R ile makine öğrenmesi :cool:
https://i.hizliresim.com/JH5Pus.jpg
Printable View
R ile makine öğrenmesi :cool:
https://i.hizliresim.com/JH5Pus.jpg
fon içindeki eurobondların ortalama vadeleri de önemli getirinin yüzdesi açısından diye düşünüyordum....ama her zaman bu olmuyor..
dbh,ake 1-2 AY önce getirileri IPV den düşük iken şimdilerde getirileri çok daha fazla..
dbh'nin ocak ayından beri portföy dağılım raporları okudum,karşılaştırdım...20 eurobond çeşidinden 12 ye düşürmüş son ay ve getirleri çok artırmış...içinde 2021 de var 2043 de var....
bu eurobond fonları seçerken hangisini nasıl seçecez? kriterler neler?
ben uzun vadede ıpv iyi yönetildiğini düşünerek seçmiştim,ama getiride geride kalmaya başladı.. :Sad:
Bir de şu sıralarda ucuz faiz nedeniyle evlerini satanlar ellerine geçen parayla başka bir ev almayacaksa, onlara da borsa yolu gözüküyor gibi.
Ayrıca, geçen sene bu zamanlarda yüksek faiz ile stopajsız yıllık bağlayanlar da (benim bir miktar var ağustos ortasına vadem) bu sene mevduattan çıkmayı düşünebilir diye düşünüyorum, borsa açısından olumlu beklentilere bakarsak diyerekten.
Siyasette, Kasımdaki amerikan seçimlerinde Trump kaybedecek gibi, bu bizi nasıl etkiler acaba, sanki kötü etkiler gibi ama bilemiyorum.
Onun dışında içeride ne olursa olsun 2023e kadar seçim beklemiyorum ben (tabi ölüm, ağır hastalık vb, kanuni seçim gerektirecek bir durum dışında)...
hocam 2 TANE parti kuruldu...boşuna kurulmadığını düşünüyorum...kendilerince kurulduğunu da düşünmüyorum...2 milletvekilinin istifa etmesi ile HAVALAR bozar....
dünyada da 2020 de yeni bir dünya düzeni kurulacak filan deniyor...bu tür zamanlarda yönetimler hep değişmiştir,değiştirilmiştir..
corana dan daha çok bu nedenle YENİ BİR DİP bekliyor idim...hala bekliyorum..bekleyeceğim .ve daha çok beklersin dediğinizi duyuyorum.. :)
Geçen sene %21 net mevduat vardı.Bunu bırakıp riske girmeyi gereksiz görüyorduk.
Şimdi neredeyse yıllık % 5 net mevduat var.
Buda adamın gözünü daha kara yapıyor.Hiç değilse faizde dursa şu kadar kazanırdım stresi kalmadı artık.
O yüzden mevduattan çıkan ve işi takip eden kişilerin tek adresi borsa olacak gibi.
Buda habire yeni para girişi demek
Birde yabancıların girişi başlarsa iş nereye gider düşünemiyorum.
Ama bu arada ufak tefek geri çekilmeler mutlaka olacaktır.
Bende bir ara bekledim ama sonra pes ettim.
Anormal bir durum olmadıkça 2. dip falan olmaz gibime geliyor.
Olsa olsa ufak geri çekilmeler olacak bence
ACC'nin sahibi Actus Portfoy İstanbul Portföy'le birleşmiş.
Yani artık Actus Portföy olmayacak.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=37
İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. (İstanbul PYŞ) tarafından Actus Portföy Yönetimi A.Ş.’nin aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde İstanbul PYŞ bünyesinde birleşmesine izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiş olup, İstanbul PYŞâ€™nin birleşme sonrası ortaklık yapısı aşağıdaki tabloda yer almaktadır. İstanbul PYŞâ€™nin Birleşme Sonrası Ortaklık Yapısı Ortağın Adı Soyadı/Unvanı Pay Tutarı (TL) Pay Oranı (%)
Global Yatırım Holding A.Ş.
3.772.944
26,60
Polis Bakım ve Yardım Sandığı
943.236
6,65
Hasan Turgay OZANER
3.313.737
23,36
Tufan DERİNER
2.707.796
19,09