ODTÜ' ye çok az ödenek verilmiş...!!!
Bunlar iyiye, güzele, bilime ve akıla düsman !!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ODTÜ' ye çok az ödenek verilmiş...!!!
Bunlar iyiye, güzele, bilime ve akıla düsman !!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyaz yakalılar artık mavi yakalı olacak. Eskiden okumayan çocuğu sanayiye meslek öğrenmeye göndermek pek mümkün olmayacak çünkü akıllı otomobiller çıktıkça, meslek lisesi mezunları bile yetersiz kalacak Bu nedenle üniversitelerin hedefi beyaz yaka görünümlü mavi yakalı yetiştirmekten ibaret. İnsana erişim kolaylaşıp nüfus arttıkça ar-ge ve tasarım konusunda en iyileri çekip almak zor değil, bu kapasitede olanlar da o otomobilin tasarımında geliştirilmesinde çalışıyor. Kısacası sistemin iyi üniversiteye ihtiyacı yok, ancak hedefleri yüksek ülkelerin ihtiyacı var.
Öte yandan, hem eğitimlilerin sisteme karşı çıkmasını önlemek hem de mavi yakalı şartlarında çalışmaya ikna etmek için de imam hatip benzeri, sistemi ölümüne koruyacak okullara ihtiyaç var. Yani bütün hepsi ihtiyaç sonucu ortaya çıkmış. Aslında mesele ve anlaşmazlık neye ihtiyacımız olup neye olmadığı konusunda çıkıyor.
Ben de uzman değilim...
Arastirmadan yazdim icimden öyle geldi......
Arastirsam ne olacak..
Arastiracak halim yok!! SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rivayet odur ki şu anki eğitim sistemi tüm dünyada fabrikaya işçi yetiştirmek üzerine kurulmuştur. Patron dışında herkesin işçi olduğunu söylememe gerek yok. En basitinden her gün aynı saate işe ve okula gitmek. Zille derse ara verip zille vardiya bitimini duymak tesadüf olmasa gerek.
Ara kısımları geçeyim. Eğitim ihtiyaçtan ileri gelir. Bilgisayar öğrenmek istemeyen aile büyüğünüzün bulaşık makinesini öğrenme sevdası bundan ileri gelir.
Artık insanlar - ehliyet gerektiren meslekler hariç- kendi seçtikleri bir eğitim seti üzerinden eğitim almak istiyorlar. Onlara sunulan eğitim setinden değil. Yine aynı şekilde işverende üniversite mezunu bir bireyden kendi başına bir şeyler öğrenip onun ışığında sonuç almasını bekliyor.
Bu kapsamda sorgulamayan, bilgi kaynaklarını bulmayı ve kullanmayı bilemeyen bireyin gittiği üniversite, belediyenin meslek edindirme kursundan öte bir yer değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
KKTC de seçimler ikinci tura kaldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk turda hiçbir adayın yüzde 50 den fazla oy alamadığı cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/kktc...apandi-1772800
yüzde 32,45 oranında oy alan Ersin Tatar ile yüzde 29,76 ile ikinci sıraya yerleşen Mustafa Akıncı, 18 Ekim de yapılacak ikinci tur seçimlerde cumhurbaşkanlığı için yarışacak.
Bunlar, bu secimi de provoke ettiler, Mustafa Akinci kazanmasin istiyorlar.
Ancak K.Kibris halki, buradaki Nasrettin Hoca'nin cocuklarindan farkli, bakin gorun Akinci kazanacak..:)
Hemşire maaşı değil Sayın Dimitris;25 yıllık hemşirenin net maaşı:3650 tl+450 tl sabit döner..:)
EGM'den yapılan açıklamaya göre, göreve yeni başlayan bekar lise mezunu çarşı ve mahalle bekçisinin maaşı 4.527 TL, lisans mezununun maaşı ise 4.534 TL'dir.
Yeni Türkiye......
Bu da benden gelsin : (1/4) Vaiz maaşları 5.536 liradan 5.854 lira, imam maaşlari ise 3.460 lira.Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben ikinci bir tayfur sökmen olmayacağım diyen adama en ufak bir sempati duymam.
Rumlar barış konusunda en net cevabı annan planında verdiler. Üstelik annan planının en büyük destekçisi ak partiydi.
Rumlar kayıtsız şartsız teslimiyet istiyorlar. Bunlar farklı şeyler söyler gibi konuşup sıfır sonuçla geri dönüyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tcmb tl zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını %5,00'ten %7,00'ye yükseltti
Çeyrek altın 802 lira olmus.
Geçen haftaki düşüşten sonra V tipi bir 7.90 denemesi vurdu da çekti amanın :evil:
CDS Value
525.07
12 Oct 2020
5:45 GMT+0
CDS Duration
5 Years
Turkey
Türkiye'de Temmuz döneminde işsizlik oranı %13,4 (Önceki %13,4) oldu.
Türkiye'de Ağustos'ta cari işlemler 4,63 milyar dolar açık verdi(Beklenti $4,6MLR açık)
Sn.Tinaz ; Ben sizin orjinal düşünceniz sanmıştım.:)
https://twitter.com/HasipKAPLAN/stat...39853274513408
Sn.Akinci, bunlarin K.Kibris konusundaki eyyamciligina izin vermiyor.
Bunlara kalsa 4 Milyar dolar rusvete satarlar K.Kibrisi.
Borsaya eylül ayında 67.554 yeni yatırımcı gelmiş. Yılbaşından bu yana 555.692 yeni yatırımcı girmiş durumda. Toplam 1,75 milyon yerli yatırımcı sayısına ulaşmış borsa.
