Hocam bunlar zaten GYO olduğu için kurumlar vergisinden muaf. Konu vergi değil; düşük kâr...
Printable View
5 sene sonra bu şirketi nerede görüyorsunuz?
HEDEF GİRİŞİM in son bilançosu geldi, tam bir hayal kırıklığı, KY ye mal nasıl kilitlenir dersi vermişler. F/K 2 den 32 ye PD/DD 1.08 den 1.27 ye yükselmiş. Bilançoyu henüz inceleyemedim ama ucuz düşüncesiyle bir kağıt alındığında sonunda nasıl hüsranla karşılaşılabileceğinin bir örneği. Bilanço kalemleri ile oynayarak olanı farklı göstermek mümkün. Uzun vadede netice çok değişmesede yanlış yatırım kararı alınmasına sebep olabilir. ytd
Bana göre plan çok net, buna hiç şüphem yok. Ben bu hikayede Kül Kedisi rolünde olacağım kafaya koydum. İllaki saraya çağrılacağım...:) Hafta sonu Referans Bahçeşehir'e gideceğim, bakalım son durum ne, oturum başlayacak diyorlardı bu aydan için..
herşey bir yana piyasaların geneline dikkat edelim arkadaşlar ! geliyor gelmekte olan gibi duruyor, herkes plan program pozisyon ayarını ona göre yapsın."yatırım tavsiyesi değildir"
sanal bilançosunu sürdüremeyeceklerini anladıkları için kendi haline bırakmaya karar vermişlerdi.
Seyitler Kimya, İdeas, Fade gibi şirketlerin piyasa değerini artırarak hedef girişime kar yazdırıyorlardı. Aylarca uyardık herkesi.
1 lira değeri olmayan şirketler, 20 liraya işlem görüyordu. Bir benzeri de Gözde girişim Penta ilişkisidir. Yalan rüzgarı ve insanları kandırma düzenine örnekler.
Böyle giderse adeseylen eşleşir gibi:he:...ytd.
Önemli bir konu, ben şahsen major hisselerde pozisyonumu ciddi manada azalttım. Rusya-Ukrayna savaşı borsaları vurmak üzere, sanıldığı gibi kısa zamanda sonuçlanmadı ve giderek doğu-batı savaşına dönüşüyor. Almanya dahi yıllar sonra savunma harcamaları için tamıtamına 100 milyar euroluk bir ek fon ayıracak. Bu inanılmaz bir rakam. Hele biz savaşın tüm yıkıcı etkilerinin tam da ortasında duruyoruz. Hesapları doğru yapmak lazım, IMKB çok takmıyor gibi görünse de mutlaka dışarıya ayak uyduracaktır. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yalnız bu patron tövbe etmiş gibi görünmüyor, yeniden kurguluyor gibi bir hali var :)
Hayırlısı bakalım...
Canım sıkkın sn tahminci tövbe işi de çakma çıktı,ayakkabıları da satamadık,gidişat kötü,yaza şıpıdık terlikle gezeceğiz gibi:)))))))
Bu putin in hareketlerinden çok kıllanıyorum,genelde kağıtlarda zararda beklemekten korkmam da bu ukrayna işinin gidişatından korkmaya başladım.Eğer bu iş büyürse ne borsa kalır ne emlak,bizim bankalardaki paraları bile deve edebilirler.Ben gidişatı sevmedim.
Günaydın kaderdaşlar..Ne o kimseden çıt çıkmıyor:(
hıkaye bıttı, ne anlatacaklar..?? bılanco dedıler, kesın yuksek kar dedıler. olmayınca vay cakallar gızlemısler dedıler ve gıttıler. sımıdde bıze operasyon yemıs kagıt kaldı.. 2 yıldan once kalkan operasyon yemıs kagıt gordunuz mu , sız ? varsa soyleyın bakalım ? arada ufak tefek sıcramlar dısındı 1,5 mılyarlık kagıdı sen ben kaldıramayız artık.. burda sımdı spek parayaı aldı, işlerde ıyı, nakıt ıhtıyacıda yok. her gun hergun yavas yavaş, sabır ıle etımızden bıraz bıraz koparacak. bakalım kaç kısı dayanabılecek.. anlattıklarım gozlermlerıme dayanıyr. umarım ıyı bır haber ıle yukarı gıder. al sat tut tavsıyesı degıldır..
