volatilite devam ediyor..
Printable View
volatilite devam ediyor..
kağıdı pek devre kestirmediler..
cezaya sokmadan işlem yapmaya devam ediyor ana oyuncu..
menderes tekstil için en iyi çeyrek 3.çeyrek..
bakalım nasıl sonuçlarla karşılaşacağız..
net kardan ziyada borcumuz 10m euro azalsa hiç de fena olmaz..
seneye de net borç / favök 1 olsa, aracı kurumlar çift hanede raporlar yağdırsa biz 2.19 maliyetle arkamıza yaslanır keyfimize bakarız :)
Bornova projesi de bitiyor zaten dimi :)
aktar gayrimenkulde değerli araziler var.. tuvturke kiralanmış..
o arazilerin de %48i menderese ait :)
Sayın minikyattirimci değerli bilgiler veriyorsunuz?
Ben şirketi faaliyet raporunu detaydan uzak çok yetersiz buldum.
Ben faaliyet raporunda faaliyet gruplarına göre satış ve karlılık deytaylarını bulamadım.
Tekstil faaliyeti hasılatı verilmiş ancak, elektrik üretim ve gıda üretimleri sadece miktar olarak verilmiş.
Oysa tekstil - elektrik - gıda bölümlerine göre Hasılat - faaliyet karı - dönem karı yansımaları verilebilirdi. Verilmeliydi.
Halka açık şirketsin ve faaliyet raporunda bunları göremiyoruz.
Hocam dovizin yukseldigi donemlerde mndrs doviz borcundan dolayı hep yüklü zarar acikladi. Haa bu zarara fiktif , kağıt üzerinde diyebilersiniz ama piyasa öyle demiyor malesef. O zarari görünce ona göre fiyatlama yapiyor.
Şu donemi firsata cevirip döviz borcu kamburundan kurtulursa gercek fiyatlama başlar inşallah.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dipnotlarda var, çeyreklik olarak ben ayıklıyorum. İlk çeyrek 2 küsur, ikinci çeyrek 5 küsur kontrol gücü olmayan paylar var.
https://i.hizliresim.com/r0gecho.png
https://i.hizliresim.com/r3g2nx7.png
Elektrik ve Gıda için ayrı şirketler kurulup %100 iştirak şeklinde orada devam etmesi bu işlerin daha çok büyümesini sağlar diye düşünüyorum!
hisse toplama döneminde şirketin iyi görünmesi istenmez :) alarkonun durumunu zerre bilmiyorduk 2018-2019da.. sonra sonra detaylı raporlar sunumlar analist toplantıları hazırlandı :)
geçmiş gönderileri bakın orada akturdaki gayrimenkullerin listesi var :) bölünme sebebiyle mevzuat gereği aktur yayınlamış zar zor buldum:)
bölümlere göre raporlama bilançoda var.. biraz daha dikkatli bakarsanız rahatlıkla görebilirsiniz..
biraz geriye gidip kap haberlerini okumanızı tavsiye ederim.. daha yeni birleşme oldu enerji tarafında :) tan ve akça enerji kolaylaştırılmış usulde devralma yolula menderes bünyesinde birleştirildi..
hibrit olayı ve karbon nötr için yapıldı işlem..
ayrı şirket kurmaya gerek yok..
simple devam etmek mantıklı..
Youtube da analiz adı altında genelde teknik ve takas analizlere rastlıyoruz.
Nadir olarak gerçekten temel analiz yapan var.
Olumlu ve olumsuz yönleri ile MNDRS için temel analiz yapan Sayın Toprak Kenan Pınar ın videosunu izleyebilirsiniz.
Daha önce MNDRS in 3 aylık bilançosunu analiz etmişti, istek üzerine 6 aylık bilançoyu da analiz etti.
Ben kendisinden faydalanıyorum.
İleri derecede temele analiz yapıyor.
Temel analiz biraz bilgi ve araştırma istiyor..Biraz da bu yüzden sosyal medya teknik analizci takas analizci dolu iken temel analizci çok fazla değil.
