Tek kalem alırım. Onlar sinir olsun. Bende böyle. Çizerek alır veririm gerekirse. Sabır kuruş hesaplarını yok eder. Nokta.
Printable View
İnşallah artı 30 gelir. Evet bir şirketin net kar/ özsermayex10 olması gereken pd/ dd değeridir. Seneye 120 kar etse, şimdiki özsermaye 85+30 4q+66 bedelli parası 186 m özsermaye ile gireriz. 180 diyelim. 120/180x10=6.66 pd/dd etmelidir. Bu noktada hedef fiyat 1 senede 12 tl eder. Swap eurobond , yurt dışı yabancı alım satımlara aracılık , yabancı piyasa işlemleri vs. Ne getirir bilemem. Belki çok az olacak ama geliri dağıtmak için önemli. Verhasıl 15 tl olsada şaşırmam göreceğiz.
Bari 5 tl üstü olaydı iyiydi. Çok uyuzsun info
Bedelli için nakitim hazır, ana hisse satıp rüçhan swap yapmıcam. Yapana saygı duyarım,Bizde neyse o ve genede belki rüçhan som gün bende swap düşünebilirimde izleyeceğim ama son güne kadar.
amma.....
Haaa böyle aşağı basıp rüçhanları %50 yapacağını sanıyorsan herhangi gün spek, yapabilirsin. Ama rüçhanlarımı kafana indiririm kendimce. Buda böyle biline. En güzeli efendice azar azar çık.
Hele bi keremece 500 bin lot alsın hele! Bi görek gücünü tarila. Ortada yok daha. Ne güzel şanslıda hazır düşmüş
İnfonun ay başından beri ptesi R açılmadan önceki güne kadar aldığı 750k lotun kabaca maliyeti cep to cep değilse 11,7 seviyeleri hocam. Şu anda zararda hatta, R sürecinde satmaya kalksa zaten kaıt 2 taban yer o yüzden sürecin bitmesini bekleyecek bence. Kağıdın zaten dibi eski 9 şimdiki 3,70 seviyesidir, varsın oraya kadar bassın gelmişken..
Ben yine bgn düşüşün son olduğunu, bedelli süreci tamamen sonlanana kadar artık 2 aşağı 3 yukarı yaparak bu seviyelerde yatırımcıyı esir edeceğini beselliye sokacağını düşünüyorum. Maalesef bu yılki bedelliler içinde bir ilki yaşattı bize info. Organize bir ekip yapıyor tahtayı, yeni kimse de yanaşmıyor, yanaşamıyor. Operasyon çocuklarının elinde kaıt..
O zaman nette mal alan da satan yok sn Hayek. 3 haftadır info malın %60’ını almış görünüyor cep to cep diyorsanız, yani kendileri düşürüp kendileri kaldırıyor başka alıcı ve satıcı yok/az demek.
Buradaki çetenin kullandığı aracı kurumlar info, iş, garanti, philip ve ziraat sanırım. 2 gündür gedikten de biri malı çekiyor sanırım o da bu ekipte. Bu kağıda bu çete buradayken hele bu bedelli hırsız yaklaşımıyla kimse(balina dielim) girmez/girmiyor da zaten. Anca kendi kendilerine yükseltirler, ağa düşen olırsa da o avlanır. Yabancının 9’a kadar soluksuz satışından kıllanmıştım meğer adamlar canını kurtarmış. Şirket iyi güzel, çok inanıyordum ama son 4 günde tiksindim ben.. Bugün benim için bitti maalesef reputasyonu, bedelli süreci bitsin fırsat verdiğinde arkama bile bakmam. İsterse Uzaya gitsin, istediği karı yapsın hepi topu en fazla 2m lotu bedelliye sokmak için bu yapılan ...
Bakıyorumda bazı arkadaşlar tırsmış bile
yok blanço yok bedelli rüchan alcaz satçaz ne oldu
size diyorum 3,75//4,00 arası alırım öyle az boz da değil en az 100,000 lot alırım bekliyorum seni info hadi gel 3,75/4,00 tl arası benimsin gelmessende canın saolsun
borsada parası olanın düdüğü öter
ne bilanço ne komisyon
Elbet bedelli bitecek bittiğin de kafamız ağırmadan alırız senedi
bu bedellide de millete çaktılar en son en güzel bedelli kent olmuştu...