526 milyon kar açıkladı bu az buz değil.ayrıca ertelenmiş 1 milyar kusur kar var nereye kadar erteleyebilecekler ?sadece teslimat yapmadıkları için veya teslimatı bilerek geciktirdikleri için yansımadı. yoksa 1,5 milyar kar açıklamak zorunda kalacaklardı.eli mahkum enınde sonunda bilancoya yansıyacak
karlılıgı ve beklentılerı uzerınden bır degerleme yapmadım. bu saydıklarınız cok degerlı oldugu varsayımı ıle hareket edelım. bu durum fıata neden sırayet etmıyor ? kötu yonetım mı cevap, pekı bu kotu yonetım bu gerı alım yonune ne zaman grırecek..? temas ettıgım nokta bu, ya bu surecı uzatırsa kacımız dayanabılırız ? artık bu tahtayı yatırmcının harkeet ettırme olanagı sıfır. 1,5 mılyarlık bır tahta.. pekı ne yapmak lazım.. tamamen , gundmede tutmak. başa yolu yok.. ılavetn bır hısse operasyonu yapıldı ve herkes ucuz dıye aldı.. pekı bu alanlar ılk tepkıde cıkmaz mı ? cıkar.. patron bunu bılmıyor mu ? bılıyor. o sebepten cıkarı mı ? bu soruya verecegın cevap, hısse fıatının yonunu belırler
Ya Allah aşkına 10 Katrilyon kar açıklasa ne olur. Bilanço ile hareket eden kağıt mesela Ereğli adamlar KY dostu sürekli temettü verirler (Bu arada ben Ereğli satarak buraya geldim aklıma tüküreyim.Geldi biri çok ucuz dedi incelemeden atladık)Bu şirket Katrilyon kar açıklasa yine bedelli yapar .Bu tarz adamların niyeti belli örnek İhlas grubu aynı yolun yolcuları sürekli bedelli yaparlar başka kazanç yolu bilmiyorlar olan hep ky ye oluyor. İnceleyin bakın hepsinde bir sürü mağdur ky var.Şikayet etsen almasaydın oluyor bu devran böyle devam eder. TA Kİ BÜYÜK HESAP GÜNÜNE KADAR ALLAH BÜYÜKTÜR. Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kıyamet gününde her hakı sahibine verilecektir. Hatta boynuzsuz olan koyunun bile kendisine vuran boynuzlu koyundan hakkı alınır'' buyurmuştur.
amaç maliyetten milletin elinden almak zaten .1.10 1,20 lerden alanlar hısse karlılığına pörtföyüe göre de yıne ucuz bunu kullanacaklar satanlar maliyeti kurtardım diye sevinecek sonra satmasaydım şöyle olacaktı böyle olacaktı diye hayıflanacak başımıza çok geldi YTD
doğru diyorsunuz ben sadece sahonun kar eksik gibi laflarına cevap verdim 526 milyonluk kar az değil.yinede hisse hareket etmedi.aşşağlık bir planın parçası olduk el mahkum bekliyecez.bahsettiğiniz hadiste doğrudur.hak divanında butün mahlukat toplanacak adalet dağıtılacak.sonra bahsettiğiniz hayvan alemi Allahın emriyle toprak olacak işte bunu gören kafirler vahit gibi zalimler hak yiyiciler de keşke bizde toprak olsaydık diyecekler ayet böyle der
Şaho kardeş valla şaka maka kağıtda hapis kaldık.Cidden bir nevi tezgaha geldik.Şirket bedava da benim asıl canımı sıkan ukrayna olayının coştuğu günlerde borsada yakalandık.İşler ,piyasa çok tatsız.Nasıl olacak bilemiyorum bu putin de deli çıktı,normal zaman olsa kağıtda beklemek hiç önemli değil de dünyada toptan bir çöküş olursa neticede elimizde türk borsasında bir kağıt var ,ne kadar ucuz olursa olsun,hiç de güvenilir bir durum değil.Hapsolduk kağıtta gitti.
bir bakmışız 1 hafta sonra para gibi gereksiz şeyleri konuşmaya gerek kalmayacak.
Evinde ne varsa yiyecek stoğu , malvarlığın o olacak ! bkz. ukrayna örneği (2 hafta önce ve bugün)
senın ekmegın çoktur. oyle bır durum olursa olan olmayan ıle ekmegını paylassın. ınsan olmamız bunu gerektırır..
