Sayfa 331/930 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.

2.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    peki yüksek temettü mü yoksa yühsek hisse fiyatı az oranda temettümü caziptir.örnek olarak borsadaki diğer bazı temettü kâğıtları var temettü veriyor ancak fiyatı yukarılarda acaba hangisi karlı olur ?
    Bu sorunun tek bir cevabı yok sektöre göre, karlılığa göre, defter değerine göre inceleyip karar vermek lazım.
    örneğin, hisse değeri hızla yükselen düşük temettü veren aselsan alınır mı? 47'den alınmaz ama 25'den alınır.

3.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Peki elindeki portföyün nekadari döviz yada benzeri yerlerde.
    orası biraz karışık. döviz var ama short pozisyon yapıldığından döviz arttığında portföy değer kaybeder. yıllık %12 gibi bir portföy büyümesi bekleyebilirsin. döviz borsa altın falan filan etkisi çok küçük.

Portföyün bir kısmı yatırım fonlarında . Bu fonların içeriği biliniyor mu?

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    orası biraz karışık. döviz var ama short pozisyon yapıldığından döviz arttığında portföy değer kaybeder. yıllık %12 gibi bir portföy büyümesi bekleyebilirsin. döviz borsa altın falan filan etkisi çok küçük.
    Sayın Sekan74, sizin bu düşüncenize pek katılmıyorum. Zira doları aralık vade kısa vade ile koruyor. Başarılı bir portföy yöneticisinin amacı dolar yükseldiğinde aralık vade kısa pozisyonu en yüksek seviyeden açabilmek olmalı. Dolar 4,20 iken vadeli 4,55 civarındaydı eğer ordan bir short pozisyon açıldıysa şu anda kur oynaklığından kar yapmış durumda (aralık vade şu an 4,36TL).

Kısacası Eurobondlarda %6-7 gibi faizlerinden kar yaparken, Viop vadelerde dolar alım satımlarından, iniş çıkışlarından (volatilite) kar yapacaktır. Bu durumda döviz yükselişlerinden maksimum yararlanacaktır...

Saygılarımla...

6.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın Sekan74, sizin bu düşüncenize pek katılmıyorum. Zira doları aralık vade kısa vade ile koruyor. Başarılı bir portföy yöneticisinin amacı dolar yükseldiğinde aralık vade kısa pozisyonu en yüksek seviyeden açabilmek olmalı. Dolar 4,20 iken vadeli 4,55 civarındaydı eğer ordan bir short pozisyon açıldıysa şu anda kur oynaklığından kar yapmış durumda (aralık vade şu an 4,36TL).

Kısacası Eurobondlarda %6-7 gibi faizlerinden kar yaparken, Viop vadelerde dolar alım satımlarından, iniş çıkışlarından (volatilite) kar yapacaktır. Bu durumda döviz yükselişlerinden maksimum yararlanacaktır...

Saygılarımla...
    Bu benim düşüncem değil. 2017 finansal raporunda bu şekilde belirtilmiş. hesabını yapmışlardır herhalde?
    Ek 18406

7.  Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    Portföyün bir kısmı yatırım fonlarında . Bu fonların içeriği biliniyor mu?
    orası da karışık.... bir kısmı altın, bir kısmı mevduat ve bono. neden fon almış diye sorma lütfen

Arkadaşlar 27 martta temettü sonrası portföy değeri 215 077 şimdi 19 nisanda 219 599 olmuş .22 günde yüzde 2.13 kar etmiş.Bence ilk 3 aya göre çok iyi.Neyse ben ayrıntıya çok takılmamaya karar verdim.Hani sınavda ilk düşündüğün şıkkı işaretlemek doğrudur ya fazla düşünürsen yanlış şıkkı işaretlersin.Bu kağıt dürüst ,güvenilir ,karını düzenli dağıtıyor,bence arada dalgalanmalar olsa da kar da makul.

Sayfa 331/930 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •