Sayfa 330/692 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon
Arama sonucu : 5529 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    zaten o noktadan rahatsız olmuştum.

işin ucu kar rakamına yansıdı maalesef

emeğinize sağlık sn. hissedarxd.
    Hocam ben şöyle yorumluyorum. Oradan son çeyrek atıyorum 50 birim satılmış ve bunun tamamı hatta eldeki 3-5 birimin hasılatı tazminat olarak ödenmiş. Bence sizin öngörünüze uygun bir hasılat var Marmara-4 tarafından. Hem de neredeyse kafa kafaya uygun. En son 170 milyon beklentiniz vardı buradan çok iyi hatırlıyorum.
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku

VUK'ta gösterilen karşılık giderini çözdüm sayın hayek. Marmara-4 için gecikmeden dolayı İhlas grubuna ödenmiş bu tutar. Marmara-4 hasılatını ve total esas faaliyet kârını olumsuz etkileyen bu gider...

Anladığım kadarıyla bu tazminatla birlikte 3-5 birim de verilmiş aynı projeden...
    (*) İlişkili olmayan ticari alacaklar içinde İhlas Marmara 4 projesinde yaşanan gecikme sebebiyle İhlas Marmara Evleri
    Ortak Girişimi firmasına yapılan hesaplamaya göre 161.422 TL tutarında gecikme cezası, işlenmiş faiz ve cezai şartlar
    fatura edilerek gelir olarak kaydedilmiş olup ilgili tutarlar aynı dönemde karşılık ayrılarak giderleştirilmiştir. İlgili alacağın
    Şirket’in dönem kar veya zarar tablosu üzerinde net etkisi bulunmamaktadır.

3.  Alıntı Originally Posted by ats Yazıyı Oku
    (*) İlişkili olmayan ticari alacaklar içinde İhlas Marmara 4 projesinde yaşanan gecikme sebebiyle İhlas Marmara Evleri
    Ortak Girişimi firmasına yapılan hesaplamaya göre 161.422 TL tutarında gecikme cezası, işlenmiş faiz ve cezai şartlar
    fatura edilerek gelir olarak kaydedilmiş olup ilgili tutarlar aynı dönemde karşılık ayrılarak giderleştirilmiştir. İlgili alacağın
    Şirket’in dönem kar veya zarar tablosu üzerinde net etkisi bulunmamaktadır.
    anladığım nötrleştirmişler

4.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    zaten o noktadan rahatsız olmuştum.

işin ucu kar rakamına yansıdı maalesef

emeğinize sağlık sn. hissedarxd.
    bilançoda finansal tabloda kira geliri göremedim siz gördünüzmü

5.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku

VUK'ta gösterilen karşılık giderini çözdüm sayın hayek. Marmara-4 için gecikmeden dolayı İhlas grubuna ödenmiş bu tutar. Marmara-4 hasılatını ve total esas faaliyet kârını olumsuz etkileyen bu gider...

Anladığım kadarıyla bu tazminatla birlikte 3-5 birim de verilmiş aynı projeden...
    arsa kilerin, işi yapan ihlas yapı.eğer gecikme varsa ihlas yapıdan kaynaklanıyor.bu para kiler tarafından ihlas yapıya fatura edilmiş ve kiler karşılık ayırmış.kiler avantajlı yani.ilerde karşılık giderini kaldırabilir.

başka türlü anlaşılmıyor.daha iyi izah edecek varsa yazıversin.

6.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    arsa kilerin, işi yapan ihlas yapı.eğer gecikme varsa ihlas yapıdan kaynaklanıyor.bu para kiler tarafından ihlas yapıya fatura edilmiş ve kiler karşılık ayırmış.kiler avantajlı yani.ilerde karşılık giderini kaldırabilir.

başka türlü anlaşılmıyor.daha iyi izah edecek varsa yazıversin.
    Ben lafı fazla uzatmak istemedim, aynen dediğiniz gibi hocam. Konumuz hasılatı ve kârlılığı geçici bir süre de olsa etkilemiş olması ve bunun tam da operasyon dönemine denk getirilmesi ?!
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

7.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Ben lafı fazla uzatmak istemedim, aynen dediğiniz gibi hocam. Konumuz hasılatı ve kârlılığı geçici bir süre de olsa etkilemiş olması ve bunun tam da operasyon dönemine denk getirilmesi ?!
    kiler eğer karşılık ayırmamış olsaydı kar 161 milyon tl daha fazla olacaktı.buda şu an işlerine gelmemiştir.

8.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    kiler eğer karşılık ayırmamış olsaydı kar 161 milyon tl daha fazla olacaktı.buda şu an işlerine gelmemiştir.
    aynen vergi ödememek için hinlik yapmışlar

Sayfa 330/692 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •