ULUUN dünkü takas
https://i.hizliresim.com/s1tz103.PNG
Printable View
ULUUN dünkü takas
https://i.hizliresim.com/s1tz103.PNG
ULUUN günlük,
https://i.hizliresim.com/6z68fur.PNG
Saatlikte aşırı satım bölgesine yaklaşıyor.
Bir devre kestirip sonra devam diyebilir sanki.
27 den sattıklarımı fazlası ile yerine koydum ne güzel tahta yahu
Zaten çok fazla mal kaptırdığı için 4 günde 5 liradan fazla düştü. Ben 24'lerde iken farkettim hatta yazdım buraya 22 altı dalıp çıkar diye..
Geçen cuma ve ardındaki hacimler çok tehlikeli hacimlerdi 500 M üstü..Bunlar kağıdın gerçek hacimleri değil banka kağıdı hacimleri..Çok yüksek mal verildi ama düştükçe alıcı geldiği için hala toparlanamıyor. Bilanço kilidi çözer yoksa 20 altı bile söz konusu olabilir.
Önceki ay da 24.80-17.6 düşüşü de bu kadar keskindi ama oradaki hacimler buranın %10-15'i kadardı...Ayrıca brütteydi.
En az 1 milyon lot piyasaya kaydı toparlaması zor olabilir.
https://i.ibb.co/LYWH4pL/aa.jpg
https://i.ibb.co/s9MzMWB/kkk.jpg
dün alan satanlar
cafer bez getir
5. iş günü 5,5 liradan fazla düşürdü maşallah:)
Yüksek hacim çok belli etmişti belli ki duyan duymayan herkese mal vermişler:ok:
Benim hesaplamalarıma göre bugün dönmesi gerekiyor. Biraz da basacak ama önce.
Döner de nerden döner? 21,20 altı sakat
Buğday vadelilerinin bu fiyatlara gelmesi Eren Ulusoy u çok mutlu etmiştir diye düşünüyorum. Savaş devam ediyor, iklim krizi sebebiyle kıtlık riski konuşmaları devam ediyor, doğal gaz krizi sebebiyle gübre krizi daha da büyüyeceğe benziyor. Yani önümüzdeki dönemde arz beklenenden daha fazla düşebilir. Tekrar savaşın başladığı günkü fiyatları görür müyüz bilinmez ama buğday vadelilerinin de burada kalmayacağı kesin görünüyor. Siloları doldurmanın tam zamanı çünkü kışın yine harika stok karları yazılabilir. Tahıl koridoru anlaşması sonrasında Eren Bey pek çok yayına katıldı. Söylediklerinden bu fiyatları fırsat gördüğü izlenimini edindim tabiki yanılıyor da olabilirim.
QNB son 2 gunde yaklasik 500bin lot satti. Elinde 1 milyon lot civari kaldi. Yukardan sat asagidan allara sikilip elindekini dokuyor sanirim.
Ikinci ceyrek bilancosu belirleyici olacak. ilk ceyrek yazilan stok kari nedeniyle ikinci ceyrek ilk ceyregin biraz altinda gelmesi muhtemel bence. Beklentim 200milyon civari bir net kar. 200milyon civari net kar da super bir kar, ama buradan okudugum kadariyla herkes 250milyonun ciddi ustunde kar bekliyor, umut ediyor. Ciddi guzel bilanco, asiri yuksek beklentiler nedeniyle heba olmaz umarim.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Vakıf ne yaptı öyle ya? 489.000 lotun 448.000'inin saniyeler içinde devretti başka aracı Kuruma.
Öyle KY'ye falan değil. Bayağı belirli bir fiyattan verdi, birileri de aldı.
Bu tahtada çok büyük oyun döndürüyorlar.
ben çok iyi temelci değilim ama kafamdaki senaryoyu tam anlatabilirsem fifti fifiti bir durum olabilir hatta dolar tl ve söke un faktörü ile içerdeki un fiyat farkı çok etkili olacak faktörler bunlardan dolayı bir tık ilk çeyreğe göre güzel gelir ama 9 ve 12 ayda manyak karlar olması daha muhtemel
Kılçıksız alan yok. İlk 6 aracı Kurumun hepsi 200-300 bin lot üstü al sat yapmış.
Bilançoyu biz bilmiyoruz ama birileri biliyor..Acaba bu birileri 27'den beri piyasaya mal verenler mi diye düşünmüyor değilim.
Tabi inşallah yanılırım. Uluun beni ihya etti son 1 ay ama son düşüşte karın yarısını geri aldı. Hiç doğru dürüst tepki vermeden hacimli düşüşü pek hayrı alamet değil..Bilanço kötü gelirse üstten ciddi mal satanların öğrendiğini teyit ederiz. Ama eğer iyi gelirse bu sefer üstten sattıklarını buralardan yerine koyduğunu düşünürüm.
Her 2 durumda da bilanço bilgisi birilerine haftalar öncesinden geliyor. Çok yaşadım
22.80 ve 22..Yine dönüş yapamadı maalesef.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, tahıl sevkiyatı hazırlıklarını görmek için Karadeniz limanı Chornomorsk'u ziyaret etti
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky: Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır, BM ve Türkiye'den sevkiyat için işaret bekliyor
Bilançonun birileri tarafından bilinmesi ULUUN'a has değil. Maalesef bütün hisselerde durum bu.