21 kasımda yazdığım hala duruyor sözümün arkasındayım
buradaki cete hedef girisimdede ayni hikaye, cetenin elebaslari
garanti
info
yapi kredi
is
ak
vakif
gedik
ziraat
osmanli (onemli bir kismi)
philip kapital
deniz
alanlar - satanlar var ama max. 150 bin lot idi.
bende info aliyor diye dusunurken surekli o alirken garantinin satis yapmasinilgimi cekmisti. konuyu cozduk boylece
tamamen cep to cep hedefte de ayni cunku oradaki hareketler ile buradaki hareketler ayni bakiniz idealist ve seyitler kimya'ya yine ayni kardesleri gorursunuz.
mesela bir ara ing dalmisti tahtaya talan edip tahtayi tavan yapmisti. O da kadronun adami bilginiz olsun
tamamen benim fikrimdir kimseyi baglamaz
Mayınları tepelere döşedim, bir kısım el bombasıda anlık patlatmak :)için elimde. Rüçhanları t.e. lerde tarat ve gör zirveye kadar, nede olsa kapalı eşleşmeler, genede bi tarat.
merak ettiğim bir konu var sermaye arttırımdan sonra alt pazardan çıkma ihtimali var mı ?
Dün bankayı aramıştım. Rüçhanların hisseye dönüşmesi için talepte bulundum. Şimdi kontrol ettim. İşlem gerçekleşmiş. Hayırlı olsun
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda veya diğer yerlerde çok yazılıyor kesin ky veya yatırımcı çok veya tren çok dolu ondan gitmiyor diye düşünen varsa yanılıyor halka arz yapılıyor infonun alış ortalaması önemli değil ne kadar piyasaya yedirdigi mal var kaç ortalama ile o önemli
Infonun dağıttı ortalama daha altlara kadar giderse toparlanması uzar piyasanın sindirmesi lazım ,yok bukadar yeterli derse bugün yarın tepki vermesi gerek
Hangi banka dostum ?
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu rüçhanları dönüştürmek mi lazım yoksa beklesek anormal bir fiyatlama ile satış imkanı tanır mı?
Ben şunu anlıyorum sonuçta rüçhan larda ana hisseye dönüşecek ana hissenin yüksek olması her zaman daha iyi değil mi ana hisse satıp rüçhan alayım desen tahta sığ olduğu için bu seferde ana hisse düşüyor. Değişik bir paradigma. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Garanti bankası
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırdır kalın mı geldi çok bişey yazmamıştık altlara...
Binde 1.5 bende, 1 sene yüzünü göremez malın, binde 4 e kadar da kendime izin verdim fazlasını almam benim için çok olur.
Şimdi -10 yapabilir problem yok grafik bu haftalık kapandı önümüzdeki hafta bakarız hala sallıyorsa biz de jeton sallarız makineye herkese bol kazançlar.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yapmış olduğum yorum yanlış anlaşılmasın, sonuçta hepimizin bir hesabı, hayali var ve o yüzden buradayız.
Ama belirtmek istediğim şu; hep gelecekte şu karları edecek, şu fk'ya düşecek, hisseyi burada daha fazla durduramazlar, hala basıyorlar gibi yorumlar yapıyoruz, kabullenemiyoruz ya tam tersi çok doğal diye düşünüyorum böylesi hareketlerin, hatta daha da düşebilir, gelebilecek karlara göre ucuzun da ucuzu olabilir..
Seneye hesaplamış olduğumuz karları (100-120 milyon) yıllıklandırmış olarak da getirebilir, getirdiği halde bile 4,5 fk ile hala fiyatlanıyor olabilir.. Ha sonrası ismen'in 3 ten yükselişi gibi olabilir. Hala o fiyatta diye satmamalıyız, çok bekletti diye inmemeliyiz, yolumuz uzun olabilir demek istedim.
İsmen sene başında aldıgım zaman 5 liraydı. Ucuz dedim ve gelecek karla daha da ucuzlayacak diye aldım. 3 liraya kadar düştü. Ama o zaman Pandemi çıktı arkadaş diyebilirsiniz. Yarın da idlib olur , ABD olur, Brunson olur... Olur da olur.. Piyasa bu..
Demek istediğim daha da düşebilir, yatayda da kalabilir hemen fiyata yansımaz belki ama ederine odaklanıp mantık matematik çerçevesinde hesap yapıp sabırla beklemek bize düşen.
Yani yazmıştık demekki ellerine hesap makinası aldılar verdiğiniz mallar için teşekkürler
Fiyat umurumda değil, ne komisyon getireceksin bana çok önem veriyorum info. Tabi genede toparlaöası da moral verici
Daha toplayacaktık nedir bu tavan sevdası; spek hanım
Aynen öyle tam benim kafadasınız Sn. rovolver. Özetle fiyatla iddialaşmaya gerek yok, temelde değer varsa fiyat elbet değere bir gün gider sabırlı olup sakin kalmak gerekir.
Sabahki fiyat beni çok rahatsız etti kafamı bozdu kendi prensiplerime aykırı şekilde epey aldım, rüçhan tahtası daha uygun olduğu için orayı tercih ettim.
Ben aldıktan sonra da düşebilirdi sonuçta temel analiziniz değişmez, fiyatla iddia olmaz.
İnfo bizi mahcup etmedi;
Darısı sinsice beklyip üst lige çıkacak olan
GEDİK YATIRIMA