Linki buraya atıyorum. Takip etmek isteyenler için
https://www.youtube.com/watch?v=BZa_6wLPZQU
Artık adam sıkıştırmak tenhada değil, alanen borsada bankalarda oluyor.
Çok ocak battırdılar
Neyse bugün ki dersimiz akça ve aliağa RESler.
Çarşambadan itibaren bergama ve aliağada tekrar rüzgarların güçleneceğini söylüyor meteroloji.
2. çeyreğe göre zaten şimdiden daha yüksek mW ürettiler.
https://i.hizliresim.com/m4vohme.png
Sayın minikyatırımcı bu bina komplekaç para eder :)
Salla zarları tahtacı
https://i.hizliresim.com/lkywyys.png
izmir bornova doğanlar 4757ada 5 parsel 8000 mt2
minikyatirimci'ya selam olsun :)
Borsa rekor kırıyor mendo tersine gidiyor kuvvetli üflemiyorlar mı acep😊
Sonradan binenler insin trenden diye her gün ufak ufak salıyorlar aşagı
Sonradan binenlerin sayısını bilmiyoruz sayı çoksa bu aşagı salınım uzayabılır
Şirket bir an önce salça işine giriyoruz diye kap göndersin
Salçacılar tavan tavan bu aşagı
Benim stratejim şu şekilde.
Potansiyel gördüğüm hisselerde en az bir bilanço dönemi beklemek.
Her 3-4 ayda Yüzde 10-50 arası prim yakalarsam benden mutlusu yok. Öyle her hafta bir hisse alayım, hemen yukarı yapsın yüzde 20-30 neyse sürekli kazanayım bana göre değil.
Bu yüzden alırken sağlam alıyorum. Tahtacı isterse aşağı yapsın umurum olmaz, aksine artırmaya devam ederim.
Ben hedef süremi beklerim, ancak bilançoda istediğimi bulamaz isem veririm.
KNFRT 4.80 e kadar aldım hemen 4.50 ye bastılar. Ben inadına alıma geçtim. 3 aylıkta 7-8 ler, 6 aylıkta 11-12 arası gördü.
TEZOL örneğinde de 8.80-9.00 arası aldım, 8.50 ye bastılar. İnat ettim alıma devam ettim. 6 Aylık bilanço sonrası 12 ler geldi.
ELIT de fazla pozisyon açmadım ama bilanço çok hoşuma gitmedi, geri verdim. Keşke onun yerine TUKAS vardı listemde ona girseymişim.. Yüzde 5 zararla verdim gitti. TUCLK de beklentimi tam karşılamadı ama yüzde 20 ile üçte ikisini verdim, bereket versin.
Sattığım hisselerin yerine MNDRS te pozisyon açtım. 5.64 e kadar düştükçe artırdım.
Hedefim belli. 2-3 ay beklerim. 9 Aylık bilanço önemli. Bırak artırmayı, aynı karlılık sürsün yeter.
Bugün devre kesince ne satayım da MNDRS alayım bakalım dedim ama hemen döndü.
Biraz bekleyeceğim bu sefer, versinler iyice aşağı, bir seferde sağlam almaya çalışmak en iyisi gibi. :)
hocam teşekkürler.. sizin borç azalma tahminleriniz çok daha iyi :)
eylül kapanışı 19 altında olur euro da bence.. güzel bir para girişi mevcut borsaya.. bu para da bozulan dolarlardan geliyor.. daha da devam edecek.. hatta ab tarafında gaz kaynaklı üretim duruşları olacak.. bizim ihracatımız çok ciddi düzeyde artacak.. buna hazılıklı olmak lazım.. 2023 bahara dek borsa güzel devam eder.. dolar bazlı reel kazançlar elde edilir..
projenin lokasyonu çok iyi.. sanayi kalkıyor o bölgeden..
iki metro arasında ve Ege üniversitesine çok yakın :)
200 civarı bağımsız bölüm olur gibi..
