen senenin basinda deli gibi en yuksek fiyatlardan sanirim 4.00 ve ustu ortalama ile actiklarini dolar 3.30-3.40 lara geldiginde bile kapamadikar mal gibi tuttular. Ben de kendi adima bu olaydan sonra pozisyonumu kapamistim. Nasil olduysa bir sure once portfoyu buyutup sermayeyi sabit tuttuklari icin elde edilen kar hisse basina buyuk gorunuyor. Yoksa bu mantikla sifirdan portfoy yapsalar buyumr gelmez.
Syg
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
but hissede temettü hesabı yapılıyor yıllık 150-160 kuruş.buda alış fiyatın 0.8 kuruş olursa% 20 ye denk geliyor bu seneki temettü de ise %25 gibi oldu 0.8 kuruştan aldıysan. Düşüşte alanlar bu oranda temettüye razı olunca düşüş sınırlı oluyor.bu normal zamanlarda böyle.olan üstü durumda her hisse her fiyata düşer buda var.yukseliste ise bir yılda%20 bekleyen bir bunu bir günde görürse hemen satışa geçiyor hissede eski fiyata geri geliyor.bu nedenle hareketi dar bir bant da sınırlı.
Yani hisse bugün 1 TL ye gelse form da kimse kalmaz.
Hisse de ozsermaye büyümesi hiç yok.yaptigi kârı hep dağıtıyor.bu durumda sermaye yıllar geçtikçe erimiş olmuyor mu?bu gelecek de bedelli sermaye artırımını gündeme getirir mi?
Sayın boran bunlar hep tartışıldıSayın ctuğrulun sayfalarca analizi var bu konuda.Bu hisse faiz alternatifi bir fon.Faiz de özsermayeniz büyüyor mu.O gözle kıyaslayacaksınız.Yoksa fabrikası yok tesisi yok üretimi yok nereden özsermaye büyütecek.Paradan para kazanıyor işi bu kadar basit.
Büyük şirketler borç yapılandırması istiyor ya bu durum artarak devam ederde bir ekonomik kriz çıkarsa hisse bilanço olarak enflasyona karşı kendini koruyabilir mi arkadaşlar.hissenin ve bilançonun uzmanı arkadaşlar ne dersiniz
Hisse 1 liraya gelse herkes satar dogru.
Ancak devamlı da takip eder 80lerden geri almak için.
Bu hissenin olayı alıp 5 sene temettü ile de yeni alım yaparak hisse sayısını ikiye katlamaktır.
5 seneden sonra temettünün yarıs afiyetle yenir yarısı üzerine eklenebilrdi.
Gecmişte böyle oldu, geleceği bilemeyiz.
Aldıgın temettünün tamamını yersen para 3-5 yıla pula döner.
Ben bunu yapabildim mi? hayır.
İhtiyac oldukça satmak zorunda kaldım.
Temettü ile hisse alınca aldigin hisseye de temettü alacağın için kendini amorti süresi f/k oranindan 1-1,5 yil dahada once amorti eder. bu nedenle uzun vadeli bu fiyatlar karlılık devam ederse kelepir ötesi.sirket ozsermaye yi eritse bile bizim ozsermaye artmış olur.sanirim böyle.birde kiriz de kendini koruyabilir olduğuna kanaat getirisem çapımda yüklü alım yapacam da
Yani 0.8 kuruştan hisseyi alsak tam 4 yıl bekledik diyelim.kosullar sabit kalması şartı ile%,25 temettü de , temettü ilede hisse alırsak 1 yıl 100 TL oldu 125.ikinci yıl 156 , üçüncü yıl 194 , dördüncü yıl 240 TL nakit sahibi oluruz.birde endeks düşüşünde daha aşağıda alımı becerirsek bu süre 2 yıla bile düşebilir.sesli düşündüm sadece
Bu koşullarda bu hisse Burda iyi duruyor.bence fazla sürmez.el atarlar buna.
0.98 görüldüğü gün işlem hacmi kaç olmuştu özellikle tavanda hatırlayan varmı arkadaşlar
:)))))))))) Sayın boran hisse ile ilgileniyorsanız eski gönderileri şiddetle tavsiye ederim.Bu hissenin bir tarzı var.Kimse de el falan atamaz ,atan olursa da geçen haftaki gibi dayağı yer gider.Eski müdavimleri olsun iş bankası olsun aşırı hareketlere izin vermez ve aşırılıkları törpülerler hemen.Bu kağıdın dengesi tarzı nedir derseniz eski yazılarda hepsi var, kesin sorularınızın hepsinin cevabını bulursunuz.Bu kağıt daha 3 ay daha buralarda kalır uçmaz, kaçmaz, batmaz merak etmeyin :)))))))))
Bu ara çok şanslı hissediyorum kendimi.icimden bir ses geçen ki 0.98 hareketi boşuna olmadı diyor, herkes bu hissenin hareketini ezbere biliyor ise 0.98 den kim niye aldı ozaman
investingte işyatın son oluşan garfigini paylaştım isteyen bakablir.
https://tr.investing.com/equities/is...rt.-commentary
Taktir de alır üstelik.☺️ yukarı da Tavan yazacak Ken taban yazmış telefon
Hayir, onca gecmis sene icinde almis olduklari kararlari %100 detayli incelemedim. Belki o zamanlar hisse senedi yatirimlarina agirlik veriyorlardi. Faizler yuksekti vs.
2017 yili icindeki portfoy degisimi benim icin yeterli degildi. Sirketi begenenlere, sirket sayesinde rahat ve huzurlu gunler gecirdigini ifade edenlere saygim sonsuz.
Bu arada Isyat hakikaten degisik bir hisse senedi. Esinden cocugundan daha fazla sevip isyat ile yatip kalkan yatirimcilar var. :-) Ben de bazen boyle bazen farkli farkli kagitlara hasta oluyorum ama burada fanatizim fazla :-))
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Senin yaptığın rulette 0 a oynamak gibi kazanabilirsin ama her zaman değil. İsyat tarihinde kaç defa gün içi önce tavan sonra taban oldu acaba?
Sana çok sevdiğim bir yatırımcı sözü söyleyeceğim.
İki türlü yatırımcı vardır. Birincisi ne olacağını bilmeyen, ikincisi ne olacağını bilemeyeceğini bilmeyen. Ben birinci bilmeyen gurubundayım [emoji4]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siz de satmışsınız ama gene dayanamayıp gelip topiğinde yorum yapıyorsunuz.Demek ki bir cazibesi var kağıdın.Neden almadığınızı,sattığınızı , anlatmak ihtiyacı hissediyorsunuz değil mi :)))))))))Neden çünkü satmak ve almamak rasyonel aklın işi değil diye düşünüyor herkes.Borsada çok az kağıda nasip olur bu düşünce tarzı.
Sayın ozanz eşinden çocuğundan fazla işyata zaman ayırma meselesine gelince işyata özgü değil de genelde borsa ile çok mu ilgileniyorum çok mu zaman veriyorum diye düşünmüyor değilim, neticede bu bir oyun yatırım gibi değil,evi arsayı dükkanı alırsın günlük satayım gene alayım filan diye düşünmezsin.Borsa başka bir şey, bana benziyen bir kaç borsacı arkadaşım var ,onlar da benim gibi borsaya çok zaman ayırıyorlar..Bu psikoloji çok şey barındırıyor içinde.İşyat genelde kumar ve borsa mantığından uzak da olsa girip çıktığım başka senetler de oluyor.Bu işi seviyorum demek ki, bir nevi bağımlılık bence.O konuda haklısınız.