Adamlar yeni yatırımcıyı telegram, instagram, twitter'dan yemlerken, malum ekonomi kanalında bir çok uzman 1 yıldır borsa çok ucuz çok ucuz diye haykırarak sosyal medyacı manipülatörlerin ekmeklerine yağ bal sürüyorlar. Acaba neden?
Yabancı Takas oranı matriks veri tarihin en düşüğünde %47,59. Bu oranda 6 TL'den 67 TL'ye çıkan qnb finansbank hisselerinin de payı var. fiili dolaşım oranı binde 12 olan hisse eski fiyatından hesap edilirse 3-4 puan civarı daha düşürür yabancı takas oranını.
Pek takip etmedik. Cenazenin ardından Fırıncı için Rüstempaşa Medresesi'nde bir taziye programı düzenlendi. Konuşmacı Soylu idi. Belli ki sarsılmıştı. Gözyaşları içindeydi. "Çocukluğumuzda da Fırıncı Ağabeyimizdi, bu yaşımıza geldik yine Fırıncı Ağabeyimiz"diye başladı konuşmasına.
Son olarak "Arif Abi " dediği ismin kızının nikâhında karşılaştıklarını, birlikte şahitlik yaptıklarını anlatıyordu.
Kendisine konuşma hakkı verildiğinde önceliği Saidi Nursi"nin talebesi Fırıncı"ya verdiğini söylüyordu.
"İsmini duyduğumuzda dahi rahatladığımız abimizdi.." sözleriyle Mehmet Fırıncı'ya bağlılığını vurguluyordu.
https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/b...aatten-1772833
Borsada tam bir balon oluştu. mevcut yönetim borsa yükselsin diye tüm spekilatörlere göz yumuyor. daha 3-5 yıl öncesi 50 kuruş 0.99 kuruş arası git gel yapan onlarca hisse geçen gözüme takıldı 30-50 TL arası işlem görüyor. Borsadaki hisseler yabancı oranı manyak düştüğü halde spaküle edilip yükseltiliyor. Elbet bu durum bir gön gerçek fiyatlamaya dönecektir. Gerçekten hisselere bakınca insan ne cesaret diyor. Zaten eski yatırımcılar 50-100 kat primlenmiş hisselere binmez. Hep yeni yatırımcılar korkusuzca dalıyor. Umarım bir gün borsa balonu patlayıpta gerçek fiyatlarına düşmezler. O zaman eskiden tahtası kapanan hisselerin form sayfaları gibi ağlama duvarına döner formlar
Düşük döviz kurunun Türkiye ekonomisinin zararına olduğunu ileri süren Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, "Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor" dedi.
bi bu ekonomiye el atmamıştı buda el attı tam oldu bi daha belini doğrultamaz bu ekonomi
gene geliyorum yılanoğlu ... ben vuruldukça çoğalırım ...
Beleş iş yok.!!! :oleyo:
Yatana saman yok.!!:kahkah:
https://www.superhaber.tv/cubbeli-ho...i-video-254445
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Ekim'den itibaren semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere tüm koronavirüs vakalarının açıklanacağını söyledi. / Hürriyet
yatırım için reşat yarım reşat lira , , ata (meskuk ) yarım , kulplu , ikibuçukluk , beşibiryerde , 22 bilezik falan filan bunlar alınmaz ... yatırım için alacağın altında işçilik maliyeti çok az olmalı ... fiziki istiyorsan , ya gider külçe alırsın ya çekili ... 0.999 külçe alacaksan da satarken çok çok dikkat edeceksin , tabeladaki has fiyatının ( 0,995 ) üzerinde fiyat alman lazım elindeki saf 0.999 külçe için ...
yahu illa yatırım yapacağım karşılığı kağıt üstünde olmasın mutlaka fiziki olsun diyorsan o zaman ya borsadaki gldtrf , zgoldf den alırsın ya goldtakas.com dan alırsın( goldtakas.com da binde 2 vergi yok ) , ya gider katılım bankacılığında hesap açarsın , katılım bankası fiziki deposunda duran altını sen alım yaptığında senin adına gene fiziki olarak deposunda senin adına gerçek karşılık olarak saklar.... yani katılım bankacılığında aldığın altın kağıt üstünde bi sözleşme değildir... ya da gider külçe , çekili alır banka kasasına koyarsın... ben olsam ( hamza sütbıyık ) fiziki alacaksam , 2 / 9 unu goldtakas da tutarım 3 / 9 unu borsadaki yatırım fonlarında 4 / 9 unu da katılım bankacılığında tutarım ...
AKP’nin icraatlarını beğendiğini ve takdir ettiğini de ifade eden Ortaç, “Türk liramızı bile kıymetli hale getirdiler. Sadece değer açısından değil, görünüş açısından bile” dedi.
https://tele1.com.tr/serdar-ortac-ba...rdiler-241953/
Vallahi artık bıktım.
Ne içiyorlarsa versinlerde bizlerde rahatlıyalım namınakoyyayım.:vk:
1,20 den 7,90 çıktı demi ya:Sad:
bankadan fiziki talep değil o konu başka konu .... goldtrf zgoldf aldığınızda '' karşılığında '' kasasında duran fiziki bir varlığı sizin adınıza kayda geçiriyor... fiziki karşılığı olan alım yapmak başka şey , fiziki teslim başka şey ... ikisi birbirine karışmasın ...
dünyada yeni iş modelleri , kuantum bilgisayarlar , yıkıcı yenilikler falan filan geometrik olarak ilerlerken , biz halen neler ile meşgulüz ?