75 puan diye sallayalım
Printable View
Yanlış biliyorsun basılan para fed tarafından faiz arttırılarak geri çekiliyordu. Çin olmasaydı çok daha fazla arttırılacaktı fed faizleri ama çinle rekabet edemeyince vazgeçmek zorunda kalmışlardı. Bu virüs çıkana kadar fed bilançosunu daraltıyordu. Şu anda devasa boyuta çıkardı. Altın zirvelerde bu para nereye gidecek sence? Mutlaka diğer yatırım araçlarına da gidecek ama borsaya bolca girecektir. Varlık fiyatları da yükselecektir. Ev ve araba fiyatları uçtu zaten.
Ne bankaları yav. Dipte yazdık tek banka var artık. Corona zamanı kılını kipirdatmayanlara banka mı diyecez bi de.
Arkadaşlar açığa satışı hiç bir zaman övmeyin , en küçük bir prim bile vermeyin.Ayağınıza kurşun sıkarsınız.Hisseleriniz haberiniz olmadan alınır satılır.Yabancı sırtınızdan para kazanır.Borsa buralardaysa , bazen yurt dışından pozitif ayrışıyorsak banka hisselerine getirilen açığa satış sayesinde.Bakın zengin ülke Suudi Arabistanda açığa satış yasaktır.Biz dede öyle açığa alış satış tüm hisselerde yasaklanmalı ben hisselerimin haberim olmadan alınıp satılmasına karşıyım !!!!!!!!!! KERİZ miyim ben ????????para verip almışım....... benim sırtımdan kurban kesecek eee yerine koyuyoruz diyorlar.Ben alın terimi bağlamışım o hisseyi alırken sen bedavaya kon.Bizim köyde böyle insanlara şöyle derler.Anan güzel mi ??????? derler.
hayır.. tolerans anlamında tamamen doğru.. faiz artışlarına başlangıç kabaca 2013 dersen..2008 den 5 yıl sonra.. o süreçte sürekli faiz artışı geciktirildi ve 2013 ten sonra bile yıllara yayıldı, azar azar arttırıldı.. neticede 10 yıla yayılan süreçte önemli miktarda bir para afyon olrak kullanıldı.. ama bu bağımlılık nedeniyle şimdi masada daha fazla para var..zira daha azı kesmiyordu afyoncuları (şirketler, gerçek kişiler, ucuz para bağımlılığı vb).. tamamen dediğim durum..
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutur mu zan ettiniz.