bilançoda 58m tl ile taşınıyor orası.. pddd hep 1 fiyatlasak acaba seneye dd 4-5milyar olursa.. aman aman.. sustum :)
Lanet adeta kucaklamış bizi! dedi. Zaten birkaç günden beri barbut oynayamaz olduk. Ne zaman zar atsak 2-2-2-1 geliyor. Kumarın da tadı kaçtı. İçimizde ekmeğini kumardan kazananlar var. Onların cıvalı zarları bile hep aynı geliyor. Bu gidişle aç kalacaklar. Hatta, kumarbazların en azılısı olan Düşeş Recep kumar oynayamadığı için fenalaştı. Elleri ayakları titriyor, vücudundan soğuk ter boşalıyor. Adamı hasta koğuşuna kapattılar. İbrahim Beyin dediğine göre durumu ciddiymiş. Tez zamanda kumar oynamazsa vefat etmesi kaçınılmazmış. Eskiden pek değildi ama ölümü yaklaştığından mıdır, şimdi sofu biri kesildi. Namazı niyazı eksik olmuyor. Dini bütün biri olarak sırat köprüsünü selâmetle geçip cennete kapağı atmak istiyor.
İhsan Oktay - amat
...kumarbazların en azılısı olan düşeş recep eskiden pek değildi ama, ölümü yaklaştığından mıdır, şimdi sofu biri kesildi. namazı niyazı eksik olmuyor. dini bütün biri olarak sırat köprüsünü selametle geçip cennete kapağı atmak istiyor. peki, nereden biliyor cennet diye bir yer olduğunu?
bu, yazı ve tura atmak gibi bir şey. kafasında ihtimal hesapları yapıyor. ya yazı gelecek ya tura; aynı şekilde ölümden sonra ya bir hayat olacak ya da olmayacak. düşeş recep hayatının kumarını asıl şimdi oynuyor. ne derler? şeytanı bol olsun.
ihsan Oktay - amat
Eğer MNDRS toplamak isteyen bir spekülatör olsa idim borsada böyle seanslar yaşanmasını isterdim.
1 Haftada toplayamayacağım malı 1 günde rahatlıkla toplardım.
Sadece MNDRS değil tüm yan tahtalar için geçerli.
Yükselen hisselerde satış da gelecek elbet.
Borsada kazanılan para borsa kalır genellikle. Bu mantıkla kazandıkları ile yükselmeyen düşen hisselerden almak isteyeceklerdir.
EUR/USD parite biraz düşünce hemen kendini toparladı!
3:45 izne çıktı..
tahtanın keyfi yok..
Daha tatile çıkamadım hocam. Bu aralar biraz yoğunum.
EURUSD shortluyorum :)
Birisi sepet kuru tutabilir mi :)
https://i.hizliresim.com/od50emr.png
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama zirveden bu yana düşerken, ilk defa bu şekilde bir tepki verdi. 5.35 ten 5.69 a kadar 34 kuruşluk bir alım dalgası geldi. Yüzde 6lık bir dalga oldu.
Bank of 900 binden fazla net alım yaptı. Kim için yapmış 2 gün sonra görürüz.
Satan tarafta yine info 400 bin adet ile başı çekmiş.
1-13 Eylül arasında ise İnfo 3.840.354 net satış yapmış
Bu satışları Marbaş 1.160.974 , İş 928.360 ve Philip Capital 893.195 adet net alım ile karşılamışlar.
Uzun Vade USD grafik görünümü bu şekilde.
Hissenin 6.50 de satış yemiş olması gayet normal görünüyor.
Asıl büyük hareket 6.50 den sonra olabilir gibi görünüyor.
Tabi bu teknik görünüm temel gelişmeler ile desteklenmedikçe hiç bir anlamı yok.
Biz temel verilerde gelişmeler olduğu için bu hareketlerin olacağını varsıyıyoruz.
https://i.hizliresim.com/nuokv4m.PNG