Sayfa 334/440 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 3516 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: ULUUN - Ulusoy Un Sanayi

1.  Alıntı Originally Posted by b_g Yazıyı Oku
    Bilançoyu biz bilmiyoruz ama birileri biliyor..Acaba bu birileri 27'den beri piyasaya mal verenler mi diye düşünmüyor değilim.
    Tabi inşallah yanılırım. Uluun beni ihya etti son 1 ay ama son düşüşte karın yarısını geri aldı. Hiç doğru dürüst tepki vermeden hacimli düşüşü pek hayrı alamet değil..Bilanço kötü gelirse üstten ciddi mal satanların öğrendiğini teyit ederiz. Ama eğer iyi gelirse bu sefer üstten sattıklarını buralardan yerine koyduğunu düşünürüm.
    Her 2 durumda da bilanço bilgisi birilerine haftalar öncesinden geliyor. Çok yaşadım
    Bilançonun birileri tarafından bilinmesi ULUUN'a has değil. Maalesef bütün hisselerde durum bu.

Ama ben bilanço öncesi hareketlerden bilançonun nasıl geleceğini tahmin etmenin zor olduğunu düşünüyorum.

Çünkü özellikle hakim grupların elindeki ULUUN gibi hisselerde, isterse 10 lira basar, bilanço berbat gelecek sanıp satarsın, bir gelir şok olursun.

Misal, 252 milyon TL'lik bilançoyu hareketlerden görmek mümkün olmadı. Yatay gitti 1-2 ay.

27 liradaki hacmin de büyük kısmının gerçek hacim olmadığını düşünüyorum. O gün sırf BoFA 1-1,5 milyon lotluk al sat yapmıştı. O kadar yüksek hacimli lotun bu tip bir hissede el değiştirmesi mümkün değil. Kendi mallarını bir yerden öbürüne geçirdiler.

Sonuç olarak düşüncem pozitif ve nedenleri şunlar;

- Söke Un'un 6 aylık bilanço üzerinden halka arz edilecek olması sebebiyle orada güzel kar yazacağını düşünmem.

- Söke Un konsolide olacağı için ULUUN bilançosunun da güzel geleceğini beklemem.

- Söke'nin halka arzında çarpanların yüksek alınabilmesi için ULUUN'un da fiyatının yükselmesi gerektiğine inanmam.

- Bu kadar git-gellere rağmen uzun süredir 20'lerin altına gelmemiş olmaması.

- Tahılla alakalı genel beklentiler. (Özellikle Eylülden sonra fiyat artışları)

- Patronun küresel bir oyuncu olma konusundaki vizyonuna inanmam.

İnşallah yanılmam..
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2. NNF fonu 300,000lot satmis, bugun takasa yansidi. Geriye 350bin lotlari kaldi. NNF’in satmasi kotu oldu.

Yaklasik %25 karla verdiler diye hesapladim ( 18’lerden almislardi, carsamba 22.80 civarindan vermisler 300bin lotu).

Herkes gibi en tepeden 27’den satamamislar

ULUUN günlük,

ULUUN aylık takas

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    patron tv kanallarında gezip duruyor yakında seda sayan a çıkar bu gidişle yada müge anlı ya çıkar onun yerine söke unu hangi kurumdan arz edecek onu çalışsalar bir haber verseler söke unun değerlemesi kaç olur bunları gören piyasa helvacıların ruhuna el fatiha okur
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

6.  Alıntı Originally Posted by ata_306 Yazıyı Oku
    patron tv kanallarında gezip duruyor yakında seda sayan a çıkar bu gidişle yada müge anlı ya çıkar onun yerine söke unu hangi kurumdan arz edecek onu çalışsalar bir haber verseler söke unun değerlemesi kaç olur bunları gören piyasa helvacıların ruhuna el fatiha okur
    Hocam yalnız o kanallara IAOM (Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği) Avrasya Bölge Başkanı sıfatıyla çıkıyor.

ULUUN adına sadece bilanço sonrası BloombergHT'ye çıktı.

7.  Alıntı Originally Posted by Kerem_4709 Yazıyı Oku
    NNF fonu 300,000lot satmis, bugun takasa yansidi. Geriye 350bin lotlari kaldi. NNF’in satmasi kotu oldu.

Yaklasik %25 karla verdiler diye hesapladim ( 18’lerden almislardi, carsamba 22.80 civarindan vermisler 300bin lotu).

Herkes gibi en tepeden 27’den satamamislar
    Yatırım Fonu görünümlü trader olmuşlar. Haziran sonu al Temmuz ortası sat.

8. Buğday vadelileri 840 dolar oldu...

Sayfa 334/440 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •