dostum sen de 10 ayı gücü var.... Bu kesin :)
Ama çok sopa yiyen var ve yenileri de sopa yemek için sıraya giriyor :)
Printable View
Pazartesinden itibaren oyun stilim böyle olacak gayri 🙃😊🙃😊🙃
Çok haince ve gaddarca
https://i.hizliresim.com/jGtpEJ.jpg
Kamil 106 oldu
Sonra kaç olacak hadi 110 da oldu
Hadi 111 de oldu
Bu sefer de 120 diyecekler
130 diyecekler 💓💓💓💓
Bir delikanlı Dur Yolcu demeyecek mi arkadeş 😀😀
Kamil kamil 💓💓💓
Bear ayı lanetini üstüne çekme 🐻🐻
Vallahi dostum... Endeks 125.000 e gelmeden doğru dürüst satış yemeyecek gibi.
Endeksin çıkış tarzı güçlü bir boğa piyasası şeklinde ilerliyor. Mesela Bim 100 liraya çıksa endeks kaç olur. Buradan bile bir çıkarım yapabilirsin.
Bizim ekonomiden bi cacık olmaz... Ama bu borsa tarafında öyle olmuyor işte. O nedenle akıntıya kürek çekmeye gerek yok dostum....
Benim uyku vakti geldi dostum. Neydi parolamız;
KAMİL KAÇAR... Byeeee [emoji23][emoji23][emoji23]
Neyse forumu kirletmenin anlamı yok
Ahali kendi cebinden mesul
Long / short farketmez
Ütüp kalkıyorsan sorun yok
Cümleten iyi hafta sonları dilerim
Ful kaldıraçtan uzak duralım
Emin olsak bile en kötüyü düşünerek pozisyon açalım 💓💓
BDDK, Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti -AA
- BDDK, 31 Mart itibarıyla bankaların mevduat hariç Türk Lirası (TL) mevduat ve yabancı para (YP) mevduatlarının toplamı 25 milyar liranın altında kalan bankalara 31 Aralık tarihine kadar süre tanındığını bildirdi - Aktif rasyosunun (AR) düzenlemeyle birlikte pay kısmında yer alan "Krediler" kalemindeki, KOBİ kredilerinin, proje finansmanı kredilerinin ve ihracat kredilerinin hesaplamada 1,1 katsayısıyla ağırlıklandırılmasına, 3 aydan kısa vadeli kredilerin ise hesaplamada "Krediler" kalemine dahil edilmemesine karar verdi - AR'nin payda kısmının hesaplamasında "YP Mevduat" kalemi toplamı, YP kredilere kadar olan kısmına 1 katsayısı, YP Kredileri aşan kısmına ise 1,75 katsayısı uygulanarak AR formülü revize edildi
İSTANBUL (AA) - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aktif rasyosunun (AR) hesaplanmasında değişikliğe gidildiğini duyurdu.
BBDK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'tan itibaren bankalarca hesaplanması ve her ay sonu itibarıyla o aya ilişkin aylık ortalamasının mevduat bankaları için yüzde 100'ün, katılım bankaları için yüzde 80'in altına düşmemesine karar verilmiş olan AR'nin hesaplanmasına ilişkin değişikliğe gidildiği bildirildi.
Buna göre, 31 Mart itibarıyla bankaların mevduat hariç Türk Lirası (TL) mevduat ve yabancı para (YP) mevduatlarının toplamı 25 milyar liranın altında kalan bankalara 31 Aralık tarihine kadar süre tanındığı kaydedildi.
Açıklamada, AR'nin yeni düzenlemeyle birlikte pay kısmında yer alan "Krediler" kalemindeki, KOBİ kredilerinin, proje finansmanı kredilerinin ve ihracat kredilerinin hesaplamada 1,1 katsayısıyla ağırlıklandırılmasına, 3 aydan kısa vadeli kredilerin ise hesaplamada "Krediler" kalemine dahil edilmemesine karar verildiği ifade edildi.
Bankaların (kendi aralarında yaptıkları işlemler hariç) müşterileri ile yaptıkları TL cinsi repoların ve ihraç ettikleri 6 aydan kısa vadeli TL finansman bonolarını hesaplamada AR'nin payda kısmında yer verilen "TL Mevduat" kalemi altında değerlendirileceği belirtilen açıklamada, bankaların (kendi aralarında yaptıkları işlemler hariç) müşterileri ile yaptıkları YP cinsi repoların ise hesaplamada AR'nin payda kısmında yer verilen "YP Mevduat" kalemi altında dikkate alınacağı bildirildi.
Açıklamada AR'nin payda kısmının hesaplamasında "YP Mevduat" kalemi toplamının, YP kredilere kadar olan kısmına 1 katsayısı, YP kredileri aşan kısmına ise 1,75 katsayısı uygulanarak, AR formülünün revize edildiği kaydedildi.
Analistler, Kovid-19 salgını döneminde bankacılık sektörünün reel ekonomiyi kredilendirme faaliyetlerini etkin şekilde yerine getirmesini sağlamak amacıyla mayısta AR uygulamasına başlandığını, uygulamanın ilk ayında birkaç istisna dışında bankaların yapılan düzenlemeye başarıyla uyum sağladığını kaydetti.