Ama ben bilanço öncesi hareketlerden bilançonun nasıl geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu düşünüyorum.
Çünkü özellikle hakim grupların elindeki ULUUN gibi hisselerde, isterse 10 lira basar, bilanço berbat gelecek sanıp satarsın, bir gelir şok olursun.
Misal, 252 milyon TL'lik bilançoyu hareketlerden görmek mümkün olmadı. Yatay gitti 1-2 ay.
27 liradaki hacmin de büyük kısmının gerçek hacim olmadığını düşünüyorum. O gün sırf BoFA 1-1,5 milyon lotluk al sat yapmıştı. O kadar yüksek hacimli lotun bu tip bir hissede el değiştirmesi mümkün değil. Kendi mallarını bir yerden öbürüne geçirdiler.
Sonuç olarak düşüncem pozitif ve nedenleri şunlar;
- Söke Un'un 6 aylık bilanço üzerinden halka arz edilecek olması sebebiyle orada güzel kar yazacağını düşünmem.
- Söke Un konsolide olacağı için ULUUN bilançosunun da güzel geleceğini beklemem.
- Söke'nin halka arzında çarpanların yüksek alınabilmesi için ULUUN'un da fiyatının yükselmesi gerektiğine inanmam.
- Bu kadar git-gellere rağmen uzun süredir 20'lerin altına gelmemiş olmaması.
- Tahılla alakalı genel beklentiler. (Özellikle Eylülden sonra fiyat artışları)
- Patronun küresel bir oyuncu olma konusundaki vizyonuna inanmam.
İnşallah yanılmam..
NNF fonu 300,000lot satmis, bugun takasa yansidi. Geriye 350bin lotlari kaldi. NNF’in satmasi kotu oldu.
Yaklasik %25 karla verdiler diye hesapladim ( 18’lerden almislardi, carsamba 22.80 civarindan vermisler 300bin lotu).
Herkes gibi en tepeden 27’den satamamislar:)
ULUUN günlük,
https://i.hizliresim.com/3fxgi82.PNG
ULUUN aylık takas
https://i.hizliresim.com/eq5i9sx.PNG
patron tv kanallarında gezip duruyor yakında seda sayan a çıkar bu gidişle yada müge anlı ya çıkar onun yerine söke unu hangi kurumdan arz edecek onu çalışsalar bir haber verseler söke unun değerlemesi kaç olur bunları gören piyasa helvacıların ruhuna el fatiha okur
Buğday vadelileri 840 dolar oldu...
YKB, İş ve BoFA'nın toplamda 5 milyon lot işlemi var, nette ellerindeki lot 110.000 falan..
Ve bu 3 aracı kurum ne en iyi 3 alıcıda var ne de satıcıda.
Hepsi de robotlarıyla meşhur..
Ne yapmak isitiyorlar sat sat bitmedi
5. günde yaklaşık 6 lira yani %20 düşüş...
Ürkütücü..
Bilanço kilidi açar eğer düşük gelirse çok fena şeyler olur..Her yerden mal satılıyorsa affetmezler daha da sertleşir düşüşler.
Her kademe düştüğünde satışa öyle bir yığıyorlar ki alışları da siliyorlar.
Aslında bugün sert bir satış yok ama belli ki düşüşü çok istiyorlar panikle mal almak için. Daha önce bu görüntüye rastlamamıştım. Genelde taban yapıp ertesi gün eksi gidip düşürüyorlardı son 5 günde hiç taban olmadı ama her kademeden yedirdiler demek ki..
Bu arada çok fazla aracı kurumdan işlem yapıyorlar bu da dikkatimden kaçmıyor.
Daha önce 22.66 civarı görüp 17.60'lara,
26.00'ları görüp 20.10'a verdi.
Şimdi de 27.62 görüp 21.48 gösterdi.
Hepsi yaklaşık %20-22'lik düşüşler.
Buradan daha aşağısı olmaz, günü artı kaparsa düzeltme bitti deriz ki beklentim bu.
O düşüşlerde brütteydi Cash dostum hacimler bunun çeyreği değildi karşılaştırma doğru değil.
O düşüşlerde kademeler bomboştu şimdi öyle değil. Ayrıca oralarda hep taban gösterdi şimdi hiç taban olmadık.
Yani benzerlik sadece rakamlarla ama durumlar farklı.
Buna benzer düşüş yakın zamanda Ereğli'de oldu çok yüksek hacimlerle vere vere geldiler 35'den 26'ya..
Ben pastanın alıcı-satıcı kısmının bu kadar çok değiştiği başka tahta görmedim.
En büyük alıcı bir anda en büyük satıcı oluyor. Diğer öbür tarafa geçiyor.
Aniden bir aracı kurum çıkıp satmaya başlıyor, sonra başkası gelip deli gibi alıyor.
Acayip acayip işler..
Haklı olabilirsin Hocam. Mevcut duruma yorum yapıyoruz hepimiz.
Kendi adıma endişem yok. Ç2 bilançosunu görmeden satmam. Onu da iyi beklediğimi yazmıştım.
EREGL'de durum biraz farklı bu arada. HRC fiyatları çok düştü ve düşmeye devam ediyor ve beklenti de genel olarak devam edeceği yönünde. Çin'in elinde bayağı demir-çelik birikti. ABD, Avrupa resesyona giriyor.
Gıda ise farklı diye düşünüyorum.