Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.
Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.
Portföyün bir kısmı yatırım fonlarında . Bu fonların içeriği biliniyor mu?
Sayın Sekan74, sizin bu düşüncenize pek katılmıyorum. Zira doları aralık vade kısa vade ile koruyor. Başarılı bir portföy yöneticisinin amacı dolar yükseldiğinde aralık vade kısa pozisyonu en yüksek seviyeden açabilmek olmalı. Dolar 4,20 iken vadeli 4,55 civarındaydı eğer ordan bir short pozisyon açıldıysa şu anda kur oynaklığından kar yapmış durumda (aralık vade şu an 4,36TL).
Kısacası Eurobondlarda %6-7 gibi faizlerinden kar yaparken, Viop vadelerde dolar alım satımlarından, iniş çıkışlarından (volatilite) kar yapacaktır. Bu durumda döviz yükselişlerinden maksimum yararlanacaktır...
Saygılarımla...
Bu benim düşüncem değil. 2017 finansal raporunda bu şekilde belirtilmiş. hesabını yapmışlardır herhalde?
Ek 18406
Arkadaşlar 27 martta temettü sonrası portföy değeri 215 077 şimdi 19 nisanda 219 599 olmuş .22 günde yüzde 2.13 kar etmiş.Bence ilk 3 aya göre çok iyi.Neyse ben ayrıntıya çok takılmamaya karar verdim.Hani sınavda ilk düşündüğün şıkkı işaretlemek doğrudur ya fazla düşünürsen yanlış şıkkı işaretlersin.Bu kağıt dürüst ,güvenilir ,karını düzenli dağıtıyor,bence arada dalgalanmalar olsa da kar da makul.
Yer İmleri