Sözü edilen düzenlemenin arbitraj faaliyetlerine yönelik gerekli tedbirleri almak amacıyla uygulamaya konulduğunu ifade eden analistler, böylece normalleşme sürecinde bankaların tahvil alımına ilave olarak KOBİ'leri, ihracatçıları ve yatırım projelerini fonlamasının teşvik edildiğini, bankaları bilançolarındaki aktif-pasif kur dengesizliğini azaltmaya yönlendirdiğini belirtti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
corona çıktıgında endeks 111 bindi
nasd** bu zaman ki en üst zirvesine kalmış %2,5
dow ve sp500 kalmış %5-10 seviyeler...... dipten %40 tepmiş
açtım bugün hafta başında sp500 ingilizce olarak amerikalı ky yatırımcı ne diyor diye salı herkes shortları giymiş düşecek algısı vardı... bugün baktıgımda trump amca varken bu borsa düşmez para basmaya devam eder felan algılar değişti makineler çalışıyor para basılıyor felan yavastan... bu algı oluşmuş psikolojiyi yavaş yavaş tamamlanıyor ..
borsalar her zaman işinin çılgını çıkarır sinirler gerilir... elbet er ya da geç beklentiyi fiyatlar fiyatlamak zorunda nasd** dow bist ne yapacak bir üst zirvelerimi test edecek var mıdır böyle imkan bu kadar dayanaksız mantıksız olabilir mi sırf para basıyor diye !!!ikinici çeyrek ekonomiler &30-40 düşüş beklerken böyle bir beklenti varken..böyle bir piyasa piyasa olmaktan çıkar
100b küçük yeni yatırımcıdan bahsetmiyorum ---corono belirsizliginiden bahsetmiyorum bir kişiden yayılan virüs tüm dünya bulaşmışken tekrar olayların ceyran etmek riskinden bahsetmiyorum--açın 2008 1929 buhranını hep düşüşten ortalama düşüşün %50 sini geri almış....ki merkel fransa fed başkanları kendileri diyor 1929 buhranından daha kötü diye insanlıgın &60 bulasacak diye...pentagon raporlarında en erken aşı 2021 yazın diyor vb bütün bunlara ragmen eğer olur da böyle batarsam batalım azdan az çoktan çok gider....hayatımda en azından inandıgım birşeyden dolayı kaybederim yatırım tavsiyesi degildir samimi oldum içimi döktüm allaha emanet
Millet anlamadan etmeden hisse aldı .... az biraz da arttı, kar ettiler
Şimdi 125 bin zirve falan filan pembe hayaller .... çok kazanacaz , metresim olacak hayalleri kuruyorlar
Bunlara Mayıs başında çakacaklardı da allah kurtardı, büyük patron sanırım iyi mallanamadı
Sanırım şimdi herşey tamam, pozisyonlanma tamam, algı operasyonu tamam
Haziranda gerçek dünya ile herkes yüzleşecek
Sonra yandım anam yandım anam ...,
80 binden 105 bine çıkmış, %30, adam 125 bin diyor
ulen düzeltme olmadan %60 çıkarmı
Ben ama forumu, yani kontrolsüz halk sohbet yuvası diyorum, anladım, bu zihniyet önlenemez, uyarılamaz
Bu dediklerim illa yaşanacak
haaa düşünce ne yapacağım ? Ben demiştim diye kı.ımla güleceğim
22 iş günü kaldı
Fed ve Trump tamamen piyasa algısını bozdu tamam dusunulenin tersini yaparsın da temel dayanağın yok ki al istediğin kadar mal al eee bu kadar düşecek algısı varken kime ne satmayı düşünüyorsun yada fiyatı düşük algısı yapmak için marj yaratıyorsun benim aklıma gelen bu dahasinida aklim almaz
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet 3.aşama market ile pazarlık aşamasına gelmiş... kimi 2.aşama hala öfkede. :oleyo:
Dostum hayatta her şey hayalle başlar ............ umutla yeşerir .................. sonu gerçek olur veya olmaz kimse bilemez...
Belki yapabileceğin şey doğru ata oynamak ....... bak dün bistte düzeltme yaşadık ama düzeltmeye rağmen gayet güzel % 4-5
yukarı primli hisselerde vardı.Hayal edeceksin ama doğru ata oynayacaksın.Aynen at yarışı gibi 50 tane at yarışıyor 1. 2. 3. ler
sonuncular yada yarışı tamamlamaya gücü olmayan nakavtlar..... borsa birazda buna benziyor.
Gelelim diğer bir konu şans faktörü oda var.Dün borsalar Trump ın konuşmasına odaklandı ne yiyecek ne konuşacak misali
adam Çine posta koydu bugün de Fed i fırçalamış yeterince önceden tedbirler almıyor diye , almanya örneğini vermiş luftansa yı
kurtarmaları vs... yani seçim var adam bi şekilde Bidene fark atması lazım yani borsaların düşmesini istemeyecektir.Ralli modunda
tutmak zorunda yani bu gelişmelerde şans faktörü.Bunları önceden düşünürsen kendi şansını yaratmış olursun.