F/K düşük kim ne derse desin mutlaka bir primlenme olacaktır (yatırım tavsiyesi değil) açıkcası beklemek benim tarzım değil, çıkıp arbitraj yaptım ama gözüm burada.
Sn hayek cidden geçen gün onu düşündüm.Yahu artık ukrayna diye bir devlet yok,kim ne derse desin ben inanmam artık ukrayna diye bir devlet yok ,30 yıldır özgür yaşamış devletleri olan bir halk putinle batının oyun alanına döndü suriye misali.Yahu bizi bunlar duman etse nasıl engel olacağız,bakın görün bu iş rusyayı da bitirir o döviz rezervi doğal kaynakları falan rusyayı kurtaramaz 1989 da da o doğal kaynaklar vardı o kadar kültürlü halkın eğitimli kadınları nataşa olmuştu.
z
Dün gece biden ın konuşmasını dinledim,bu iş yakın zamanda çözülemez,adam konuşurken rusyayı savaşa körüklerken o kadar mutlu o kadar hevesliydi ki,amerika bu savaşı çok istiyor,bitmesin hatta sağa sola sıçrasın diye her şeyi yapacaklardır,bu savaş kısa süreli değil.
Bizim kağıda gelince elbet durum belli sahibinin sesi bir kağıt.Bakın ısgyo ya savaş falan dinliyor mu ,hep yukarı hep yukarı,neden hep yukarı :))))))))) milletin açıklaması cem okullu kağıda girmiş.Bakarsınız bizim kağıda da bir yiğit girer,ya da bizimkiler hadi bismillah der o zaman bizim kağıt 5 de olur 6 da.
Siyahılere ukrayna sınırında trenden ındırıp, sadece ukraynalılar gecebılır avrupaya dıyorlarmısş.. ulan varya ben rusyanın yerınde olsam. surıye lılere bır korıdar nasıl acılabılırın yolunu bulur alayını ukraynaya sokarım. turkıyenın detegı ıle. oraya yerlesssınler yada oradan polnya , romanya uzerınden avrupaya ırtıca etsınler. bakın avrupa nasıl gerılıyor. duydunuz mu avrupalı gazetelerı , dıyorlarmıskı ; beyler bu ölenler bızden, sarı saçlı mavı gozluler dıyorlarmış..
Romanya ve polonya kapısında avrupaya gecmek ısteyen bır kısım sıyahılerı trenden ındırıp, sadece ukraynalılar gecebılır avrupaya dıyorlarmısş,, ya pekı bu savaş sadece sarısınların savası mı ? ınsanlıgın geldıgı durum maaalesef bu. Bu savaş bızım savaşımız degıl. Bız bu savaşın parcası olmayalım. Sımdıye kadar erdogan çok ıyı goturdu bu savaş durumunu.. şayet bu ulkede , chp yada ıyı partı olsaydı ın*****n sımdıye rusya ıle savasa sokmuslardı..
Bu savaşda batının ukraynalıların umrunda bıle degıl, uzuluyorlarmıs gıbı yapıyorlar ama aslında tek amacları rusları yıpratmak bu savaşta.. ukraynada yem oluyor batılılara.. bu savaş. dusuk yogunluklu olarak yıllarca surecek. daha bu savasa surıye, ısdı ve ortadogu halkları da katılacak.. rusları yıpratmak ısteyen batı, uzun soluklu bır savasda rusların oraya surıyelı multecılerı getırecegını akıl edemıyor. asıl o zaman avrupa dıye bırsey kalmayaak.. bu savaş en son 1 yıl 3yıl 5 yıl sonunda 3. dunya savası ıle sona erer.. bu benım dusuncem
zelsnkı zannedıyor kı bır kahraman olacak. ulan putın senı sag bırakırmı bu saatten sonra. senı bır foseptık cukurundan cıkaraccak. tıpkı batılıların ve abd nın ırakda , lıbyada yaptıgı gıbı. yazık kaybeden masum ukrayna halkı olacak..abd ve avrupanın ıpı ıle kuyuya ınılmaz..
putın reis sür şu surıyelılerı ukraynaya, yerlestır hepsını kıev e. bak bakalım avrupada neler oluyor
nerde mıllet, nereye gıttınız ?