Muharrem İnce şahane ayar vermiş dün canlı yayında helal olsun. Bu faşist düzen bitecek !!
Saldirin siyahi kardeslerim yikin sahte saadet zincirini
Shortcular Twiterdan destek gaz verin abd li dostlarimiza :kahkah:
10 trilyon dolar siz issiz acken nereye gitti diyin ?
Dow un 5 yillik 18 -26 hareketi 1.5 aylik 18 -26 hareketinin grafigini koyun
Keriz olmayin diyin :d siz ac issizken hala trilyonerin bi s.ke yaramaz borsasi sisiyor diyin son 2 aylık abd verilerini gosterin :)
Zirnik koklatmamislar bunlara tum para dow a akmis
Nasd** tüm zamanların en yüksek aylik kapanışını yaptı. Bu bir tepkidir demek artık eşyanın tabiatına aykırıdır. S&p 500 ve dowda buna eşlik edecektir. Aslında bizde eşlik ettik ama bankaları , tuprasi ,eregliyi,ısrarla almayınca 120 bin endeksi deviremedik. Dusunsenize sadece bankaları endeksten çıkartmış olsak endeks 120 bini çoktan devirirdi. Aslında gördüğümüz fiyatlar içinde bulunduğumuz sistemin , kapitalizmin gerçek ve vahşi yüzüdür. Halk sefalet içinde kırılırken issiz kalırken, zarar eden çöplük şirketlerin patronlarını kurtarmak sadece vahşi kapitalizmde olur. Trade eden arkadaşları istisna bırakarak borsaların çökmesi gereğini savunanlar aslında vahşi kapitalizme olan isyanlarini haykiriyor. Tabi borsaların şişmesini savunanlarda kapitalizmin devamını savunan azınlık burjuva kesimidir. Her ne kadar umudum olmasada bu vahşi kapitalizm artık sonlanmali. gelir dağılımında adalet sağlanmalı. Halkın kaynakları 3 5 Kapitalist hırsız patrona peşkeş çekilmemeli. batik şirketler kurtarilmamali peşpeşe iflasları istenmeli. Yeniden bir adil bir düzen kurulmalı. Işte gerçek ayının bakışı budur. Düşüşten para kazanmayı arzulayan ise gerçek ayı değil boga görünümlü ayıdır.
Yaw olumsuz konuşursun yazarsın da bu kadar net konuşmak neyin nesi neyin özgüveni hiç anlamadım . Yok 2 vakte kadar şuraya gelecek yok 2 . dip olacak vs. Bir de alay eder gibi üslupla konuşmak neyin kafası onu da anladım. O kadar eminsen kardeş git YouTube da bir kanal aç felaket olumsuzluk pompala en azından buradan kaybettiğini orada çıkarırsın. Toplumun önemli kesimi felaket senaryolarına bayılıyor bizde.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kim almış kin satmış umurumda değil
ı d'ont care anynthing nothing from me
Akp den neden abd deki olaylar icin endişeliyiz polis orantisiz guc kullaniliyor insan haklari icin durum cok kotu..... mesaji gelmiyor
Onlar bize yaparken dis guclerr yaaa... onlarda olurken tik yok
ben cebimdeki paraya bakarım
Mehmet NAne, pegasus uçuşlara başlıyor,demiş..
sanırım pazartesi 1 tavan daha gelir..
Zarar eden, henüz gelecekte ne olacağı belli olmayan özel havayolu şirketimiz, bilumum kapkaççıların elinde yukarı gitmekte ısrarlı..!!
Her yükselişin bir sonu gelir, sonu gelincede hızlı giden ayı piyasası başlar,
ayı piyasasında sen tam ne olduğunu anlamadan paldır küldür düşmüş olur, ohhhha derken bir o kadar daha düşer
çer çöp hisselerinizi alır duvar kağıdı olarak kullanırısınız
bunu aksiyon film tadında haziranda izleyeceğiz :ok:
buraya niye yazıyorum şöyle izah edeyim
daha sonra bir bakayım yazdıklarım neymiş diye geçen yıl yazdım
kendim için kendimi gözlemek için
ne demişim
insanlar ölünce uyanırlarmış
arşivde bellidir yazdıklarım
ulan bi baktım 2020 çinde korona virüsü
fotoğraflar ölen insanlar
demek ki
ey tüccar
sana teşekkürler
iyiki yazmışsın ve iyiki bende değerlendirmişim
yolun açık olsun bahtın geniş olsun talihin seni mutlu etsin
sen vazifeni yapmış gerekeni söylemişsin
bundan sonra sus konuşma
görmüyormusun Allah ın insanlarla hesabı başlamış
sana ne kimin yaşarken ölsek daha iyi diyeceğinden kimin sürüneceğinden kimin sağ kalacağından sana ne
işine bak aileni topla şehirlerdeki akrabalarını şehir dışlarına taşı
cahillerden yüz çevir açlık ve yokluk başka bir şeydir kimseye hiçbir zaman muhtaç olmayasın
Allahın verdiği nimetlere şükret ve kimseye karışma